Mohučanka tak my jeli na kanoich protoze muz je vodak a ty nafukovacky tez neuznava.. no ale druha lod byla tim padem bez veleni, pac na to zadak prisel az postupem cesty:-) jasny naucit se to musi, tak to bylo hodit do vody a plav - teda ale doslova, a bylo hodne vody a silny proud a skutecne jsem se bala:-( vickrat bych nezkuseny par do kanoe nevzala, jedine tu palavu
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri kanoe nevím, Pálava byla víc O.K.,
ale: měl dětské pádýlko, 2 kýblíčky, kde si v lodi přelejval, když ho nic nebavilo, jeli jsme jenom dopoledne a hlavně, jeli jsme olej a žádné jezy
MP Meri já jsem jezdila s rodiči možná už od těch 2 let. Mám fotku jak spím ve špičce lodi. Syna jsme brali na první týdenní vodu až okolo 4 let. Měl dětské padlo, vestu s límcem. V lodi jsme měli karimatku pro případný odpočinek. V mladším věku jsme ho brali jen na 1-denní výlety. Raft mi přijde nebezpečnější než kánoe a na raftu jsem byla s dětmi nervoznejsi než v lodi.
Mohučanka měly jsme v dětství asi stejný letní program ![]()
V kanoi jsem se poprvé vezla v několika měsících (ale to jen tak symbolicky), podle fotek jsem tak od 2 let jezdila jako porcelán, od 5 jsem máti nahradila jako háček. Nenudila jsem se nikdy, ale to bude spíš zaviset na konkrétní povaze dítěte. Zpětně vůbec nechápu, jak to ti rodiče dělali, já bych si netroufla.
Krehutka doba se změnila :) tuhle jsme cestou zahlídli samotnou asi 13 letou holku, jak jde po kraji silnice (na venkově, patrně z vesnice do vesnice) a všechny nás to zarazilo. přitom my jsme takhle sami chodili běžně, i menší, malý děti samy na nákup, starší sourozenci nafasovali kočár s miminem a jdi vozit...
Hahaha, taky jsem byla "na vodě" jako nemluvně
dobrý je, že když se o 30 let později moje máma trochu durdila, že hodláme s dvouměsíčním dítětem spát v autě, tak jsem mohla říct - jsem dítě svých rodičů ![]()
Já si taky nepamatuju, že bych se v lodi nudila. Zeptám se mámy. A taky se mi nic nepřizpůsobovalo, že by se jelo jen půl dne, protože se nudím, to prostě nešlo, vodácký tábor se nebude přizpůsobovat rozmarům jednoho batolete. A dostat se na háčka, to bylo něco! To už jsem byla "velká" ![]()
Och, asi potřebuju jet na vodu ![]()
Syna sedět v lodi nebaví moc ani teď v 11 letech. Furt se chce koupat a skákat do vody, to on zas může kdykoliv a kdekoliv, tak zastavujem a jedeme vždycky strašně dlouho
Já bych svýho syna takhle malýho do lodi nebrala, protože to by určitě nedopadlo dobře, navíc ani my nejsme žádní velcí vodáci.
Mohučanka Nevedli rodice oddil tam, co je dnes yacht klub cere v podoli, ze ne?
MP Meri mne prijde, ze syna popisujes jako hodne dite, ktere se zabavi doma i v aute, tak myslim, ze by to mohl zvladnout. My jeli s triletym, na lodi si i chvilku zdrimnul, nebylo to v planu, ale proste usnul. Vzala bych mu vestu s limcem, at mas jistotu (kamaradi se cvakli s 4 letou a zustala pod prevracenou kanoi) a vzala mu do lode nejakou zabavu. Udelala bych po ceste nejakou delsi zastavku, aby se mohl probehnout.
moora nenene, my jsme z jiného konce Prahy.
Díky všem za zkušenosti. Ještě to doma probereme, ale asi to prostě první den zkusíme a kdyby to bylo hodně hrozný, tak se jeden s dítětem vrátí holt nějak do kempu (máme jednu základnu, takže dost věcí se zjednodušuje). Já se bojím spíš takových těch dlouhých prostojů, jedeme s bandou a někdy to nudí i mě, nestnášim takový ty půlhodiny, kdy se čeká, až se všichni nalodí ... pak zas než všichni doobědvaj ... i na tý vodě jsou dost časti takový hluchý místa, že se jenom soulodí a kecá, jako dobrý dobrý, ale občas je to nuda a když člověk nemůže pospávat na pádle nebo popíjet ... no nevím nevím, kdyžtak holt dítě použiju jako výmluvu ![]()
MP Meriboze ja som citala "souloží a kecá" ![]()
Tak po 7 týdnech s malým můžu prohlásit, že to nezvládám a že druhátko bylo fakt blbý nápad. Z mé trochu hyperkativní, ale vždy vysmáté princezny, se kterou se dalo skoro vždy domluvit, jsem si vyrobila uječenou čůzu, která když náhodou neřve,tak fňuká a každá interakce končí scénou jako pro OSPOD. Nesnáším každý "chviku počkej, teď nemůžu", "budem si hrát potom" nebo "běž prosímtě za tátou", nesnáším že mi v důsledku nevyspání každý den aspoň jednou ujedou nervy, nesnáším že i když dělám co můžu, zjevně to nestačí a nejvíc mě se_e, že jsem ji postavila tady do té situace, se kterou ji nedokážu vůbec pomoct.![]()
Omlouvám se za výlev.
Sairon věř, že tímto jsme si prošly všechny
.
Zlepší se to, slibuju.
Sairon Vydrž, bude líp ![]()
Sairon určitě se to zlepší, mrně bude víc spát a bude víc času na větší.
Já mám teda obavy z téhož, až se teď mladým narodí po pěti letech číslo dvě. Starší je taky trochu (dost) hyperaktivní, navíc zvyklý, že všechny jeho potřeby se řeší hned. Na malou se teda těší, ale znáte to - očekávání a realita...
Sairon kolik je princezne?
Kokoska chvíli to může být těžké, ale to "spadnutí z lopatky" těm starším jen prospěje ;)
Sairon ještě je brzy a musí si to u vás všechno sednout, situace se trochu uklidní, zúčastnění si zvyknou, že jich je najednou víc a bude líp. Neříkám, že to není hukot, ale myslím, že to těm starším prospěje. Nic si nevyčítej, nepochybuji, že děláš, co se dá, ono to dopadne nakonec dobře. Drž se.
Pinot Noir jo, on docela potřebuje nebýt jedináček, škoda, že to nešlo dřív. A všichni jsme připravení pomáhat, snad to půjde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.