Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 14:53

Lumi no tak to máme úplně stejné modely! S tím oblečením přesně tak, věk by taky odpovídal. Snad to přežijeme!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:06
Reakce na Pinot Noir:

Jsem strašně unavená z Ríšova vztekání. Máte někdo taky tak strašlivě vzteklé dítě? Od rána do noci je tu jen řev a ječení. Vzteká se, kdykoliv mu něco nejde, kdykoliv něco třeba staví z Lega a loktem si třeba pár kostek shodí, kdykoliv při hře řekneme něco špatně (jé, ty jsi postavil sirénu? Ta je veliká! Neeeeee, ta je malaaaa, mááámííí, neříkej tooooo.), kdykoliv nezareagujeme hned (utřít zadek - pokud tam nejsem ve vteřině, třeba jsem sama na záchodě nebo venku, tak dokud nepřijdu, i když volám, ať počká, tak ječí jak pominutý, uuuutříííít!). Ječí a křičí a zuří, šestkrát do hodiny nejmíň. Vypínám mozek a jedu na autopilota, myslím, že se to ve mně střádá a ukradne mi to kus života a zdraví, protože jsem z toho pořád ve stavu nervozity. Nemám nějak odkud brát sílu na to, abych tomu nějak efektivně čelila, nebo spíš abych se nad to dokázala povznést, stejně jako nad to, že už zase vůbec nejí, protože jsem se už osm měsíců nevyspala... Starší usíná v deset, mladší vstává už zase před pátou, mezitím se budí. A zdeptat už zdeptaného je dost jednoduché.

Radu nečekám, potřebovala jsem to asi jen vypsat. Děkuji za pozornost.

​Ja som to ani nestihla docitat a uz sa starsi jeduje a vireska a hadze hracky lebo mu daco nejde. Takze hlasim sa do klubu a stve ma, ze to nezvladam v klude hlavne pri pms som jak teta Irma

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:09
Reakce na Pinot Noir:

Karja Ríša se vůbec nevzteká proto, že by něco chtěl. V obchodě chce gumídky, řeknu ne, nejedl jsi oběd, žádné sladkosti, a pohoda, jdeme dál. Venku mi neutíká, z hřiště odcházíme v klidu, v tom už je s ním domluva. On je samonasírací, zuří, že se mu něco nedaří, nebo není přesně tak, jak on myslí, že to má být (takže zadek utřený hned, já říkám při hře jen to, co chce, atd.). Je to o nervy, s tím se nedá bojovat.

​Docitam. No presne jak u nas. Ale ja viem po kom to ma

Offline brrr
12349 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:11

Pinot Noir Náš starší je vzteklina snad od začátku. Už jako předškolákovi jsem mu vysvětlovala, že z toho dostane leda infarkt :-) Postupně se to lepší. Mladší se začal vztekat až tak od pěti, ale to naštěstí není zas tak často.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:12

Jo a este ma zachvaty zurovosti ked nie je prvyyy! Prvy obleceny, po schodoch, vo vani, z vane atd.. sto krat mu mozem hovorit oblec sa, za chvilu ideme, ja uz som nachystana. A az ked vidi, ze sa obuvam, zacne jacat, ze on musi byt prvy! Je to na porazenie.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:17

No jo, ale ted si predstavte, ze pri tom revu ,,aaaa,ja chci jit nakupovat nechci cistit zuby,, a revu zpruzeleho mimina, co uz potrebuje vzit do kocarku prijde angazovane vase mama, zacne vypravovat starsi se slovy, proc tak jeci, ze to je hrozny, tim ji rozhodi z toho, ze se chtela oblekat sama, zacne jecet jeste vic, takze si mama sedne na gauc a kouka na to vsechno a obcas rekne neco jako ,, hmm je predrzena,, a ,,proc tak jako rve ta velka,, a kouka na vas pohledem ala konec sveta. No tak jsem ji rekla, at proste kdyz jecej k nam nechodi, ze jako malokdy to pomuze, ze proste hold budou 10minut nez se vypravime jecet. A ona se urazila a nebavi se se mnou. Ale ten pohled ala konec sveta ci resitelskej ma ted dost casto, je to hrozny, malamala malo spi, a ona to vzdycky hrozne resi, proc tak malo spi, proc se zase po pulhodine probudila a fakt se tvari, jak kdyby dite melo horecky. Desny! Nejhorsi je, ze az ted vidim, ze s tou prvni jsem se tim resenim nechala strhnout a presne bych s ni mela ten trpitelskej pohled, co selam spatne!

Tim jsem nic nechtela rict, jen jsem to potrebovala napsat, at to zas necpu sambovi;-)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:21

Díky všem,  utvrdily jste mě tak nějak v tom, nad čím jsem přemýšlela. Problematické je to,že je to úplně nová ta školka,  v ostatních pobočkách před podpisem smlouvy je možnost přijít se podívat do provozu,  chvilku tam pobýt a pak až se rozhodnout. Protože tady to možné není,  čekala jsem něco, jako třeba ten "dýňový" den. 

Nechám té provozovatelce ještě týden a pokud s ničím rozumným nepřijde, tak na ni začnu trochu tlačit,  říkám si že přece nejsem jediný rodič,  kterému nepřijde ten její plánovaný postup v pořádku. Když nic,tak prostě první dva,tři týdny chodit nebude a až se trochu zaběhnou, tak se tam budu chtít jít znovu podívat. 

Blbé je, že je to jediná rozumně dostupná školička, už tak byla šílená akce se tam vůbec dostat.Na druhou stranu mě nic netlačí,  jsem doma s druhým,  jen jsem ji chtěla dopřát zábavu a sobě trochu klidu. 

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:36

Sairon To je divný. Chápu, že pokud školka ještě "nestojí", nemůžou ti ji předvést. I učitelé se leckdy stihnou během léta obměnit, takže člověk nakonec ty, s kterými byl nakrásně seznámen, nemusí potkat. Ale čekat, že jim tam dítě rovnou hodíš, to je divné.

Nešla bych do toho. Já tenkrát vybírala pocitově.
Známá se takhle kdysi neodhodlala dát dítě do soukr. školky, protože když to řešila, školka teprve vznikala. Shodou okolností a nezávisle jsem tam o rok později dala dítě já, byla jsem od první návštěvy nadšená. Ale ji jsem chápala.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:37

Sairon Když tě nic netlačí, nemůžeš počkat pár týdnů či měsíců, až se školka rozběhne?

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:52

Pinot Noir neporadim. Ja len ze doma mam uplneho nervaka a po mne to nema takze o to horsie to znasam. Obcas mi fakt prasknu nervy a teda nic moc. Svetlo na konci tunela vidim v skolke. Ale pri mojom stasti ju zavru kvoli korone a mna dalsiu karantenu jebne uz uplne

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:55

eless já moc nadějí ve školku nevklám. Čekám buď denní přednášku a stížnosti od učitelek, nebo to, že bude ve školce držet nervy na uzdě a pak to na nás bude valit odpoledne dvojnásobně.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 15:59

Pinot Noir Když začala dcera dělat scény i ve školce, bylo to znamení, že se tam cítí bezpečně. Malá útěcha.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:05

Furt se musí cpát na jedno křeslo

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:20

Pinot Noir syn sa až toľko nejeduje, ale aj tak ma to štve, a vôbec nefunguje, že vyber si. "Otvoris si termix sám alebo mám ja?" "Nieee!"

1. "Tak si ho otvoris sám?" "Nieee!" " Dobre, tak ti ho otvorím ja.' "Nieee, ja som chcel saaam!" Uaaa

2. "Tak ti ho otvorím ja?" "Nieee!" "Nech sa páči, otvor si ho." " Nieee, ty mi ho otvor!" Uaaa

A komentáre mojej mamy: ja nechápem, prečo by mal revat, veď nemá dôvod. Vy ste to teda nerobili.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:29

letfenixa haha vy jste to nedelali tak to do me mamka vali pokazde kdyz se holky vzteknou:D

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:32

rasaNori letfenixamožná lepší, než u nás, kdy poslouchám " tys dělala to stejný, ale já se s tebou tolik nemazala "

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:40

Karja ježiš, to mi úplně připomnělo zimu a jaro jak oba řvali, než jsme vyšli ven. Naštěstí teda bez té mámy, to tě fakt lituju, opravdu lepší, ať nechodí.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:43

Karja přesně to mám s mámou taky, výraz "velká tragédie" a pomoc žádná. Naštěstí s ní nebydlím. Soucítím!

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:50

Evaeva Jo no! Ale tak vicegeneracni bydleni je vicegeneracni bydleni!:-D Jako ja se tomu tlemim, ale fakt se musime odstehovat, bohuzel teda jsme si se sambem vymezili dost uzkou lokalitu a jako nikdo nam tady nechce nic prodat a do bytu se mi nechce, stejne bych furt byla u nasich na zahrade.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:52

INCOM1 Jo to ona mi v ramci svych moznosti pomuze, ale pak mi to da sezrat, takze ja radsi nic nechci:-D.