Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:43

letfenixa Všechno nejlepší!

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:45

letfenixa Gratulujeme!

My jsme meli v pondeli ,,leharo,, u bazenu, mela jsem dve hodiny jen velkou malou a ackoliv jsem je stravila bud v bazenu nebo premlouvanim at z nej vylezem, bylo to uplne super, takovej program ted s tim miminem uz temer neznam. 

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:49

Karja Ona je fakt Eskymačka

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:56

Karja ach

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:56

Sweet Potato Ja ti nevim,vylozene letni typ:-D Asi to bude s necim sprsknuty:-D:-D. Ale dava mi fakt cocku, ja vubec nevim, jak to s ni preziju ty roky, vcera jsem ji nekolikraz rekla, at si uklidi rozsypany lego, nic, pak jsem na to slapla, takze znova pokyn at si to uklidi, ze jsem na to slapla a boli to. A ona? Proskakala tema mezerama a rika mi ,,takhle musis mami chodit a neslapnes,,. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:58

Ale tim nechci zlehcovat ty pocity, co se tady ted resej. Sama to dobre znam, jen nekdy je to horsi a nekdy je to ,,leharo u bazenu,,. Kazdopadne vse je obdobi, co prejde! Jen nekdy pekne za dlouho!

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:01

Ja si to materstvi zatim strasne uzivam (ok, uznavam, ze ne dlouho, male budou koncem cervence teprve tri mesice), protoze mala je usmevava pohodarka, co place jen, kdyz ji boli brisko, ktere je rada v kocarku i satku, nevadi ji autosedacka, spi ve sve postylce i se mnou v posteli, taham ji s sebou uz ted vsude, na dlouhe prochazky, na obedy s kamarady, vecer na pivo. Prace mi vubec nechybi, zvlast, kdyz to s ni ted uz zacina byt zabavne, jak reaguje a uci se nove veci, dokaze se par minut sama zabavit s leporelem, ale nekdy uz toho mam taky plne kecky. Jediny milnik, na ktery cekam, je konec kojeneckych kolik.

Moje kamaradka je ted tehotna a ona strasne zere instagram, mnoho tamnich profilu povazuje za "syrovou ukazku materstvi, ktera me uklidnuje, ze i kdybych ted precetla vsechny knihy o materstvi a vychove, tak bude nakonec vsechno jinak". No tak ta bude jeste hodne koukat

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:16

Já mám teda osobně pocit, že čím je dítě starší, tím je to horší nebo ne horší, ale obtížnější. Já měla teda relativně hodné miminko, které se přizpůsobilo našemu životnímu stylu, v noci víceméně spalo, brzy nevstávalo nikdy. A čím víc miminko rostlo, tím komplikovanější domluva s ním je. Skoro mám pocit, že ve dvou letech jsem se s dcerou domluvila líp než teď ve třech. Ty záchvaty vzteku, co teď mívá, to je taky novinka. Nic ji nebaví, u ničeho nevydrží, ale furt by chtěla kupovat nové věci. Hlavně knihy tedy, což je dobrý, ale když už ze mně něco vyrazí, tak si to ani neprohlídne. Nástup do práce na plný úvazek a současně do školky - ze školky, rychle rychle, to byla masivní změna. Teď mi psali z plavání, jestlli budeme pokračovat - no bylo by to super, ale muselo by to být nejdřív od šesti večer. A třeba ZOO - jedině o víkendu, kdy tam jsou davy. A to mi manžel pomáhá, jak to tu tak čtu, opravdu nadstandardně - ovšem ne na úkor svojí práce v tom smyslu, že když má dcera rýmu a nemůže do školky, jako třeba teď, jsem to já, kdo si vyjedná HO (i když on HO má pořád) a dostává se pod tlak, protože se najednou musím postarat o stravu a o zábavu a co se práce týká, přečtu si tak akorát maily.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:19

Koukám, že jsem se nějak rozepsala a kdoví, jestli to dává nějaký smysl. Asi ani ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 14:22

Mohučanka tohle období školky a práce se mi do budoucna jeví jako dost náročné, právě kvůli těm nemocem a vyzvedávání, takže tě chápu. Dcera je ještě malá, aby se třeba u té rýmy zabavila sama, ale zas si člověk nechce pořád brát očr.

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:23

Karja Ta je boží, ta tvoje holčička :-),

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:35

Jos Hele, ale já třeba na první mateřskou vzpomínám ráda, i když jsem tu o ní napsala hrozné věci. Vlastně si uvědomuju, že to bylo zároveň asi nejhorší i nejlepší (nebo jedno "z", abych nepřeháněla) období v životě. U první jsem ani nepracovala, úplně jsem se jí podřídila, ona byla hodná, já bydlela v centru, u parku a měla kolem dobrou pařící základnu kamarádek se stejně starými dětmi. U druhého už to bylo horší, to si vlastně ani nějak napamatuju, bylo to prostě "normální", takový ten produktivní věk, kdy hlavně funguješ a moc neřešíš. Já tomu říkám "na vdávání pozdě, na zdechnutí brzo".

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:36

Karja Eskymačka je skvělá!! A má boží šaty.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:36

Karja jezis ona je fakt genialni.

Zuzuli takhle jsem si to uzivala do jara. Chodili sme na dlouhy brunche, mela sem nalakovany nehty a Tonda se v noci budil jednou a bylo mu jedno, jestli ho uspavam ja nebo nekdo jinej. Najedl se, polozil postylky a spal. To bylo tak bozi....:) na to vzpominam rada

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:39

Zuzuli No presne takhle jsem si to predstavovala, jenze ji vsechno vadilo! Jenom nosit (v naruci, kdepak satek:-D), nedalo se jet ani na zadnou nestandardni vychazku, musela jsem pocitat, aby mi probuzeni vyslo na par minut od domu.....Spokojena byla jen mezi lidma a detma, kde mela plnou pozornost, na tech cvicenickach,plavanickach,navstevach, kde mi nikdo neveril a vsechny jsem akorat tak stvala takovou milou holcickou:-D. Pak to zacalo byt lepsi, kdyz sedela v kocarku, to uz v nem ani tolik nervala:-D. No moji rodice ji vezli presne dvakrat - kdyz mela vyrazku a my jsme zrovna nekam museli se sambem jet, jinak na to vubec nemeli nervy.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:40

Garfie 3krat zrecyklovane, ted pojedou ctvrte kolo;-).

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:49

Karja ooo model už od mlada, sluší, paní, sluší! 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 22. července 2020 14:52

Já jsem vlastně zažívala obě možnosti. Manžel se dokázal o dceru plně postarat od miminka (někdy svérázným způsobem), v šestinedělí mi bylo zle, měla jsem horečky, tak fungoval na 100%. Když to šlo, klidně s ní na celý den vypadl, vozil mi ji jen na kojení. Některé historky, kde všude byli, vyplouvaly i po letech od cizích lidí :-). Ale taky mu někdy zazvonil telefon, on se kvůli práci musel sebrat a odletět třeba na 4 měsíce do Ameriky a všechno bylo na mně.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 22. července 2020 15:12

711990 To je úplně, jak kdybych to psala já, takhle jsem si užívala první měsíce, to mě strašně s miminem bavilo, nalakovaný nehty, dlouhý brunche, Tonda... No a v pondělí mu bude 7 let... Nějak to nedokážu pochopit.

Offline Dadoo
11689 příspěvků moje polička 22. července 2020 15:31

Já patřím k těm, co si mateřskou hodně užívaly. Na všechno bylo dost času, žádný stres, holky byly skvělý., kamarádky s detma v okolí. Šila jsem, pletla na ně. Prostě pohoda. 

Stres začal až návratem do práce. Ranní vstávání, tahání rozspalych děti do školky, honička z práce, abych stihla vyzvednout, nákupy, domácnost. A to hodně pomáhal manžel, dělal krátký-dlouhý týden, takže to bylo fajn. Vystřídali jsme se.

Ale ten ospalý poklid mateřské bez termínů a povinnosti byl pryč. Pohoda skončila. 

Nevlastní dcera se vracela do obchodu ještě před koncem šestinedělí, nevydržela doma. Má svůj obchod. Hlídání měla rozdělené po dnech. Prarodiče, chůva. Manžel měl pevný den, kdy od miminka hlídal. 

Na tohle je dobré se s partnerem rozejít (vtip) pak máte stridsvou péči a dostatek času na děti i na sebe samozřejmě, pokud funguje domluva a dobrá vůle. 

Karja velká malá je úžasná, nádherná holčička