moora ty konkretne co udelas. ja treba jako prvni vec mam nutkani obejmout, utesit, povzbudit, podat kapesnik, vodu.. ev. se aspon preptat nejak soucitne, jak zly to je, jestli zvladne jeste popojit a atak.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa No treba vycitat budu, ale nemam moc narok, kdyby bylo po jeho, tak by dite nejspis nebylo nikdy. Ale furt se utesuju, ze az nepujde o abstraktniho tvora, tak ten zajem projevi nejak vic.
dzizisketa Tak jasne, asi by to zvladl...teda kdyby byl nekdy doma, ale tehda se slouzilo patky az pondelky a dalsi jobovky jako sluzby na zachrance, takze smula. A moc s tim neslo nic delat. Ale zase od tech 15 mame super vztah a vlastne i zivotni drahu jsem si vybrala po nem.
Potrefenáhusa jojo, jim proste chybi nejaka cast mozku:-) dzizisketa postarat se uplne normalne zvladnou, to jiste ano. akorat trochu jinak:-) priklad: dite na vylete zacne zvracet. co udelate? uplne jako prvni vec? (dite je vetsi, tzn zvraci samostatne, neni treba utirat a prevlekat)
Tyhle předsudky o jiném mozku jsou ale právě často kořenem toho, že pak eless nebo DR mají děcko na krku nonstop. A ze své i jiných zkušeností (a taky je to vyzkoumáno) vím, že i žena se musí všechno naučit.
Jos tam vznika problem kdyz to nebude abstraktni pro tebe, ale bude to velmi osobni spojene se silnymi emocemi, kdezto druhy by zustal netecny. to se tezko vydychava. ale nejspis se to nejak zprumeruje a budete v pohode oba:-)
dzizisketa tomu nerozumim, proc mi porad podsouvas neco co si ani nemyslim ani nepisu
ten aktivismus je asi nejak skodlivej na vnimani:P
viktorka_od splavu počkej a co teda udělá chlap?
Zu urcite nejde uplne zevseobecnit, ale my meli presne v teto situaci hadku (leta zpet teda), protoze: diva se jak ditko blinka, nacez kdyz vidi ze se nedusi nebo jinak nepotrebuje nutnou prvni pomoc, tak - sahne po mobilu a cuci do nej![]()
TTakže si myslíš co? Že je obecný muž schopný se o dítě postarat? Nebo že toho schopný není? Hlavně nepiš, že se postará jinak, než žena, protože stejně statisticky významný rozdíl v péči je i u jedné každé ženy.
viktorka_od splavu jasne, toho jsme si oba vedomi ze dlouhodobe to takto byt nemuze. U nas to postupne vyeskalovalo po mem navratu do prace a navysovani uvazku tam, protoze jsem prestala i ja mit cas, ono nocni sluzba i 1x tydne jiz dost snizuje moznost byt spolu. Takze po nynejsi materske se budu vracet jen velmi pozvolna, spolecne straveny rodinny a partnersky cas je pro mne prioritou pred nejakou karierou, atestaci ci penezma (kdybychom nebyli tlaceni bytovou otazkou a nutnosti v brzkem case koupit vetsi byt, tak bych se z financniho hlediska teoreticky nemusela do prace vracet vubec).
Potrefenáhusa
tak to znam:D
viktorka_od splavu Tak ja konkretne jako prvni podam vodu na vyplachnuti pusy
viktorka_od splavu jo, no, hele, třeba googloval, co má po blinkání dělat ![]()
já mám teda - politování, voda, dotaz jsi v pohodě :)
Zu no jasne, hledal polohu+ taxika
ale v prvni chvili teda me chytal amok. no uz jsem si zvykla, ze to ma jinak, ale stejne furt vnimam ten rozdil - jj moora presne, prvni se obratis k tomu diteti. muz prvni "resi situaci" tzn dite zvraci=jak se odtud dostanem, takze logicky nesahne na dite, ale po telefonu:-D
@dzizisketa a to je i odpoved pro tebe. a ano ja situaci umim a resim tez a ano muz to dite vychoval odmalinka. jen ten prvni impuls mame kazdy uplne jinde:-)
dzizisketa proč by se žena musela naučit všechno, když chlap třeba neumí vařit? Jako kdyby šlo o přežití, ale v běžném životě? Proč bych musela? Neumím zacházet s vrtačkou a co jako?
Zu urcite nejde uplne zevseobecnit, ale my meli presne v teto situaci hadku (leta zpet teda), protoze: diva se jak ditko blinka, nacez kdyz vidi ze se nedusi nebo jinak nepotrebuje nutnou prvni pomoc, tak - sahne po mobilu a cuci do nej
ale tohle neni rozdilem mezi muzi a zenami, ale individualnim osobnim nastavenim..
viktorka_od splavu tys to napsala, jak kdyby na tom mobilu hrál hry a čekal, než se dítě samo zprovozní. Když sháněl pomoc s odvozem, tak OK. Jsem přesvědčená, že kdyby tam s dítětem byl sám, tak v momentě, kdy dítě doblinká, taky se zeptá jestli dobrý.
dzizisketa proč by se žena musela naučit všechno, když chlap třeba neumí vařit? Jako kdyby šlo o přežití, ale v běžném životě? Proč bych musela? Neumím zacházet s vrtačkou a co jako?
me ses neptala, ale odpovim za sebe.
Nejde o to, ze by se vsichni museli naucit vsechno, ale treba u vrtani a vareni je ten rozdil, ze holt varit je potreba o dost casteji nez vrtat.
Jasne, ze si partneri idealne praci nejak rozdeli, ale to rozdeleni by melo byt spravedlive a obema vyhovovat.
A kdyz si zde nektere pravem stezuji, ze jsou celkove zaprazene vic, tak fakt neni reseni to odmavnout ze borec na to nema bunky.
viktorka_od splavu Tak jestli jsi vodu podávala ty a byla u dítěte, tak mi to divný nepřijde. Jestli nechal dítě samo a nevšímal si, tak to by mě taky naštval.
Je mi moc líto, co některé prožíváte, je to strašný stres nemít v partnerovi oporu a nemít pohodu doma, kde by se měl člověk cítit nejlíp
Kokoska no ale to jsem prece v te prvni chvili nemohla vedet, co tam dela. a ne, beze me by se nechoval jinak, jak rikam takhle deti vychoval. uplne normalne a ve zdravi, jen jinak.
Lilly_Ku "rozdeleni by melo byt spravedlive a obema vyhovovat." To jistě, nemyslím tím, že žena denně vaří, manžel nedělá nic a jednou za půl roku přišroubuje uvolněný šroubek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.