Garfie U nas mela tehdy uspech tahle zelva, pak si s ni vyhrali jeste dalsi 2 deti :) a koukala jsem, ze maji i tvary.
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka Ta je ale super!! Díky moc!
Garfie něco na vhazování nebo navlékání na tyč je určitě super. Syn měl touhle dobou ještě hodně rád geomag baby, ale měli jsme větší sadu, že z toho šla postavit trochu i věž a díky magnetům nepadala. My jsme měli sadu Large Sea, ale zdá se mi, že se to už možná neprodává.
Líbí se mi smartmax, taky magneticka stavebnice pro mimina. To by se synovi určitě líbilo v té době.
žluťásek Díky moc, to vypadá taky dobře!
čo som bola dnes na tom pohovore... ponúkli mi super pozíciu aj plat, je to niečo úplne iné, čiže nová výzva ako som hľadala, ale nástup o týždeň. Manžel je síce doma, ale tak nejak sa o dieťa 95 % času starám len ja a naviac je posledné dva mesiace silno fixovaná na mňa. Do žiadnej škôlky nechodí, tak si neviem predstaviť, že zrazu každý deň 9 hodín denne bude bezo mňa. Manžel sa netvári, že by sa chcel o ňu starať na plný úväzok, jasle tak rýchlo nevybavím a hneď na plnú dochádzku, to si ani neviem predstaviť.
Mám ešte nejaké pohovory na polovičný úväzok, to bol vlastne aj môj prvotný cieľ, manžel sa do roboty tak skoro nechystá, a že kým je doma, ja to využijem aby som si trochu privyrobila a získala prax v novom obore. Polovičný úväzok si viem predstaviť, že veľmi neutrpí ani dieťa ani domácnosť, ale ten plný úväzok, no neviem ![]()
A naviac sa mi ozvali aj z mojej práce, že by chceli, aby som nastúpila, že môžem robiť pol mesiaca aj z domu, cestu do práce mi budú preplácať atď. Ale teda ani z domu si neviem predstaviť pracovať, pretože dieťa mi bude visieť celý deň za nohu, bude na mne domácnosť a ešte aj budem musieť urobiť prácu ako za 8 hodín v kancelárii.
A vlastne ani neviem, čo som týmto výlevom chcela povedať, asi sa len vyrozprávať, pretože inak je moja radkyňa len moja bezdetná sestra, podľa ktorej je moje dieťa totálne rozmaznané, zbytočne na mne visiace a vlastne už dávno malo byť v škôlke a vedieť sa slušne správať (a inak moja dcéra mala minulý mesiac 2 roky).
betsey s výběrem práce neporadím, jen pár postřehů...HO současně s dítětem, které na tobě "visí", je očistec. Může se taky stát, že budeš mít čas na práci pouze když bude dítě spát. Vyzkoušela jsem to, nedopadlo to dobře. Manžel se o dceru 100% stará jeden den v týdnu, kdy nechodí do práce a já pracuju doma, ale snažím se je vždycky vypakovat někam ven. Jinak je to pořád mamiiii tohle, mamiiii tamto, maminko nepracuj a pojď se podívat, co jsme s tatínkem úžasného postavili...Na ten den si většinou plánuju nějakou ne moc kreativní práci.
Já jsem slabý jedinec, ale trvalo mi asi 6 týdnů, než jsem si zvykla na to, že chodím do práce full time. Najednou vstávat brzy, oblíkat dítě, oblíkat sebe, obě nějak slušně, dostat se včas do školky, odpoledne se odtrhnout od práce a dostat se včas do školky, občas něco nakoupit, přeprat, ufff. A to mi manžel fakt hodně moc pomáhá, tedy s dcerou. Koupe, ukládá, čte pohádku, občas dokáže obsloužit i tu školku a relativně často nakupuje.
Ale moc ti držím palce, určitě se nakonec rozhodneš správně!
betsey počkaj, počkaj. Úplne tomu nerozumiem. Manžel nepracuje alebo pracuje z domu?
A ešte si teraz nevybavujem, či si to bola aj ty, čo má so vzťahom problémy?
Ja by som sa snažila si to zariadiť. Zavolala by som tam, že určite môžeš ale až od polky konca septembra ( či si im už sľúbila, že môžeš kedykoľvek?). Jednak to je normálne, na každého iného by museli čakať dva mesiace a pokiaľ ta inak chcú, tak toto nebude prekážka. Po druhé, dnes je HO bežnejšie než skôr a čaká nás tu ešte cirkus minimálne pol roka, keď to bude s dochádzkou do prace dosť divoké. Tak zvaz aj toto.
continuity manžel nepracuje vôbec, je na úrade práce. Popritom čosi svoje rozbieha, ale venuje sa tomu málo a môže to robiť kedykoľvek.
HO by bolo fajn, ale malá je momentálne na mňa tak fixovaná, že s manželom nechce ísť ani von na ihrisko a ja nemôžem bez nej odísť ani do obchodu. Všetko musím ja, obliekať, kúpať, uspávať... Trvá to už asi dva mesiace.
A jasné, že som im už sľúbila, že môžem kedykoľvek, to je tak, keď si nepremyslím, čo vypustím z úst
betsey tak to dieťa visiace na mame poznám príliš dobre, síce nerozumiem, prečo sa manžel nechce starať, navyše namiesto úradu práce môže ísť na materskú (či sa ti volá otcovska?), ale volila by som polovičný úväzok nie z domu, to je tak na zvládnutie a nie na zblaznenie
A nechcem počuť, čo by tvoja radkyna povedala na môjho o 2 roky staršieho syna ![]()
betsey neporadim ale neboj, oni by to doma dako zvladli a mozno by sa naviazala viac aj na tatinka :)
letfenixa taky mi přijde fajn, kdyby šel manžel na mateřskou a tys nastoupila.
Jak se chová malá, když nejsi doma a je jen sama s tátou?
Ono to často bývá tak, že dítě na mámě visí, když je máma na dosah. Když není, spokojí se s tím, kdo je.
betsey neporadim, jen moc drzim palce. Pokud je ale muz doma, tak by mi prislo skoda toho nevyuzit a po te nove praci neskocit.
Zkusit se doma nejak domluvit, jestli by se muz dejme tomu na pul roku nekousnul a ono se to pak podle me nejak vyvrbi, dite bude zralejsi, treba se najde nejake externi hlidani a kdo vi, treba se zklidni i to pandemicke silenstvi a pojedou i lip skolky a tak...
letfenixa no, ten polovičný úväzok nie z domu by aj pre mňa bol najmenej stresujúci, len nechcem zahodiť dobrú príležitosť len zo strachu z neznáma. Takže v podstate sa teraz tak nejak snažím oddeliť fakty od nejakej mojej projekcie strachu, aby som vedela, čo vlastne chcem.
No a moja sestra.. Ja už sa na tom jej poučovaní, čo by malo a nemalo moje dieťa robiť už len smejem, to sa inak nedá :-)
@zlutasek @Garfie Smartmax mame, ne tedy ta zviratka, ale klasickou zakladni stavebnici a u dcery to melo velky uspech. Pak jsme ji dokoupili tu nejvetsi sadu - kulickovou drahu se skluzavkou a z toho uz nadseni vubec nejsme, je potreba stavet hodne presne aby ty stavby drzely, nektere dilky se k sobe pridelavaji tezko a male dite to moc nedokaze, takze se nad tim jen vzteka. Ale ta mega sada uz daleko prevysuje Garfie puvodne zadany financni strop, tak to jen tak na doplneni uvadim ![]()
betsey moja skusenost: zacala som pracovat na 0,4 uvazok (2 dni) ked mala dcera 2 roky. Malu sme pripravovali na jasle, zacala tam chodit o mesiac skor nez som ja zacala pracovat, manzel vela pomahal a dcera bola zvyknuta byt s nim (uz pred tym nastupom som z rodicaku tak 1-2x mesacne mala nocnu alebo 24 hod. sluzbu, takze to bola zvyknuta byt s tatinkom). Ale po nastupe do prace aj pri tak malom uvazku som zrazu mala na nu strasne malo casu ( aj na vsetko ostatne- na domacnost, na seba, na svoje cvicenie a tak). Bola som z toho vo velkom strese a teraz to hodnotim ako unahlene a u druheho dietata to chcem urobit inak, resp. neskor. Nedokazem si vobec predstavit zacat hned na plny s tak malym dietatom. Takze asi ten polovicny uvazok pre Teba taky kompromis...
Ale samozrejme, je to na Tvojom zhodnoteni situacie, sama vies najlepsie ako na tom ste. Na druhu stranu, mam kamaratku ktora zacala ked druhemu dietatu bol asi rok, na nejaky maly uvazok pracovat aj s dochadzanim do ineho mesta, pre maleho nasla pestunku plus vypomohla babka, a zvladli a zvladaju to uplne super.
betsey Vyspi se na to
.
Ale taky bych řekla, že je to skoro ideální situace na začátek v nové práci. Dcera si za pár dní zvykne, ty bys neměla stres, že musíš řešit práci i dítě naráz, manžel by mohl jít na rodičovskou, ... Možná bych zkusila zjistit, jestli by po nějaké době bylo možné zkrátit úvazek o pár hodin.
Držím palce!
Mela bych dotaz, asi spis na matky starsich deti. Podarilo se vam nekomu napravit ploche nohy? Ja si vubec nedovedu predstavit, jak s tim nasim mezkem provadim nejake cviky. O vlozce, ktera tlaci, ani nemluvim... asi neni sance, ze by se to srovnalo samo, co? Sis, me to tak stve. Zas jsem neco neuhlidala![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.