Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. července 2020 08:50

Pinot Noir me je to jasne, ze v tom hraje roli i osobnost ditete, to naprosto a zcela chapu. Jen jsem z ni mela radost jak to s klidem ustala, ac hysterka je to jak vysita:D 

Online Sweet Potato
40386 příspěvků moje polička 29. července 2020 08:52

rasaNori Plavání podpisuju. Jen na to nejde spoléhat. Vždy ve střehu.

MP Meri Klidnou vodu s klidným dítětem asi dáš. Bez jezů a tak. Musíš zvážit, jak dlouho ho to bude bavit. A jak dlouho ti třeba bude sedět v lodi na prudkém slunci.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. července 2020 08:55

Sweet Potato ja nad ni stala jak ostriz kdyz zmizela pod vodou a jen jsem cekala co bude:D

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 29. července 2020 09:25

Pinot Noir presne, vzdycky me udivovaly kamaradky, ktere chodily plavat s miminy a pak slus. A pokracovaly s druhym miminem, zatimco s prvorozenym uz ne.

Brali jsme syna do bazenu sami, muz se celkem snazil, ale syn se vody dost boji. Z brouzdaliste ho clovek nedistane, ale jak je vody vic nez nad kolena, ma fakt strach a kolikrat nejde ani s nami rodici... Od zari ma chodit sam na plavani, prodavam mu to jako koupani, aby se nebal. Snad to nebude nejaka hruza. Prave si rikam, ze kdybych s nim chodila od mimina, byl by vic v klidu. I kdyz za me je respekt z vody dobra vec.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. července 2020 09:34

MP Meri se svým dítětem ne, protože teď u nás vedou skály, ale já jezdila s rodiči, oni vedli dětské vodácké tábory a v lodi mne vozili určitě od dvou a čtvrt (jsem narozená na jaře). Ale ne jezy, ty až tak od pěti, šesti let, řekla bych. Obvykle mně měla v lodi máma a vybírala si extra zkušeného háčka. Sedět jsem vydržela odmala, bavilo mně, že jedeme po vodě, že to šplouchá a tak. Čtrnáctidenní puťáky to byly asi až do osmi let, super dětství

Záleží na tom, jak (jestli) dokážete odhadnout případná rizika. Já jako dítě třeba nikdy nejela úsek Českým Krumlovem, protože tam je mnoho jezů, bývalo tam složité přenášení a tak, takže jsem tento úsek vždycky absolvovala s tátou v doprovodném autě. 

Takže já bych se tomu na nějakém bezpečném úseku nebránila, záleží hlavně na synkovi, jestli vydrží sedět.

Jinak dcera teď viděla kánoe na jedné říčce v Německu a hrozně by to chtěla zkusit, tak asi budu muset oprášit své vodácké znalosti a dovednosti...

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 29. července 2020 10:00

Torrah Já to teď poslouchám a co jsem slyšela, mi přijde dobrý 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2020 10:11

MP Meri dá se, ale určitě bych nejela žádný jez, jela bych na dost velkém raftu a vždy 1 osoba hlídá dítě. a ideálně někam, kde není moc lidí (stačí vyrazit v divný termín a i Vltava je schůdná). Jeli jsme 4 na osmičkovém raftu - já hlídala psa, kamarádka dítě, muži se starali o jízdu a občas, když chtělo dítě interakci, tak jsme si je prohodily.

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 29. července 2020 10:47

Zu hehe my potkali na vltave pani se trema pomerne malyma detma (max ZS) ktera na jezu z toho raftu vypadla decka tam zustaly a raft jsme chytli a pomohli ji zpet...

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. července 2020 10:50

Gatita od zari zacne i mala, ale najit v ove volne misto a aby obe nechodily ve stejny den bylo dost umeni... 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. července 2020 10:59

Jezy bych určitě nejela, na zbytku cesty mi přijde pravděpodobnost cvaknutí jako přijatelné riziko. Určite by to byly kánoe, rafty nějak nemusím. Šlo mi spíš o to, jestli to dítě zabaví ta cesta jako taková, nebo jestli je to spíš o tom to dítě v lodi nějak zabavovat, jaké máte zkušenosti. Ačkoli je mi jasný, že je to silně individuální. Ve finále asi nejvíc řeším polední spaní, nespat podle mě nevydrží, takže si to logisticky zatím neumím úplně představit. 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:10

viktorka_od splavuříkali kamarádi, že u Krumlova jeden jez opravují a cedulky se smrtkama nepomáhají ani trochu (zúžený průtok stahuje a lidi to tam bez koukání projíždí). Prej je to dost fuj. Co jste jeli za řeku, nebylo to tam? Já mám z vody respekt, z jezů ještě víc, načítala jsem si i jak zachraňovat lidi s házečkou, ale nejlepší řešení bylo vybírat lidi, se kterýma pojedu a muž, aby mě tam dostal bere kvůli mě pálavu, tam se se psem cítim docela bezpečně, sama zvládnu i kánoi, ale s dítětem bych do ní vlezla až tak v 7,8 letech.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:11

MP Meri

Loď ho neukolébá? Zeptám se mámy, ale myslím si, že když to na mne přišlo, podložili mně vestou a zdřímla jsem si v kánoi.

Jako fakt záleží, jestli ho zabaví, co uvidí kolem a jestli není ten typ, co musí pořád běhat. To asi víš nejlíp ty, anebo to chce zkusit a mít nějakou záložní variantu - ideálně doprovodné vozidlo.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:12

MP Meri k té zábavě, ten kamarádky syn je strašně hodný, ale koukat na řeku vydržel asi dvě minuty, pak chtěl pouštět pohádky na telefonu, protože ho viděl viset jim v pytlíku na krku (bacha, signál tam moc asi nebývá) a jako moc ho to nebavilo, na břehu by se vyřádil asi lépe.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:20

Zu mně zas přijdou ty pálavy děsný a rafty taky nemusím, ale holt jsem vyrostlá na kánoích. 

Z vody mám respekt, ale nebojím se. Člověk musí přesně vědět, co si může dovolit, a jak se zachovat v případě nouze, a hlavně zapomenout na ego.

49353 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:23

Zu ten v Krumlove jsme prenaseli, koukali jsme den predtim jak tam dvema klukum zustala lod, vysplhali ven na zed propusti, brr. jak je hodne vody brali to nekteri i pres korunu a vypadalo to lip, ale to jsme si netroufli

pak se jeste prenasi novy jez pred krumlovem, papousci skala, nove ale blbe, jsou tam vystrahy a bojky ovsem i tak se najdou vytecnici ktere to neodradi

ale ta pani tam padla az dal, mam dojem az pred zlatou korunou, nic hroznyho jen nedavala pozor-prislo mi ale hrozny ze je tam sama na ty deti, byly fakt maly. premyslim furt jak se to tak stane

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:24

Mohučanka ale to mě taky, kánoe je kánoe, ale s entuziasmem našeho psa a mojí šikovností bychom pořád plavali a to já si zase nechci kazit den (to asi potří do přiznání, ale v řece se koupu buď omylem nebo v nouzi nejvyšší, ideálně si jen námáčím nohy) a s dvouročním dítětem bych asi teda měla strach.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:28

viktorka_od splavu no a to vypadla z raftu (nechápu teda taky), když si představím, že bych se převrhla byť s 2 malýma dětma na kánoi, tak to pak nevíš, který dítě chytat dřív, to mi pro ty malé fakt nepřijde vhodný.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:37

viktorka_od splavu z kanoe asi kormidelnik nevypadne ( můj muž si teda na horších jezech do lodi kleka), ale děti jezdí na vodák na pramicích a ty mají takové poutko, aby si tam kormidelník mohl chytnout nohu. Jinak je to vypadnutí pry celkem běžné, ta záď dost skáče, ani to musí být jež, stačí schod v rece. pitomá je nejenom loď bez kormidelníka, ale taky to že ten chudák letí po zádech.  

49353 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:53

continuity to je jasne, mne neni jasne jak se dostane na vodu pani se trema malyma detma sama v lodi.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. července 2020 11:57

viktorka_od splavu tak asi tak stejne, jako se podobna pani dostala na sedackovou lanovku nekde v horach a jedno ditko ji z ty lanovky slitlo...