Poslouchám tu celej den ty podcasty a fakt mi to přijde dobrý.a hned bych zas na nějakou psychoterapii zasla
Vše o těhotenství a dětech
MMně naštěstí stačí jen něco poslouchat nebo přečíst, doufám!
dzizisketa porid si druhy a prestane:D Ne delam si srandu..
rasaNori :-D:-D Hele ja dneska vyrazila se koupat se dvema, ackoliv jsem vedela, ze je to blbej napad. Kdyz se mi tu mensi podarilo uspat, hned mela ta pulhodina s jednim ditetem uplne jiny kvality...Jako mela jsem tam pomocniky, segru, svahrgra, sestrenici, vsichni ochotni, jenze tyhle nase buchty chtej jen rodice. Malamala nejenze se nenecha od nikoho pochovat, ona uz se nenecha nikym ,,cizim,, ani vozit v kocarku!
Myslím, že sa mi rozpadá manželstvo a janemám tušenie ako to zvrátiť. Zo strany manžela snaha nie je, len ma neustáleobviňuje z čoraz väčších nezmyslov, píše si kedy bols dieťaťom, vykričal mi ajto, keď mal teraz dieťa 1 deň sám, lebo jasom doma bola chorá. Dnes háka, lebo som ho poprosila abyvza syna von doobeda aj pobede aby som ja v kľude mohla upratať byt a potom nás všetkých zbaliť. Ide do tak absurdných obvinení, že napr. som sa miesto balenia hralana počítači
(nechápe, ako mi mohlo balenie 3 ľudí na 6 dní trvať necelé dve hodiny, keď sú to "len" 4 tašky). Večer znehovypadlo,že chce rozvod,tak som mu odpálila, nech si teda podá návrh, že ja som mu navrhovala bay sme zašli za párovým terapeutom čo odmietol a neviem teda ako Ďalej. Ajpri tom maobvinil, žemu vkladám do úst slová (to s tým návrhom), ktoré nepovedal. Začínam mať pocit, že k tomu rozvodu spejeme...
DrowRanger achjo to je mi moc líto:-( asi první co by mě v takovém případě přišlo na jazyk je - jasný, hned od zítra najedem na střídavou péči a po měsíci to vyhodnotíme:-D akorátže tohle není legrace no:-/
DrowRanger oj
, nejak nemam slova. Tak jen
. Drz se. Ale mozna bych tu Viktorcinu metodu stridavky navrhla. O syna se prece jen sam umi postarat a snad neni uplny pa...
Makara no já myslím že tyhle nátlakové metody ve skutečnosti nejsou nejlepší nápad. spíš bych řekla že člověk často potřebuje trochu odstup, trochu se zastavit a promyslet si, co vlastně chce. a v tom každodenním shonu a boji na to není prostor. takže spíš bych DrowRanger zkusila vymyslet jak zařídit tohle, jak si dát navzájem šanci nabrat trochu dech a v klidu se zamyslet. s tím "vkládáním do úst" jestli jsem to dobře pochopila, tak muž vlastně rozvod nechce, jen chce "něco změnit", zlobí se a dává najevo nespokojenost, ale odejít (zatím) nechce?
Potrefenáhusa mně to na první poslech přišlo jako - jee no vážně má pravdu, to je jasný, stalo se to a to a proto se teď děje tohle, paráda!... no a pak jsem si uvědomila, že takhle jednoduchý to není. tady ty koučovací hurá metody mě trošku děsí.
viktorka_od splavu no, ja jsem napsala "aby navrhla", ne "aby oznamila, od zitrka jedeme stridavku". Ale to asi neni dulezite. Pravda, nemam kvalifikaci na parovou terapii a nastesti ani zkusenosti, ale co pozoruju rozchody z povzdali, tak nejlepsi vztahy " po" jsou tam, kde primarne resili "zajem ditete". A to je podle mne mozna cesta, jak ten vztah udrzet.
DrowRanger nemůže vám někdo na víkend pohlídat malého, abyste někam vypadli jen sami dva? Abyste měli chvíli čas jen na to být vedle sebe,vzpomenout si,proč jste vlastně spolu, mluvit o tom v klidu ne jen ma sebe křičet v té dané vypjaté situaci?
Makara viktorka_od splavu striedavja by nešla, doplatil by na to najviac syn, lebo on nás chce mať doma oboch, muž ho navyše neušli, syn má teraz pri ňom hysaky. Tiež tu je otázka bývania, kto by kam šiel, svokrovcov sú tu síce kúsok ale muž tam nepôjde ani omylom a už z princípu by nenechal mňa samu v byte s malým, navyše kým nemáme jasle, tak by sme to nedokázali skĺbiť s prácou. Sairon aj and tým som rozmýšľala, ale asi by syna nik neuspal a popravde, ja ani neviem či by muž so mnou niekam išiel...asi ani nešiel. My vlastne odkedy sa syn narodil nerobíme vôbec nič spoločné, predtým sme mali veľa spoločných záujmov, teraz nič, dva roky sa vlastne striedame v jednom byte a a večer sedíme každý za svojím Pc, prípadne máme svoj program...
DrowRanger možná by stačilo pár hodin, kdy byste si v klidu popovídali, nemusí to být zrovna večer/noc apod.. nechat malýho u rodičů a jít se projít. mluvit o tom, jak hezky napsala Sairon - proč jste vlastně spolu.. a ne, to že vás chce mít syn oba nebo že byste neměli kde bydlet zvlášť to není žádný důvod, to je jen další stres.
UUrčitě to je blbý nápad, ale jako první mne u vás napadlo omezit práci, u obou. Přijde mi, že vy vlastně vůbec nemáte společně traveny volný čas, podle toho, jak tu popisuješ vaše dny.
Dík všem za podporu, já vím že by se to mělo zlepšit, ale je těžké tomu věřit, obzvlášť když moje zkušenost jakožto starší ségry není moc pozitivní. Ale doufám že se to trochu zlomí až to nebude tak, že skoro hodinu kojim a pak mám jen hodinu, občas dvě na všechno okolo, což je prostě hrozně málo.
Jinak ona se k malému chová fakt skvěle, fotky k sežrání mám už teď, chová se hrozně vůči mě a muži. Přijde mi že chápe že věci kolem mimina musím udělat, nevzteka se, co jde,tak sama od sebe pomáhá, jen u kojení se většinou uzavře do sebe a schovává se s palcem v puse a oblíbeným plysakem ve svém domečku.
Scény jsou kvůli věcem jako že chce ven zrovna když chystám večeři, nechce jogurt a o který i před minutou řekla, nenechám ji patlat se lepidlem a podobně.
Příšerce budou 2 roky.
dzizisketa ono to tak je od úplného začátku co si vzpomínám, DR pracovala i v porodnici a nějak celou dobu z toho mám pocit, že jste DrowRanger mysleli že to dítě dáte jako vedlejšák a neklaplo to. přitom jsou určitě děti u kterých by to šlo, ale to nemůže nikdo vědět předem... přesto to zvládáte obdivuhodně, akorát prostě nevejde nic dalšího a to je cesta do pekel. za běžných okolností tu náročnou péči má jeden z páru na plný úvazek a krom toho se teda stíhá věnovat i druhému partnerovi, když ho ten a nebo jiný pomocník občas zastoupí. u vás tohle není a máte na výběr buď čekat dokud malej nevyroste nebo to změnit. no tak a) už vypadá že neprojde, ale třeba to ještě nějak ukecáte..
DrowRanger My se doma taky dost hadali asi v podobnem duchu, teda ne ze by sambo byl ten, kdo mi vycita, ze neco NEdelam. Spis vycita, ze mu neco vycitam. No proste veskere hadky podle me prameni v podstate z toho, ze nemame volny cas a odpocinek (a tim nemyslim ani spolecny) a z takove te nepohody, ze deti rvou, jsou desny a nas to rozhodi. Taky to bylo blby, ja zvazovala rozchod nekolikrat, jenze ,,bohudik,, moje deti jsou ted desny, ze jsem si uvedomila, ze bych je horkotezko zvladala sama, tak jsem to vzdycky ,,odsunula,,:-D. Predevsim ty moje duvody jsou fakt hrozne malicherne, ja se jen necham vzdycky nejak strhnout a uplne se psychicky zlabilnim (podle me tim, jak nemuzu ani vodejit ven, prasknout dverma, vydejchat to, odjet k mame:-D uplne cejtim tu nesvobodu, ze nemuzu nic!) Nicmene my jsme si teda sedli a on s tim poradcem souhlasil, ze udela vsechno proto aby to bylo dobry, od te doby se snazime. (Ono je trapny napsat se snazit, protoze jde o drobnosti,vetsinou jsou to urcite komunikacni veci, jak z me tak z jeho strany, ciny jsou v pohode, ale my si ze svych rodin neseme nejaky komunikacni vzorce, ktery navzajem nesnesem). Nicmene tim chci rict, ze verim tomu, ze nemit ted male deti, nebo mit proste trochu jine rodinne usporadani (zebska u plotny, chlap ztrhanej z prace) tak se fakt nehadame,takhle se furt mrcasime spolu doma kolem deti, vidime si pod ruce, co kdo dela jak, kazdej ma na neco nazor a uz to jede Tak si myslim, ze u vas je to v bledemodrym treba to same a potrebujete si sednout, v klidu si pohovorit a proste se v klidu bez emoci jednou domluvit jak co bude. Takze az budete mit klid a dobrou naladu, tak si ji muzete zkazit timto rozhovorem;-).
Omlouvam se za detaily ze sveho zivota, ale myslim, ze by ti mohly pomoct (plus spousta detailu je tam proto aby zas nekdo nenapsal, ze sambic je takovej ci makovej!)
Sairon dva roky je ještě malá, to má fakt nárok chtít tu pozornost pro sebe.
Sairon Hele ja myslim, ze by scenovala i bez sourozence (jogurt, ven, atd atd) Jen ty bys ji mela vic moznosti vyhovet (a to jen z jejiho pleziru, aby byl klid). On ten sourozenec je spis prinos, ze ty deti se naucej, ze nejen kolem nich se toci svet a nevymysli tolik blbosti. To kojeni se ti co nevidet zkrati, jako to je neuveritelne dlouhej cas teda, a bude to lepsi!
Sairon ona vám s mužem ty scény dělá jako "pomstu" za vetřelce. To samozřejmě zjednodušuji, ale to zhoršení chování je podle mě reakce na sourozence a s tím spojené omezení vašeho času pro ni. Máš ty nebo muž možnost s ní být občas sami? Na synovi bylo vždycky vidět, jak si to užíval, když byl s námi (ideálně oběma) sám, stačila i třeba cesta z plavání domů.
Edit: navíc, čím je starší, tím víc se chce prosazovat. U syna to pozoruju až teď ve dvou a třičtvrtě, ale ty holky jsou holt napřed;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.