Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:24

viktorka_od splavu však já vím a nijak ji to nezazlivam,  je mi jí jen hrozně líto. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:29

Jinak já vím, že ji dlouhodobě prospěje, mít sourozence,  ostatně proto, jsme ji ho pořídili,já bych dvě děti fakt nepotřebovala, jen jsem nechtěla mít jedinacka.

A chápu proč se chová, jak se chová,  pamatuji si že jsem dělala úplně to stejný a to mi bylo 5. Možná proto že sama mám na příchod sourozence špatný vzpomínky, tak jsem teď na to precitlivela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2020 22:29

Sairon já to beru tak, že ten sourozenec bude deviza do budoucna a že čím dřív bude starší sesazený z trůnu, tím menší šok to vlastně bude. Ale někdy je mi ho taky líto, jak se mladší začal plazit, tak mu boří stavby a všechno bere. Před tím si ho starší vždycky vyžádal do pokojíčku, připravil mu hračky a každý si hrál na svém písečku, ale vlastně byli spolu.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:31

DrowRanger presla som si niecim podobnym. navyse mas narocnejsie dieta + pracujes. takze z toho co tu citam si maleho obcas prehadzujete aby ten druhy mohol pracovat ked treba ale s tym ze je aj viac nalozene na tebe co sa dietata tyka (neviem ci aj domacnosti ale tipla by som ze asi aj tam). pokial by to bolo mozne tak ozaj zvolnit tempo v praci ak sa da a dieta supnut niekam aspon na pol dna. ked uz s tebou muz nebude travit cas on ako kedysi tak sa aspon zregenerujes a nejako sa v tomto rezime preplacate kym maly nebude starsi a nebude si vyzadovat teba.

viktorka_od splavu inak ja som mu v jednej chvili tu striedavku spomenula a dozvedela som sa ze dieta ho potrebovat nebude (tj bude ho vidat minimalne alebo vobec) a posle akurat prachy. cumela som. myslim si ze sa uz uvedomil a chova sa lepsie. ja sa tiez snazim najma kvoli dietatu. zatial ostavame spolu lenze ak to bude hrotit takto aj v buducnosti tak sa na to mozem vysrat a dieta mi to dufam prepaci ak sa mi nepodari mu kontakt s otcom zabezpecit. ja tiez robim chyby a viem byt hnusna ale ked mam decko na krku stale a som uz vycerpana tak proste vybuchnem. ked vidim oteckov na ihrisku tak ma ide rozhodit od jedu ze ten moj tam nebol za tie roky ani raz a zaroven je mi z toho do placu ze som fakt jak slobodna matka. keby som nou naozaj bola tak to financne neutiahnem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2020 22:37

DrowRanger je mi líto, že to máte s mužem takto. Zkusila bych s ním ještě jednou v klidu promluvit (sežeň si na to hlídání, jestli to lze) a navrhnout toho poradce. Pokud by s tím nesouhlasil, stejně bych se někam objednala, můžeš chodit i sama, i když to má samozřejmě menší efekt. Riziko toho je, že bude říkat, že sis vybrala podle sebe a že ti nadržuje. Ideální by bylo, kdyby se podílel alespoň na tom výběru nebo absolvoval třeba jen jedno sezení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2020 22:42

eless těm otcům, kteří se o dítě nezajímají nemůžu přijít na jméno, je mi tvého ?syna? líto. Myslím, že ti nebude vyčítat, že se ti nepodařilo zabezpečit kontakt s otcem, pokud si tomu aktivně nebránila. Teda během dětství třeba jo, ale ne v dospělosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2020 22:57

Karja ty jo, já si teda nemyslím, že tvůj sambo je špatný táta. Podle toho, co píšeš se hodně zajímá, možná až moc;) Ty hádky mě mrzí, ale je skvělé, že to oba chcete vyřešit. Je pořád hodně na ho, že jo? Kdyby byl muž tak dlouho doma, tak už ho asi chodíme navštěvovat do Bohnic, on to doma moc nedával. Přitom si s dětmi hraje celý večer, když ho nechám se starším na hřišti, obvykle tam chce i toho mladšího, že už je to jedno, a tak. Teď jsme na pět dní na dovolené, včera mi říkal, že neví, jak to přežije další tři dny. Přitom mě se to zdá lepší, než jsem čekala, třeba mladší zatím prospal tři večeře že čtyř. A zrovna včera jsme strávili fakt pohodový den v ekocentru, starší nás skoro nepotřeboval, i kafe jsme si v klidu vypili.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:59

DrowRanger čtu to tu už dlouho, i když se moc nevyjadřuju. Opravdu u vás nejde výrazně omezit práci jednoho z vás a věnovat se jen dítěti? Ideálně toho, kdo má menší příjem, ale vím že to ne vždy jde. Sama jsem v takové situaci nebyla, ale nedokážu si představit při dítěti ještě pracovat, a to jsem měla obě děti hodné a spací. 

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 29. července 2020 23:15

Evaeva Ano, ja jsem zapomnela napsat, ze to bylo to obdobi plneho homeofficu, to se na tom fakt podepsalo a myslim, ze jinak by to tak nevyeskalovalo. Jinak ano, on ma hodne rodicovskych a celkove lidskych kvalit v tech dulezitych vecech, jak pisu, vetsinou se nejak nemuzeme domluvit a ja jsem psycho z te nasi komunikace, do ktere ale prispivam taky ze jo. Jen jsem tim chtela ale DR podporit, ze fakt at se v klidu sejdou spolu a pohovorej bez emoci, nam jedna pulhodina hodne pomohla teda.

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 29. července 2020 23:18

Karja me vzdycky zahreje u srdce jak je z tvyho psani poznat, ze toho svyho samba mas moc rada

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 29. července 2020 23:26

viktorka_od splavu Nemyslim si, ze je to z toho psani extra znat, ja tady spis jedu v modu hejtovani celeho pribuzenstva vcetne deti, mi prijde, ze se ty pochvalny veci nejak tady blbe vypisujou;-). Jakoze co na tom, vetsinou se tady neco ,,resi,, a veci v pohode a kladne nejsou potreba resit;-)

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 29. července 2020 23:37

Karja no prave. jako stezujes si, ale stejne je znat ze i kdyz te se.e tak je tvuj:-)

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 29. července 2020 23:40

viktorka_od splavu Ja mam totiz hranici stvani hrozne nizko asi! 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 30. července 2020 00:14

DrowRanger je mi ľúto celá situácia u vás, je to náročné, lebo stále pracuješ a máte malé dieťa a zároveň by si chcela rovnocenné staranie sa s mužom, zatiaľ čo on by chcel svoj kľud, fakt by sa vám zišla parova terapia

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 30. července 2020 04:08

DrowRanger mrzi me, ze to takhle mate, poradit asi nic moc jineho nez ostatni nedokazu, ale napada me jedna vec. Jak je/byl syn narocnejsi a mate potize s nevyspanim a zpocatku bylo treba byt opatrny i na ty denni zazitky, tak sis zvykla, ze vse resis jen ty a mas pocit, ze nikdo jiny to nezvladne. Ale ver mi, ze jakmile u toho nebudes, ten druhy si proste bude muset poradit. Ale spis to pak neumyslne generuje stres, kdyz u toho jsi. Takze neres jestli ho nekdo uspi. Pokud mas moznost ho nekomu dat, udelej to a ten dotycny si poradi. A vy budete mit moznost si promluvit. Takhle to mozna castecne pouzivas i jako vymluvu sama sobe - ze jsi pro syna nepostradatelna a vlastne si nemuzete na sebe udelat s muzem cas, coz ho mozna popichuje. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 30. července 2020 06:20

DrowRanger prosim tebe takove kecy ma muj muz taky, uz jsem taky jednou navrhovala rozvod a tak. To ho myslim taky trochu vzpamatovalo ze by mel brzdit a trochu vazit slova... U nas byla krize tak mesic po tom co ho pustili z nemocnice a ja mela krome domacnosti na krku jeste praci a vsechno ostatni, takze mizerie. 

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 30. července 2020 06:52

DrowRanger ja si take myslim, ze by pomohlo zbavit se pracovniho stresu. Ale uz jsi tu psala, ze to dost dobre nejde, a ja taky velmi dobre chapu, ze kdyz uz jsi to zvladla tak dlouho, neodeberes se na rodicak a nevystavis se s tim spojenym rizikum ted, kdyz uz je dite vetsi...Jenze mne to strasne pomohlo. Obcas me sice zahloda, ze jsem vymenila celkem sexy praci za urednicinu a s druhym ditetem se ze me stala mamina, co je plne na rodicaku, ale kvalita zivota sla nahoru. To, ze nejsem ve stresu a netaham si notebook na vikendy a dovolene, nam pomohlo na vsech frontach.

Ted jsme teda na sebe dost naježení, ale to pripisuju tomu, ze se mi doma mota muz na home office uz pul roku a moc tomu neni videt na konec.To neni normalni a otravi to i hezky vztah. Ted nevim, jestli se u vas taky pracuje z domova? Jestli jo, tak ve vasich problemech mam hnedle jasno

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. července 2020 07:35

Nedavno jsem si tu odkládala stížnost, jak mě nic netěší a jsem otrávená životem. Byla jsem upozorněna, že za tím může být partnerská krize a následně se ukázalo, že opravdu je. Bublala někde pod povrchem a narostla do tak obřích rozměrů, že mě to málem porazilo. Jestli to ustojíme nevím, ani si už nejsem jistá, jestli chci, protože ta naše krize má kořeny už v předdětném věku a řešíme ji už poněkolikáté. Je způsobena určitou nekompatibilitou, jak se tak píše do těch rozvodových papírů. Vlastně ve chvíli, kdy už stál ve dveřích na odchodu, tak sem se přistihla, že u mě převládl pocit úlevy, ve smyslu konečně bude klid a nebudu muset nic řešit, měli jsme se na to vykašlat už dávno. 

No, dali jsem si nakonec deadline, do kdy to budeme zkoušet a pak půjdeme kdyžtak od sebe. Mimochodem i v téhle fázi už jsme jednou byli. 

Původně jsem to sem nechtěla psát, ale asi je fajn vědět, že v tom člověk není sám. 

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 30. července 2020 08:18

MP Meri teda nemate to ted lehky...Drzte se vsechny, co vam to doma neklape. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 30. července 2020 08:23

MP Meri ach jaj, zle sa to číta, horšie žije, držím palce k dobrému záveru