Prosím o názor, hlavně ty, co mají zkušenost se soukromýma školkama, ale i ostatní.
Příšerka (čerstvě 2 roky) má od září nastoupit na pár dní v týdnu do dětské skupiny. Je to ale úplně nová školka, byli jsme se tam podívat minulý týden, ale viděli jsme jen víceméně prázdné prostory, neměli zatím ani vybrané tety co tam s dětma budou a podobně. Je to pro děti od 1 do 6 let, ale předpokládám, že nejvíc tam bude 2 a 3 letých dětí co se nedostalo do státních školek.
Provozovatelka má tu představu, že nebude dělat dopředu žádné společné "seznámení", nic, prostě 1.9. předám dítě v šatně tetě, kterou já i dítě uvidíme poprvé v životě a jdu pryč. A mě se to moc nelíbí, očekávala jsem v té soukromé školce trošku vstřícnější přístup, jakože bych ráda poznala dopředu ty tety, v klidu se s nimi o příšerce pobavila, zjistila jak pracují s těma malýma dětma, co nejsou úplně samostatné.... Taky jsem myslela že bude možnost tam pobýt chvilku s ní, aby se tam mohla v klidu podívat s námi, poznat prostředí, tety.
Tak jak jsem se na tu školku těšila, tak se mi ji tam teď nechce vůbec dávat. Ta představa že s šíleným řevem ji strčím do úplně cizího prostředí, cizím lidem, o kterých nic nevím, se mi prostě nelíbí. Navíc pokud tam budou všechny, nebo aspoň většina, těch dětí takto poprvé bez rodičů, tak ty tety přece nemají šanci zvládnout a uklidnit bandu brečících batolat.
Jak to funguje, když nastupují do těch školiček tady ta prťata? Mám moc přehnaná očekávání?