Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:48

Šmarjá, je to možný? Už na mě skáče reklama na podložky - ideální řešení pro ploché nohy. A to jsem sem teď vlezla

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 18:53

Malenge mufik? pardon

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 19:08

Gatita Mně se to povedlo u sebe. Ale jen díky tomu, že jsem řešila diastazu a našla jsem dobrou fyzio, která řeší tělo komplexně. Ono všechno souvisí se vším a jak jsme řešili postupně různé disbalance a špatně zapojené svaly, vyřešily se i ploché nohy. V fb skupině "diastaza a přidružené potíže " je seznam ověřených fyzio ( je tam i separátní složka pro dětské fyzioterapeuty) , šla bych s důvěrou k někomu z nich. Vložky mohou a nemusí být součást terapie, záleží na příčině. Ploché nohy a vyvalené kotníky se tam mimochodem často řeší, často to souvisí s nějakou fyzio chybou ve vývoji. Takže si rozhodně nic nevyčítej, prostě dítě poporostlo a projeví se něco nového. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 19:14

Gatita ja i bracha sme meli v ockovaku u kazdy preventivni prohlidky psany plochy nohy. Bracha kvuli tomu neprosel zdravotni prohlidkou na vojenskou VSkazdopadne ja uz plochou nohu nemam. Mam uplne normalni klenbu, na jedne noze dokonce vyssi. Zajdete na fyzio, ale ja tvrdim, ze doma jedine na boso a ven obout barefoot, rozhodne ne zadne vlozky nebo ortopedicke boty. 

Jinak vyvalene kotniky jsou zousobeny slabym briskem. Urcite nic, co bys zpusobila nebo zanedbala! 

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 19:50

Je blbe pozadat tety ve skolce aby se starsi jednou denne okolo obeda na 1 minutu pocvicili cvik co ma delat 4x denne? 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 19:53

rasaNori Proč ne? Třeba se budou chtít přidat i další děti. Já bych se v našich jeslích zeptala úplně v klidu a učitelky by to úplně v klidu udělaly. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 20:03

711990 já třeba doma na boso nemůžu dlouho stát nebo i chodit. Mám plochou nohu a v těhotenství se mi i zhroutila ta příčná. Věřím tomu, že bych to mohla cvičením hodně zlepšit a až bude víc času, zkusím to řešit. Ale když stojím teď dlouho na boso, začnou mě hrozně bolet paty.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 20:19

Tabea tohle je prave dost staticke, a vyzaduje aby dite lezelo na zadech:D zkusim se zitra zeptat. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 20:29

Evaeva pokud stojim dlouho na tvrdy podlaze, taky me boli paty. Ale to neni klenbou, ale spatnym tezistem. Ono to vychazi z toho obouvani. Jakmile se pokusis chodit po venku bosa nebo v bf, zjistis, ze prirozene presunes naslap na spicku a zkratis kroky. A postupne i pri tom stani se naucis prenaset vahu rovnomerneji. Ony ty vlozky a vymekceny boty zpusobej akorat to, ze si nedavas pozor na spravny chozeni a prsty se ti mackaj k sobe. 

Jinak ke zlepseni mi stacilo zacit behat v barefootech, jinak nosim hlavne hezky boty

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:11

dzizisketa Myslim, ze obleceni ma asi vsechno uz dost jety! 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:22
Reakce na Pinot Noir:

Nic o tom nevím, tak se blbě ptám - jak se ty ploché nohy projevují, čemu to vadí a jak se to pozná?

​to by sis vsimla. Ja znala platfus tak maximalne ze svejka a najednou koukam a vidim ty kotniky, ze tam neco hapruje, dr. mi to potvrdil. Nelibilo by se ti to. Pritom bych rekla, ze jeste nedavno to bylo ok. Zkusime nejake cviky, poradime se na fyzio, vic se asi delat neda.

Ted mi mama rikala, ze jsem to pry mela taky, vlozky jsem udajne mela asi tak jednou a cvicily jsme pry hodne nedusledne. Ale srovnalo se to,  nohy me neboli a klenbu mam bych rekla peknou. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:24
Reakce na 711990:

...

Jinak ke zlepseni mi stacilo zacit behat v barefootech, jinak nosim hlavne hezky boty

​a birkeny mas?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:27

Gatita já jsem vložky nafasovala v cca 11, nosila do dospělosti, klenba se spravila, od tý doby už furt dobrý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:29

711990 já chodím bosá často na chalupě, na hřišti a tak. Doma mi ten tvrdý povrch vadí, mít koberce, tak jsem v pohodě. To, že vložky to nenapraví vím, ale neumím si představit, že bych přešla na bf bez nějaké korekce, myslím tím cvičení. Obávám se, že začít běhat v bf by znamenalo akorát návrat problémů. Kdybych teda teď běhala, že jo;)

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:30

Gatita Mně jedna fyzioterapeutka říkala, že u hodně případů diagnostikovaných plochých nohou je ve skutečnosti jiný problém (celkové nesprávné držení těla). Vzpomněla jsem si na to, protože to popisovala tak jako ty, na ortopedii stále ještě někteří lékaři provádí diagnostiku tak, že si dítě postaví a  během 5 vteřin kdy má dítě svěšená ramena a nevím co ještě z toho vyvodí ploché nohy a už vám podávají poukaz na vložky. Pokud by to byl i váš případ tak byste mohli cvičit chodidla jak diví a nemuselo by to být k ničemu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 21:53

rasaNori ja by som sa opytala, za to nic nedas ale okrem moznej neochoty by to u nas v skolke zabil nedostatok casu, dve ucitelky su tam len chvilu a deti jak smeti

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:02

Gatita a zuby ma v pořádku?

Pardon, nechci strašit.

Dcera (nyní 6) nosí už asi 2 roky rovnátka, má zkřížený skus a speciální ortodontista jí kontroluje i nohy, myslím že kyčle a kotníky. Prý to také souvisí.

A ještě má brýle, tupozrakost a okluzor. A na logopedii chodíme. Ještě nějaký neduh nám chybí ?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:08

JankaM tohle mi tenkrát v těch 12 na rehabilitaci říkali, že zuby, záda a chodidla jsou propojené nádoby.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:10

Evaeva zajímavý, já mám problematické zuby, záda i chodidla ale souvislost byla (zatím) odhalena jen mezi chodidly a zády...

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:10

JankaM zuby dobry

Pripomnela jsi mi kolegyni: casto posmutnele hovori o sve dceri stylem no jo, chudak holka silha, musime pro brejlicky. Chudak holka smajda, musime pro vlozky. Chudince zustaly jizvy po nestovicich. Holka rackuje, musime to trenovat....predstavovala jsem si nejakeho uboheho quasimoda a pak jsem je nekde potkala spolu a koukala jsem, jakou ma nadhernou a sikovnou holcicku. My matky asi vidime vsechno dost dramaticky.