Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:14

Gatita na vložku by si asi syn časem zvyknul, ale ta neřeší tu příčinu. Určitě pomůže, ale ploché nohy nenapraví.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:25

Gatita V první řadě si nemyslím, že by to byla tvoje vina!! 

Jinak by to chtělo zajít na fyzioterapii k někomu, kdo se zabývá dětskou nohou (pokud jste ještě nebyli), aby odborník zhodnotil, kde je příčina a určil cviky (hrou). Podle toho, co kde čtu, je často chyba jinde než přímo v noze.

Bohužel "naše" dětská fyzio je na mateřské, jinach bych ji doporučila.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:00

Gatita obavam sa ze nic nepomoze na napravu. Nosila som ort vlozky aj cvicila a nepomohlo. Vlozky mi akurat niekedy pomozu v tom ze ma hned nebolia chodidla ked som dlhsie na nohach

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:05

eless mě teda vložky pomáhají, ale jen když je nosím, tu skutečnou příčinu to nevyřeší. Myslím si, že u dospělých je to řešení pomocí cvičení víc na dlouho, nebo jak to říct, než by dětí.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:20

Mohučanka diky, no mam trochu maslo na hlave, protoze syn ted 3/4 roku behal doma naboso. Nesnasi totiz backory a nez jsem se vyhrabala koupit mu nadoma sandaly, tak koukam, jak ma vyvalene kotniky. Byli jsme zatim jen na ortopedii, za pet vterin hotovo a termin na vlozky. Jinak pohybu ma dost, je stihly a boty nosi kvalitni. A stejne mame co resit. Ja si teda posledni dobou pripadam fakt nemozna - matka na plny uvazek a dite poradne nenakrmi (podvaha), necha ho smajdat a nejspis to bude chtit i logopeda. Se uplne bojim jit na petiletou prohlidku.

Online rasaNori
8849 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:29

Gatita :D jak jsem psala, tak po navsteve fyzio jsem dostala pochvalu od muze, ze jsem si vsimla zdanlive malickosti, kterou je potřeba rozvicit:D

Jsem sla do lidlu pro tu podlozku na malovani vodou... Nechala jsem tam 1800 a to meli jeste slevu 20% na cely nakup

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:32

Gatita zajdi na fyzio, ortopedi nic neřeší, jenom napíšou vlozky. Nám fyzio doporučila pár cviku, pomohlo to celkem rychle, velmi závisí od příčiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:32

Gatita teď se ale chození na boso spíš doporučuje. Alespoň mi tak radila pediatrička, tak fyzio. Já si myslím, že tohle je dáno hlavně geneticky, i když leccos se dá cvičením napravit. Já bych určitě vyhledala někoho, kdo se zaměřuje na ty chodidla, jak radí Mohučanka, a zkusila to vycvičit, co vím, tak to bývají spíš zábavné věci. Na ty vložky má nárok každý půlrok, pokud je začne nosit, hrozí, že ta noha zlenivý, aby na ně nebyl odkázaný celý život. Předpokládám, že na žádnou bolest chodidel, kotníků, kolen,... si nestěžuje.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:55

Evaeva riesilo sa to u mna uz od detstva. Ked v dospelosti neboli vysledky tak som tie ortopedicke vlozky zacala dost flakat a teda nie ze by som chodila furt v opatkoch ale mam napriklad aj tenisky kam tie pomocky nenarvem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:58

eless hm, to je blbý, že to nepomohlo. Já dostala vložky až v dospělosti, pomohly mi prakticky okamžitě, bolely mě nějaké úpony pod kolenem, táhlo mě to až ke kyčli

Edit: když bych je přestala na sport nosit, vrátilo by se mi to.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:59

U mňa si to nikto nikdy nevšimol, že mám ploché nohy, len mi mama nadávala, že vysmatlavam topánky. Až v dospelosti, sama od seba, som začala nosiť ortopedické vložky, voľne predajné, a v lete ortopedické sandále/šľapky, teraz sa mi už pár rokov zdá, že to mám lepšie

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 16:36

continuity Evaeva jo, uz jsem nas objednala k jedne fajn fyzio v sousedstvi. Kdysi nam celkem pomohla, tak treba poradi i ted. Bylo by mi to lito, je to takovej pitomej hendikep. Ja ani muz na to netrpime, tak me to zaskocilo. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 17:12

Nic o tom nevím, tak se blbě ptám - jak se ty ploché nohy projevují, čemu to vadí a jak se to pozná?

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 17:31

Gatita Máslo na hlavě určitě nemáš. Naopak někteří ortopedi chodit na boso doporučují i doma. Prý se tím lépe zapojují všechny svaly na chodidlu. Dcera až do pěti let chodila doma jen v kožených bačkůrkách, kde byla podrážka jen kůže a asi 1mm pěny a má klenbu pěknou.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:11

Pinot Noir proste plocha noha, nema tam klenbu, casem to muze bolet a pridat se dalsi problemy (zada, kolena, kotniky...) do 3 let je to normalni, deti tam maji tukovou vrstvu myslim. Od 3 let se to resi. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:12

Gatita Deti doma chodi jen naboso a klenbu maji ok, to tim neni. 

Online brrr
12347 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:21

Gatita Já měla ploché nohy jako dítě (jestli mám i teď netuším), ale už tehda se doporučovalo chodit bosky (nejlíp po strništi).

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:40

Existuje něco, co by neměla nejmladší že tří dětí, sester, která bude o víkendu slavit dva roky? 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:41

Doporučuje se co nejvíc chodit bosky venku, různé povrchy, aby noha co nejvic pracovala. Domu koupit nebo vyrobit ortopedické koberečky a nastrazit je tak, aby se po nich fakt chodilo, nebo si udělat chodnícek a udělat si to jako hru, proběhnout se po něm několikrát denně. Kupované znám jen firmu Muffik

A v neposlední řadě boty s širokou anatomicky tvarovanou špičkou, aby noha mohla pracovat i v botě. Blbý je, že většinou jsou takové hlavně barefoot a ne každý bf chce. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:46

dzizisketa nějaká nová knížka nebo hra, která vyšla nedávno? nicméně dupla a výtvarných věcí není nikdy dost. Jestli mají tři holky, možná uvítají věc co se spotřebuje a už není