ja som vedela ze dieta bude velkou skuskou vztahu. ale ze na rozvod tak to mi nenapadlo. zda sa mi ze ja som obetovala vsetko (som bez prace, nemozem vidat kamaratov lebo casy nie su kompatibilne so spankom potomka a nemam ziaden poriadny volny cas pre seba lebo mam dieta furt za prdelou) a on "len" zivi rodinu a "len" si odpracuje den a potom chce mat svoj klud a venovat sa svojim veciam. vynasa smeti a nakupuje podla zoznamu ked to nachystam. prilezistostne nieco uvari ale ten bordel co po sebe nechava je katastrofalny a nie len po vareni. (upratovacku prilezitostne na vypomoc nechce lebo som vraj stale doma a robim hovno a cudzich ludi tu nechce) prispieva tomu aj ponorka kedze pracuje z domu celu moju matersku a rodicak. na par mesiacov sa mi podarilo dostat do prace ale aj to skoncilo -udajne kvoli korone. dalsim milnikom je september ked bude konecne skolka a ja uz teraz zhanam pracu. uvidim ako to bude fungovat potom. vnutorne som sa tak nejak nachystala ze sa casom asi rozideme a je mi z toho smutno. som nestastna z toho ako sa snazim o komunikaciu a rozhovor a skonci to tym ze on robi vsetko a ja nic. ako navrhnem aby sme si vecer pozreli nejaky film ako kedysi - nechce ani podla jeho vyberu. cumi na to sam v pracovni. doteraz sa mi nedostalo odpovede preco pristupil na dieta ked sa mu nechce venovat a prisposobit ciastocne svoj volny cas. vraj ja som matka a je mojou povinnostou sa starat. este bol velmi prekvapeny ked sa ma pytal ci by som sa s nim rozisla ak by mi povedal ze nechce deti. povedala som ze hej. ale temu deti sme riesili este pocas randenia. a keby ich nechcel tak si ho predsa neberiem. on nie je taky odlud ako to vyznieva ale kedze sa tu vacsinou stazujem na to zle tak to tak potom vyzera. ja chcem ozaj len to aby bol so synom a ja som sa mohla stretnut s kamaratkami alebo si vybavit nejake veci a nenechaval po sebe bordel v domacnosti
Vše o těhotenství a dětech
Ďakujem za reakcie, je vás veľa, tak skúsim reagovať takto spoločne: s prácou poľaviť ani jeden z nás nemôže, živnostníci, navyše podnikáme v oblasti, kde klient nepočka, potrebuje pomoc hneď a ak ju nedostane, ide inam. Muž je navyše z veľkej časti vyplácaný štátom, čiže ak by som ja ostala doma, sme aktuálne bez prijmov, lebo stat aktuálne veľmi nevypláca. Rozmýšľala som už aj nad zmenou zamestnania, lenže zas tu nie je žiadne riešenie čo so synom, keďže pri pracovnej dobe od do by ho nemal kto strazit. Od septembra by mal nastúpiť do jaslí, takže aj keby tam bol len na pol dňa, tak by to malo pomôcť, minimálne mne, že budem mať čas na prácu alebo domácnosť. Muž je dobrý ot c ale už dlhšiu dobu naprd partner. Myslím, že mi vracia moje nepríjemné správanie sa z čias po pôrode, kedy mnou mávali hormóny, nevyspatie a vypätie z práce. Z jeho strany neexistuje niečo také ako pomoc mne keď mi ju treba, proste ma v Tom nechá placat sa aj keď v prípade ak by pomohol, zvládlo by sa to krásne. Snažím sa mu dávať priestor aj na jeho záujmu, chodí občas večer von s kamarátmi, dva tri krát v týždni na pol dňa na bicykel a pomedzi to behať. Ale teda je v štádiu, kedy mi skutočne vyčíta to, že mal dieťa cez víkend pretoze ja som bola doma po operácii oci, alebo mi vyhadzuje na oči, že som rok dozadu bola jednu noc preč z dimu, najnovšie teraz to, že mal dieťa jeden deň keď som ja bola chorá doma. O malého sa stará, doma veľmi nepomáha, občas vyloží riad z umývačky alebo poskladá prádlo. Každý deň na mňa vybehne, vidím, že sa chce hádať, niečo ako pochvala alebo poďakovanie neexistuje. Vždy po hádke sa na druhý deň správa ako keby sa nič nestalo, ale ja už nemám síl premáhať sa, proste som rezignoval a teda bavím sa s ním na úrovni, že riešime nevyhnutné veci a viac sa mi nechce, lebo to vedie k hádkam. Porozprávať sa s ním o Tom nedá, keď začnem, skončí to hádkou, kde on mne vykrikuje, že som pi*a, neschopná matka aj manželka, lebo nezvládam starostlivosť o dieťa a domácnosť na úrovni ako moje kamarátky na rodičovskej. Argumenty že pracujem nepomáhajú, pretože mi vykrika, že on tiež a zvláda to lepsie, keď sa ho teda opýtam, prečo mi nepomáha viac doma, začne mi vykrikat, že si vymýšľam, že doma niečo robím a ideme to celé odznova. Vyčíta mi, že si dovolím chodiť 3x v týždni cvičiť, fakt si aktuálne meria čas koľko je so synom a v prípade ak je s ním náhodou viac, okamžite mi to oznámi a vyžaduje, aby sme to rovnako - bez ohľadu na to, či mám v ten týždeň rokovania s klientmi, písanie a ďalšie pracovné povinnosti. Posl dne tri týždne od operácie som chodila len do práce, k synovi a spat. Takto napísané to vyznieva hnusne, ale aj keď nad tým rozmýšľam, fakt neviem napísať asi nič pekné, čo som s ním za posledný mesiac zažila..
eless a on je otec a jeho povinnosťou je starať sa o dieťa, nechceš mu zákon o rodine ukázať? Je mi ľúto tvojho trápenia ![]()
DrowRanger pokud by mi partner řekl, ze jsem pi*a, byla by to konečná bez ohledu na ten ostatní seznam
DrowRanger to je moc smutny:-( je hrozny byt na to takhle sama.. kdyz te podtrhne clovek ktery by mel byt tim nejblizsim a v nouzi te nepodrzi, jeste prislapne, to se pak tezko hleda nejaky zbytek lasky k nemu a pak se na nej uz i v beznych vecech koukas jako na nepritele. cestu ven nevim, ja ji nenasla
Potrefenáhusa hele to jsem si myslela taky ale nakonec to bylo to posledni co by me trapilo...
viktorka_od splavu Spis je to známka toho, ze se bude těžko hledat cesta zpátky
Potrefenáhusa no kdyz se podivas do hloubi duse a citis jen ulevu pri predstave odchodu, jako Meri, tak to asi nejde..
DrowRanger on tě opravdu nazval tím slovem od p? jako kdyby nic jiného, tak už bych řešila bydlení
to je hrozný!
viktorka_od splavu hele, ale kdy se to stane? to v tom člověku přeci muselo být i předtím, ne? je moje teorie, že prostě jen v tom manželství/partnerství jen nenastala tak těžká zkouška, aby se to projevilo, správná?
Zu urcite
DrowRanger vidim vela veci co sa deje aj u nas. tiez som musela niekedy obmedzit komunikaciu len na to najnutnejsie. obcas to pomohlo a ked bola lepsia chvila tak sa dal prehodit aj small talk. istu dobu som dokonca travila cele poobedie az do vecera vonku a nechcela som ist ani domov a ani som sa tam netesila. nechcela som sa vracat do toho dusna a ponorky. nedavno mu pri pohariku vycistili pribuzni zaludok ze sa ma viac zapajat a pomahat ze proste uz padam na hubu a tak... efekt to malo akurat v tom ze tolko neprudi ale dieta postrazit aj tak nechce.
Já myslím, že to "oslovení" nepatřilo osobě, asi jako když řeknete To je dneska ku*va zima. Ale i tak je to na houby. Taky když člověk cítí úlevu při odchodu partnera, že zas bude chvíli klid, taky nic moc. Pamatuju si, jak jsem kdysi chodila z práce s tím, že Ach jo, zase domu... a nešlo ani o práci v domácnosti, ani o úkoly do školy s dětma, prostě se mi nechtělo do toho prostředí, vidět toho druhého.
Tak tyhle hruzostrasny historky jsem taky prozivala pred dvacetisesti lety.....no rozhodne pomohl az rozvod,a nelituju toho ani na minutu.Oni jsou i hodni chlapy,ktere zene nenadavaji a vazi si ji a pomahaji ji ac to nemusi znamenat,ze umyje nadobi,napriklad.
eless DrowRanger to je tak strašně smutné to jen číst, natož v tom žít.
Mezinama to od p jsem si uz taky vyslechla, nicmene situaci jsem uplne zbytecne vyhrotila ja a zpetne jsem musela ac nerada uznat ze to co jsem mu rekla bylo spis na ranu do zubu a ne jen nadavku... Takze hned mavat rozchodem no ono se to rekne lip nez udela. A jako obcas ma fakt dobre zapichy, o decka se umi postarat skvele ale treba vcera se mensi vzbudila na zahrade brzo a desne vrzala, tak jsem mu rekla at ji nakrmi ze to pomuze a on ji misto toho zacal cpat dedovi do ruky a desne se divil ze breci jeste vic. Obcas mi prijde jak kdyby zadne dite nikdy nevidel. Kdyz jsem se ho potom ptala proc ji misto toho vic vyprudil, tak mi odpovedel nejakou podle nej vtipnou prupovidkou na tema zena porad vydava prikazy a muzi uz to ani neposlouchaj. Tak jsem mu vpalila obratem az mi zitra zavola at mu neco dovezu na stavbu ze ho taky poslu do haje, protoze taky nechci neustale poslouchat prikazy a pak byl teda zticha. Ze by se ovsem zamyslel to fakt nepredpokladam... Tak ja nevim no.
DrowRanger chtěla jsem napsat napřed jen to, že mít dítě v jeslích, i kdyby to mělo být jen na dopoledne, je neuvěřitelná pomoc, co se týká práce a/i domácnosti. A že vám to určitě pomůže. Pak jsem četla dál a...
jako nazvat svou partnerku takhle, to je u mně fakt hodně moc přes čáru. Nehledě na to ostatní, co popisuješ. Je mi to moc líto, a situace u MP Meri a eless taky.Držím všem palce! ![]()
A nejsem si jistá, jestli je to vina HO, tedy, my taky (teď už jen částečně) pracujeme z domu, a máme se pořád rádi
že by ta HO spolu s dítětem byla tou výše zmíněnou "krizovou situací..."?
My na sebe nejsme zlí, vzájemně si pomáháme jak to jde, i když to má samozřejmě mezery. Jen je to takové robotické a bez života. No nic, uvidíme, nějak bude. Přinejhorším to doufám zvládneme vyřešit důstojně.
uff, je mi hrozne lito kdyz vidim v jakem svazku a prostredi nektere z Vas ziji
Ja mam na meho muze casto tezke srdce ze se mnou (jen se mnou) netravi temer zadny cas, strasne moc pracuje a kdyz uz nejake volno ma, tak je s dcerou (co jak ted vidim, take neni vubec samozrejme), my se nekdy u ditete vlastne jen stridame, max. nekolik hodin tydne se povede stravit i nejaky spolecny rodinny cas. Neco jako uplne volne vikendy u nas neexistuje, pracuje kazdy den aspon nekolik hodin.
Ale, co z jeho strany citim, je ze porad si me vazi a i z moji strany tam ta ucta vuci nemu je, ze i kdyz me nastve, tak zatim nikdy jsem si ani v duchu nerekla neco ve smyslu ze to je debil a citim ze tak je to i z jeho strany. (I kdyz nas ted 3 tydny pred terminem porodu nechal doma samotnou na 10 dni a odletel do zahranici, porad se zajima jak to zvladame a zajistil mi osobu na pomoc s dcerou.) Porad vidim ze je to uzasny clovek a jen mame nyni tezke obdobi, kdy nam dite a momentalni okolnosti neumoznuji travit vic casu spolecne. Tak doufam ze to u nas aspon takto vydrzi a casem to dokazeme zlepsit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.