Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:11

Gatita Holka jako lusk, zelená a křivá?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:12

Mohučanka no ty chodidla a záda jsou celkem jasný, prostě pohybový aparát, ale ty zuby mě dost překvapily.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:15

Gatita Mohučanka Evaeva myslím že nejde o zuby jako takové, ale o čelisti (?)

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:20

Černá kočka to bych rekla, ze sedi. To nase vysetreni trvalo par sekund. A to s tim slabym brichem jsem uz take slysela, myslim, ze to bude i nase pricina. On se hodne hybe, tak verim, ze to nejak nenasilne vypracujem. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:43

JankaM tak to u mně taky platí (zuby i čelisti)...jednou jsem dokonce chodila na rehabilitace s čelistním kloubem. Uf, to je tedy vážně zajímavé..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 22:57

Gatita na slabé břicho fyzio synovi radila lézt po čtyřech, ale taky třeba po žebříku, lezecké stěně na hřišti,... Prostě kde se používá vždy pravá ruka a levá noha a opačně. Jestli se rád hýbe, tak nebude problém zařadit nějaké takové aktivity.

Online Ginevra
911 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 01:17

rasaNori 

Okolo oběda je ta nejblbější doba a největší fofry. Spíš třeba po obědě jak už všichni leží?

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 03:16

Ginevra spis jestli to neni pozadavek uplne mimo:) cas at si nejak zmenezujou to je mi celkem putna:D

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 07:03

rasaNori Za zeptani nic nedas, zkus to. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 07:29

Gatita jasne ze mam birkeny, dyt rikam hezky boty

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 10:13

Tak tety uplne v pohode, zadny problem s tim nemaji, klidne 2x ji protahnou. Jako jo, mohla by klidne od zimy chodit do statni skolky, ale za tohle mi soukroma stoji... 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 10:20

betsey do prace bych byt tebou nastoupila. O dceru se muze postarat muz (UP je navic idealni prilezitost, jinak by tu tolik nepomahal, protoze by prece pracoval). Dcera si pravdepodobne za kratky cas zvykne. A obema se zlepsi vztahy. 

Moje deti hlidal jak muz, tak babicky - pracovala jsem na zkraceny uvazek celou dobu a  vsichni si to pochvaluji -ze si to uzili a jinak by se k tomu nedokopali. Obe dcery na zacatku plakaly, ale preslo to.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:10

Jsem strašně unavená z Ríšova vztekání. Máte někdo taky tak strašlivě vzteklé dítě? Od rána do noci je tu jen řev a ječení. Vzteká se, kdykoliv mu něco nejde, kdykoliv něco třeba staví z Lega a loktem si třeba pár kostek shodí, kdykoliv při hře řekneme něco špatně (jé, ty jsi postavil sirénu? Ta je veliká! Neeeeee, ta je malaaaa, mááámííí, neříkej tooooo.), kdykoliv nezareagujeme hned (utřít zadek - pokud tam nejsem ve vteřině, třeba jsem sama na záchodě nebo venku, tak dokud nepřijdu, i když volám, ať počká, tak ječí jak pominutý, uuuutříííít!). Ječí a křičí a zuří, šestkrát do hodiny nejmíň. Vypínám mozek a jedu na autopilota, myslím, že se to ve mně střádá a ukradne mi to kus života a zdraví, protože jsem z toho pořád ve stavu nervozity. Nemám nějak odkud brát sílu na to, abych tomu nějak efektivně čelila, nebo spíš abych se nad to dokázala povznést, stejně jako nad to, že už zase vůbec nejí, protože jsem se už osm měsíců nevyspala... Starší usíná v deset, mladší vstává už zase před pátou, mezitím se budí. A zdeptat už zdeptaného je dost jednoduché.

Radu nečekám, potřebovala jsem to asi jen vypsat. Děkuji za pozornost.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:14

Pinot Noir já:D ale snažím si to nebrat osobně, a navíc jsem na září objednaná k psycholožce, to je takové moje světlo na konci tunelu...

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:32

Pinot Noir

VV Rosťovi v tomto vidím kus sebe, jsem taky pěkně vzteklá mrcha. Takže se snažím tzv. pracovat na sobě, ne abych se tohoto rysu své povahy zbavila nebo se snažila předělat malého, ale spíše v tom vzteku, naštvaní reagovat jinak než automaticky nadávkou, křikem. Nechci dávat nevyžádané rady, ale kdybys měla čas, chuť a energii, koukni na knihu Aha! rodičovství. Její výhodou je členění kapitol podle věku dítěte, takže můžeš hned nalistovat příslušnou kapitolu. A tyhle záchvaty vzteku a zuření jsou v ní pojednané celkem podrobně. Možná bys tam našla něco, co by vám oběma pomohlo, myslím, že i Risu to určitě zlobí, že se často zlobí. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:51

Pinot Noir jako bys popisovala meho syna, kolem jeho 4. nebo 5. roku, nepamatuju se presne, jsem byla zrala na psychiatra i kardiologa, to jeho vztekani (treba i nahle vybuchy vzteku, kdyz se mu nedarilo) a negativita me (nas) hrozne vycerpavala. Uz jsem premyslela o navsteve psychologa a ono se to samo nejak uklidnilo. Jeste obcas ma takove chvile, ale lip se s tim pracuje, jak veci dokaze lip pochopit. Obcas ho necham, at se vyvzteka, kdyz to treba nema reseni. A urcite je to zase o neco lepsi, nez pred pul rokem. 

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 12:31

Pinot Noir Cha, to je můj drahý syn taky. Popadá ho vztek a hysterie, jako bonus se hroutí k zemi a lomí ručičkama. Doufám, že ho to brzo přejde. Jinak ho ubezduším nebo poběžím pro pomoc k psychologům. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 13:10

Pinot Noir Jezismarja, tak ono to jeste muze prijit! Radu nemam, protoze ja fakt nikomu radit nemuzu:-D. Spis jediny me napada, zkus si nejak vic odpocinout mimo dum sama, proste nekde nacerpat energii, manzel to urcite pochopi!

A pro matky mene zarputilych deti, tak na dceru pomaha to, ze ji jako kafemlejnek dokola vysvetluji, ze se nemusi vzteka a jecet, ze umi mluvit a ma mi rict, co se deje. Ale ona je dost na vysvetleni, vzdycky ji to reknu predem, jakoze se vypravujeme doo obchodu, a ja ji uz o oblikani reknu podminky, ze treba nekupuju sladkosti, kupuji jen loupak a nebude mi utikat, pujdeme vsichni spolu. Kupodivu ono to takhle predem funguje vic nez pri akci. Ale samozrejme mi dela naschvaly, kuprikladu jeceni pro nic za nic,kdyz ji upozornuji, ze ma byt ticho atd atd.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 13:12

Pinot Noir mam to doma. Neporadim, taky jsem z toho vyšťavena. Vzdyt on toho v peti letech nařve vic nez to mimino.

Vyresila jsem to tim, ze jsem si zacla psat denik, kde si na nej dost drsne stezuju. Jenom denik nesmim pak zapomenout spalit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2020 13:18

Syn se teď taky docela vzteká. Když mu něco nejde, ale teď se začal vztekat vždycky, když něco zakážu, ale taky když to povolím, ale nemůžu to splnit hned. Většinou to přejdu, ale po sté mě to taky vytočí.