Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:11

Kokoska U nas jeste je to umocneno tim ze jsem neonatolog, takze jsem v jeho ocich vsechno ohledne miminka vedela mnohem lepe nez on :) tak mi v tomto absolutne veril ze si se vsim poradim

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:12

mnum jo, tak to je trochu něco jinýho, to je teda dobrej. Ono i u matky někdy chvíli trvá, než si ten vztah k dítěti najde, ale tam to většinou zařídí ty hormony.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:15

mnum Tak to byl naprosto úžasnej! Rozplývání se je na prd, počítá se (o hlavu neomlacovaná) pomoc a podpora. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:18

Kokoska Jak, z povzdálí, přece nejlepší odměna za to, že děláš něco dobře,  je to, že to můžeš dělat!

Offline AprilTwelve
1025 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:20

tak já bych asi byla výborný otec,  být matka jsem si víckrát než jednou být netroufla.... a když to tu čtu,  uplne se mi dělá uzko pri vzpomínkách na mateřskou... rozvedla jsem se ještě než byly ditku dva roky,  a to se mi dělo jen zlomek z výše zmiňovaného... hrdá na to nejsem nicméně mi to asi zachránilo vztah se synem... kdybych v tom musela zustat, tak bych s nim dnes nemela takovy vztah jaky mám,  a i díky tomu celému je moje druhé manželství lepší. všem přeji, aby to zvladly a vše se vyřešily jak nejlépe to bude možné

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:28

Kokoska Ja jsem to napsala

blbe v prvnim prispevku, ze mi pomahal s miminkem trochu.on pomahal dost, ale bez nejakeho otcovskeho nadseni nebo vlastni iniciativy. Proste jsem ho o neco pozadala a on se snazil ten ukol splnit. 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:43

mnum to se cení, hlavně žes měla někoho, kdo pomohl.

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:44

Isca nojo vlastně! Budu si to muset občas připomínat

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:49

mnum no tak já se přiznám, že v prvních týdnech jsem se o to krabatou věc v postýlce taky nestarala zrovna s nadšením. Manžel se tedy staral od začátku (ne že by byl iniciattivní, ale trvala jsem na tom, že bude s dítětem umět všechno stejně jako já) a stará se doteď, i když ocení, když třeba oblečení na druhý den dceři nachystám já, a tak. Já si osobně myslím, že to pouto s tím miminkem měl zrovna on od začátku silné i proto, že byl u porodu a viděl, co to je. A taky tedy chtěl to dítě víc než já - patřím do té skupiny "mám dítě ne z touhy, ale z rozumu". Teď jsem samosebou moc ráda, že ano ale chvilku to trvalo...

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:50

Ja teda dikybohu otehotnela jeste driv, nez se starsi zacala projevovat:D a kdybychom se rozvedli, tak jen kvuli memu pocitu ze chci byt svobodna, ale se stridavkou bych souhlasila ihned. Protoze vim ze muz by za holky dychal, i kdyz jeho pece je obcas zajimava/nestandartni. 

Online Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:00

mnum no tak já měla k prvnímu dítěti vztah jako tvůj muž několik prvních měsíců. Nebo ještě asi negativnější, protože jsem si mockrát říkala, že kdyby nebyl, všechno by bylo super. Střídalo se to s myšlenkou, že kdybych já nebyla, bylo by všechno super. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:09

Pinot Noir deprese? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:34

Ja to svemu muzi taky vubec nevycitam, jen mi chvili v casech emocionalniho rozlozeni bylo lito ze neni takovy ten nadseny tatinek, take jsem v te dobe netusila jak to bude do budoucna s jeho vztahem k diteti. Muj prvni prispevek byl odpoved nonemy na dotaz zda si muze muz najit cestu k diteti i kdyz neni z nej namekko hned od tehotenstvi. Jinak nyni uz takovou tu spolehlivost a stabilitu ( i kdyz zpocatku jen z pocitu zodpovednosti vuci tomu tvoreckovi) povazuji za mnohem dulezitejsi pro vztah jak s partnerkou tak s potomkem, nez nejaka divadylka a chlubeni se apod. Take si myslim ze nyni u druheho ditete uz bude sebejistejsi ve sve otcovske roli a bude i akcnejsi sam od sebe

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:50

Pinot Noir já to měla stejně. Akorát jsme se s mužem teď bavili,  že je zajímavé, ze malého miluji od prvních dnů. Jestli je to tím že mě netýrá,tak jak mě týrala příšerka a nebo že už tu mateřskou lásku "umím" tak se automaticky zapnula...

Offline Karja
44705 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:53

Sairon Ja to mela stejne jako ty. Podle me to souvisi s tim, ze s druhym se ti nezmeni moc zivot;-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:54

Ja som si k prvemu musela tiez vztah vytvorit, neprislo to automaticky (alepri druhom to uz bolo hned). Ked mal starsi asi dva mesiace, spytal sa ma sambo, ci nelutujem, ze ho mame. Povedala som sice, ze nie ale myslela som si daco iné (fakt velka frustracia z nevyspatia). Teraz by som ich za nic na svete nedala

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. července 2020 16:03

mnum tak to je skvělý, ze to tak dopadlo! Takovýho chlapa si můžeš vážit, staral se, pomáhal a cestu k dítěti našel.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. července 2020 16:06

Myslim ze to je normalni ze zvlaste po narozeni prvniho ditete si clovek musi k nemu ten vztah vybudovat. A ze je dobre ze zde o tom pisete/piseme, beru to jako osvetu pro nastavajici matky

Nechci furt otravovat se svymi zkusenostmi z prace, ale opravdu to vidam denne, to zklamani maminek samych ze sebe, ze nejsou prodchnute bezpodminecnou laskou od okamziku zrozeni, ze si dovoli byt unavene a resit svoje bolesti a nepohodu a ze asi tim nejsou dostatecne dobre maminky... tak myslim ze je hrozne dulezite aby jim nekdo rekl idealne uz pred porodem, ze to jsou pocity ktere zaziva mozna i vetsina matek (a otcu) a ze ono to casem opravdu prijde

Online Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 30. července 2020 16:30

Sairon já myslím, že podruhé už to naskočí hned, protože funkce už byla jednou zapnuta :) Ale taky to u nás bylo tak, že první byl tyranosaurus od prvního nádechu, zatímco druhé příkladný spáč, zlaté miminko a pobyt v porodnici proto jako dovolená, mně se podruhé ani nechtělo domů :)

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 30. července 2020 16:31

Já se přidám. Pamatuju si stále, jak ležím po první sekci na JiP, všechno mě bolí, motá se mi hlava,  štve mě tlakoměr, který se v trapně krátkých intervalech zapíná, necítím nohy, mám neustále žízeň, břicho celé bolavé, splasklé a přitom stále obrovské, (pardon předem) cítím, kolik krve ze mě teče a přemýšlím, jaký je to děs, jak dlouho se z tohohle budu hrabat a lituji se a lituji, chci spát a nemůžu a pak po x hodinách mi najednou bleskne hlavou myšlenka: vždyť já tady někde mám dítě  co jsme to udělali?

podruhé už jsem jen vyhlížela, kdy už mi malého konečně přinesou, abych si ho mohla poňuchňat