Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:04

Zuzuli K tomu všemu bych řekla jen (i když mám dva syny), že mi přijde zcela logické, že žena bude mít vždy bližší vztah s mámou než tchýní, samozřejmě jsou výjimky, třeba má přivdaná švagrová, ta má rodiče na nic, tak se jí tchýně "ujala". Taky od nich měla první vnouče. Když se pak narodil syn, byl to dost boj, protože tchyně očekávala, že to budu mít stejně, budu u nich pečená vařená, budu s ní vše sdílet a spát budu u nich (budeme-li v rodném městě), což jsem samozřejmě neměla, protože mám svoji skvělou mámu, svůj pokoj u mých rodičů a tak. Dodnes jsou z toho občas rozbroje, ale muž chápe a do ničeho mě nenutí. Jinak podporuju kontakt synů s oběma prarodiči, to rozhodně, jen k rodičům mám blíž, i když s tchány máme fajn vztahy. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:11

Malenge já mám třeba s mámou bližší vztah než s tchýni, ale daleko víc problémový. Máma nám do všeho dost kecá, tchýně vůbec. Respektuje, jak co máme a děláme a to je hrozně důležitý. Fakt mám super tchýni. Za těch cca 15 let, co jsem s manželem, mě naštvala jen jednou a to trošičku. A to k ní jezdíme skoro každych 14 dnů.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:11

Uf, tieto zážitky ku so svokrovcami sú strašne. Ja som tak vďačná za to, ako v pohode sa to nakoniec všetko vyvrbilo s tými mojimi. Syn ich má veľmi rád a aj oni jeho, nakoniec zakceptovali všetko, k čomu som mala výhrady (aj ja som samozrejme ustúpila v niektorých veciach svokre) a o malého sa vie svokra postarať úplne úžasné, vrátane prebalenia. Obaja svokrovcov ho dokážu zabaviť na celé popoludnie, prebaliť, pohrať sa s ním, dať mu najesť...fakt to je pomoc keď tam cez víkend vybehneme a môžeme s mužom v kľude pracovať alebo len tak sedieť bez dieťaťa.

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:12

Zuzuli To je fakt strasne chovani. Opravdu te lituju, ja bych tam sama nejela. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:12

rasaNori ja som sa ho pýtala viac ráz v noci ale az pred tou štvrtou z neho vypadlo, že ho bolí hlava. A ráno som mu v ústach nahmatala navrete dasno.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:17

Zuzuli Aaaaaa, nejezdila bych tam, rozhodne bych tam nejezdila a uz vubec ne s takhle malyn ditetem. Jela bych si s manzelem, na nejaky narozeniny, nutny zarizovani a cusbus.

carries No prave, pak se to podela naporad ze jo. Ono to z nich vylezlo, ze ty jeji prvni pobyty tam nebyly tak idylicke, jak nam licili, ze ji asi bylo hodne smutno. A to nam nejak v dobre vire nerekli, jednak aby tam vnucku zase meli a druhak abychom my meli klid s miminem po tech mych operacich.

Aranel Ja teda detem lzu, treba kdyz jedu s maloumalou na nakup, tak vzdy jedeme k doktorovi ukazat nozicky (ortopedie:-D), nekdy to zajisti lehci prubeh vseho.

Online 999
19819 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:18

nonemy Nemáme stejnou tchýni? :-). Já tu mojí strašně obdivuju, nikdy od ní nepřišla žádná nevyžádaná rada. Přitom ty naše kraviny sledovala z povzdálí a pokud jsme se na něco zeptali, vždycky nám super poradila. S maminkou mám hezký vztah, ale ta ty rady trousí, kudy chodí. Minulý týden jsem jí připomněla, že mi táhne na šedesát, tak se tomu teď směje. Doufám, že jí to chvíli vydrží :-).

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:24

Zuzuli Jinak po mne nikdo nepozaduje, abych tam jezdila sama s detmi, vymyslela jsem si to ja, partner by to po mne nikdy nechtel.Nemyslim si, ze by to bylo obvykle, aby snacha jezdila s detmi pres noc k tchanum, vlastne si nikoho z meho okoli vubec nevybavuji. Manzel at soupe nohama, muze tam pak jezdit on az bude dcerka vetsi;-)

Offline letfenixa
10879 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:26

DrowRanger mne už je trojlozko jedno, hlavne nech sa vyspím

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:28

Já bych ty navstevy v sestinedeli fakt zakázala, to je fakt tak debilni, jak se všichni na to mimino cpou, já snasim jen vlastní mamu a i před tou jsem dost v nepohode svlecena do půl těla.

o víkendu se sem cpala kolegyne stylem kdy se můžeme s holkama prijet podivat (zaplatbuh za jiný město 30 km od Prahy), naštěstí jsem ji poslala do haje, ze až leda po sestinedeli, včera volala, ze máme v praci covid

Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:48
Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:50

Karja já bych ji taky nenutila, je malá, taky by se mohlo stát, že tam nebude chtít jezdit vůbec. Až bude mít 5, 6, bude to třeba na půl prázdnin. 

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:52

nonemy ja te taky uplne chapu, dokonce se cilene sama snazim mit to vic na haku, protoze jinak bych nedelala nic jineho a na to je mi zivota lito;) Muz po mne nastesti nic nechce, tomu je stav domacnosti ukradeny, a nikdy ani sluvkem nenaznacil. Jenze jak jsou ted porad vsichni nasazeni doma, obcas bych se nejradsi odstehovala, neni tu ani metr ctverecni, kde by nebylo rozlite piticko nebo rozesete nejruznejsi predmety. Rano jsem si aspon objednala drahe tenisky, rikam si, kolik jsem od zacatku korony usetrila za uklizecku, tak at z toho aspon neco mam;)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. července 2020 13:55

Potrefenáhusa Já úplně "zakázala" návštěvy v porodnici, v sestinedeli jsem to hodně filtrovala. Kecy měli všichni, ale nelitovala jsem ani na vteřinu.

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 28. července 2020 14:02

Potrefenáhusa MP Meri já to poprvé bohužel nezakázala, takže jsem měla tchány v porodnici 24 hodin po císaři () a doma už hodinu po návratu z porodnice. Dost to pošramotilo můj vztah k nim, na dlouho, nebo asi spíš navždycky.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 28. července 2020 14:03

On me k tomu nijak nenuti, jen kdyz travim cas se svoji rodinou, tak ma obcas pripominky , kdy ho zacnu travit i s tou jeho. Myslim, ze jsem mu uz vyjasnila, ze tam vazne nehodlam jezdit casteji, nez je nezbytne nutne. A ani on netouzi po tom tam na otocku tahat male miminko, zvlast, kdyz on neridi a ja po nekolika nocnich kojenich bych musela jeste tech 200 km odridit sama, kdyz oni si vzpomenou, ze nutne musi druhy den oslavit svatek. Muz je hlavne hodne rodinne zalozeny a sveho tatu ma rad, k matce ma tedy podstatne vice vyhrad, kdyz jsme spolu zacinali chodit, tak ji nemohl prijit na jmeno. Ale posledni dobou je k nim kriticky hodne, kdyz jsme od nich o vikendu odjizdeli (stavili se tam na asi pul hodinu), tak rikal, ze ty navstevy u nich jsou stale divnejsi. Oni sedi porad zavreni doma a vymysleji nejake sve konspiracni teorie. Muz uz pred nimi nemuze rict vubec nic z prace, protoze ho ani nenechají domluvit a uz se rozciluji, ze se nema nicemu divit, ze lidi jsou hnusni a neprejici a at neceka, ze se bude mit nejak dobre. Ja byla pro zmenu zkritizovana, ze kupuju drahe pleny a peru v drahem pracim prasku (kdo ma doma jelinka, at vita mezi smetankou ).  Se svegrovou jsme se shodli, ze jim kontakt s detma rozhodne branit nebudem, at si holky jednou udelaji nazor samy, aby to nedopadlo, ze k nim budou jednou utikat, protoze chudinka babicka a dedecek jsou tak opusteni a ti trapni rodice se s nimi nebavi... V pasivni agresi a litovani se moji tchani exceluji

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 28. července 2020 14:33
Reakce na Karja:

Zuzuli Aaaaaa, nejezdila bych tam, rozhodne bych tam nejezdila a uz vubec ne s takhle malyn ditetem. Jela bych si s manzelem, na nejaky narozeniny, nutny zarizovani a cusbus.

carries No prave, pak se to podela naporad ze jo. Ono to z nich vylezlo, ze ty jeji prvni pobyty tam nebyly tak idylicke, jak nam licili, ze ji asi bylo hodne smutno. A to nam nejak v dobre vire nerekli, jednak aby tam vnucku zase meli a druhak abychom my meli klid s miminem po tech mych operacich.

Aranel Ja teda detem lzu, treba kdyz jedu s maloumalou na nakup, tak vzdy jedeme k doktorovi ukazat nozicky (ortopedie:-D), nekdy to zajisti lehci prubeh vseho.

​Ale tak něco jsou takový "white lies". Tadyten případ carries je ošklivej podraz.

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 28. července 2020 14:37

A to vite, ze dobrovsky ma ted knizkodej? 1+4

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 28. července 2020 14:44

Gatita huš, huš!

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 28. července 2020 14:50

Gatita to teda pěkně děkujeme

Ty zvukové knihy, les a ptáci, jsou nadherné. Zvuky jsou reálné, ilustrace povedené. Kdyby snad někdo chtěl dělat zásoby na Vánoce, můžu jen doporučit.