Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. července 2020 16:59

Pinot Noir Ha, jsi rychlejší.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2020 17:01

Sairon potľapkávám a verím, že sa to zlepší.

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 29. července 2020 17:26

Sairon vzpomeň si na ty roztomilý fotky sourozenců od  Pinot Noir a rasaNori . Za pár měsíců je budeš taky dělat. A za pár let se nad nimi budeš rozplývat.  Uvidíš, že se to brzy srovná. 

Jen pro  "teď" zkus potenciálním pomocníkům dávat  na hlídání miminko. Prebalit, vykoupat, pochovat, povozit zvládne i táta, babička, kamarádka, chůva...

Edit: jo, a neomlouvej se. Na to tady jsme, abychom tě vyslechly. 

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 29. července 2020 17:27
Reakce na Pinot Noir:

Kokoska chvíli to může být těžké, ale to "spadnutí z lopatky" těm starším jen prospěje ;)

​no, já si skoro myslím že v pěti letech už je to kapku zanedbaná výchova Kokoska

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. července 2020 17:45

viktorka_od splavu A tenhle příspěvek má pomoci komu a v čem? Nebo je to jen dost zbytečné rýpnutí? Fakt nechápu.

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:23

Mno, takže...

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:25

Pinot Noir ja si pro svou petici jdu do zasilkovny zitra

Online SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:26

Gatita já už ji mám doma ..beeeee

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:29

Gatita obávám se, že tahle bude opravdu "moje". Mám podezření, že nikoho jiného to zajímat nebude

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:33

Já byla s rodiči na vodě ve třech letech, jeli jsme Lužnicí, ovšem já seděla sice ve vestě, ale ve vlastním malém nafukovacím člunu, privázaném za lodí. Měla jsem svoje pádlo, a prý se mi to moc líbilo. Ale já už tady psala, že moje matka je pankáč ještě dnes a byla potápěčka, motorkářka a parašutistka :-).

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:35

Pinot Noir to jsme na tom stejne. Syn na knizky neni, ale nevzdavam se, vnucuju se mu kazdy vecer aspon s kratkou disneyovkou. A dnes jsem si koupila na aukru mysaka koumesa, ten byl nej! Tak jsem zvedava, co na nej dite rekne. 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:39

viktorka_od splavu jako jak zanedbaná výchova? Když máš jedno dítě a to dítě řekne, že potřebuje napít nebo tě poprosí, ať mu přečteš  knížku, ty zrovna nemáš ruce v těstě nebo neděláš něco cokoliv, co nepočká, tak se věnuješ dítěti, ne? Jen s tím druhým na to bude míň času a ne každý jedináček je tak uvědomělý, že si sedne a řekne ano, maminko, jen si klidně povídej s miminkem, já počkám. Nemyslela jsem tím svým příspěvkem, že rodiče okamžitě nechají jakékoli činnosti a letí splnit synkovo přání. Ale je sám a zvyklý, že má rodiče pro sebe a oni se mu věnují, dokonce kvůli němu třeba přestanou číst knížku a jdou si s ním hrát - fakt zanedbaný případ

Online SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:48

Pinot Noir neházej flintu do žita, třeba budou zajímat Viktorka, až doroste

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:51

Pinot Noir moje petice bude taky zitra snad uz v zasilkovne:D 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:58

Sairon z princezny by se uječená dívenka klidně mohla stát i bez mimina :-) Jestli můžu poradit - místo "chvilku počkej" a "budem si hrát potom" zkuste "počkej, až dokončím to a to" nebo dobře, až  udělám tohle, budem si hrát". Chce to být konkrétní. Pozor taky na to, když děláte něco s miminkem, tam jakoby ochotněji věnovat pozornost dceři, pokud to jde. Neumím to nějak vyjádřit :-) Spíš když děláte něco "pro všechny" třeba teď nakrájím brambory a půjdem si hrát. Dítě ví, že je to i pro něj, buď to pochopí, může třeba i pomoct. Aby vědělo, že je víc práce tak nějak se vším, že se to týká i jeho potřeb a může se zkusít dle možností zapojit. Jasně, ta realizace je někdy obtížná. :-) Ale tak rychle se to mění...

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 29. července 2020 18:59

Gatita rasaNori já si to vyzvedla v prodejně. A rovnou i v House kraťasy, ty, co mám růžové, tak v dalších dvou barvách. Bohumil Stejskal hadr

SunEclipse GatitaRíšu knížky i zajímají, ale často ho zaujme něco, co bych nečekala, a naopak. A někdy to trvá, Velkou knihu zvuků lesa má dva roky, ale "objevil" ji až teď, takže dnes mi tu třeba půl hodiny nepřetržitě vyl vlk . A čteme jednu knížku, nebo jeden příběh z ní do zblbnutí, ale to je asi normální. Ovšem ta knížka o včelách, tak ta je určitě pro mě

Online Karja
44704 příspěvků moje polička 29. července 2020 19:00

Sairon Neboj se, ona si zvykne. Velkamala uz taky chape, co ma kdy prednost a proste ji reknu, ted dam mlicko a pak pujdu s tebou a ceka. Zas jindy je to naopak a breci miminko. Fakt behem par tydnu mi to zacala sama rikat, ze pocka a co ja mam udelat a tak. Ze zacatku jsem to delala tak, ze ,,my se starame o miminko,, proste to byla nase spolecna prace. Velmi brzo pochopi a nebude se proto jecet;-)

Online letfenixa
10880 příspěvků moje polička 29. července 2020 19:46

Sairon och, veľmi sucitim! Bude sa to zlepšovať, krok po kroku!

Online letfenixa
10880 příspěvků moje polička 29. července 2020 19:49

Pinot Noir nádherné knihy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2020 19:56

Sairon zní to blbě a soucítím. Ale vydrž, dcera si ještě úplně nezvykla, chce to klidně tři měsíce, než si to sedne.