Evaeva Asi ano;-)
Vše o těhotenství a dětech
Karja já už z mladšího ale začínám být nervózní. Je mu 10,5m, zatím se jen plazí, občas si klekne na předloktí. Když ho dám na čtyři, tak vydrží jen chvilku. Vrcholem je, když se předloktím opře třeba o nějakou bedničku a dostane se trochu výš. Starší sice taky v tomhle věku nelezl, ale za to stál a pomalu začal obcházet nábytek. Je pravda, že teď s ním cvičím míň než bych měla, jak jsou ty dovolené, ale něco s ním dělám, přitom mám pocit, že takhle by se vyvíjel i bez cvičení, protože další varianta je už jen, že by se nevyvíjel vůbec.
Evaeva no presne, na tu nervozitu mi pomohlo ked som zacala robit aj nieco pre seba a joga ideal.
Inak starsi sa zacal v 9 mesiacoch len plazit, lozit skoro v roku a aj sediet, chodit v 17. A nebol ziadny tucko, ani lenivy. Mladsi ma uz 14 a stabilita nula bodov, aj ked vyzeral na začiatku sikovnejsi, tak chodit asi tiez tak skoro nebude. Dufala som, ze to do septembra zvladne, co s nim vonku na ihrisku ked bude chladna zem ale neni sanca..
Evaeva Ja jsem tenhle pomaly motoricky vyvoj a nepokroky dost resila a bylo to hodne narocny. Zkus pozorovat,jestli si nekde vyrazne neulevuje. Me to hodne navedlo. Snad si ale maly da rict a pokroky udela. Drzim palce.
Mrakoplas jo, já chtěla chodit do DDM, co mám před barákem, v pondělí večer, když děti spí, že by i muž měl volný večer. No, bohužel nás bylo víc takových, zatím jsem jako náhradník. Bohužel jsem limitovaná časem, můžu akorát od šesti nebo osmi a to nic dalšího v okolí není.
Já zase tak moc nestresuju, ale když před měsícem fyzio navrhovala vyšetření na neurologii, přišlo mi to mimo, teď už mi to tak mimo nepřipadá. Uvidíme ještě co řekne praktická, ještě nebyl na desetiměsíční prohlídce.
miuu jak bych to tak řekla:) Jeho zájmem je ležet na břiše na něco žužlat, případně něco zbořit a pak to žužlat, místo toho, aby seděl v šikmém sedu a hrál si jednou rukou.
Evaeva Jasne,tomu rozumim
.Uvidis,co ti rekne detska na prohlidce. Dceru zrovna v 10 mesicich na neurologii poslala. Nas problem se tedy vrtnul jinam,ale chtelo to cas. Dneska mame doma divoky batole,ktery vleze vsude
.
miuu on má dle fyzio slabé břicho a ruce, to vím. Tak uvidíme, jestli na prohlídce neodhalí ještě nějaký problém. Já si myslela, že bude naopak rychlejší, jak bude chtít za bráchou, no ne no.
Evaeva tak drzim palce nech sa rychlo rozbehne a je vsetko ok
Potrefenáhusa no von to tam předvedl. Nechtěl spolupracovat u kontroly zraku, ty srdíčka a stolecky ho nezajimaly, tak jsem poprosila sestru, jestli by to mohla vyměnit za písmena. Koukaly na mě obě trochu tak jako, no jistě maminko, klidně zkusíme písmenka, ve třech letech hahaha. Když pak začal střílet to svoje T jako tatínek, O jako oko, smála jsem se v duchu zas trochu já ![]()
Já to nikde moc neříkám, nechci aby to vypadalo, že se s tím vychloubame nebo ho předvádíme jak vopičku. Ale často tim šokuje nějakou pani v autobusu, když si čte ty stanice. Dneska u oběda luštil křížovku, to se přišla podívat i druhá číšníce, haha.
Potrefenáhusa dneska nakreslil úplně boží obrázek. Vyfotila jsem si ho bohužel předčasně, pak tam dokreslil ještě několik postav a dopsal popisky, kdo je kdo.
Tohle je Bing a Flop na houpačce a přišel za nimi Pando. Pak následovaly ještě Ama a Sula, on jí říká Smůla (seznámís se s nimi nejdřív tak za dva roky ![]()

žluťásek toto mi bolo divné na dvojročnej prehliadke, u nás teda, neviem prečo, trojročná nie je, že žiadna kontrola zraku, len sa ma doktorka spýtala, či si myslím, že dobre vidí. Teraz štvorročná kontrola bude vraj tak v 4,5 roku, aj s preockovanim, ale už som ho objednala k očnému, kam aj ja chodím, ideme na budúci týždeň. Ako, myslím si, že vidí dobre, ale to si o mne mama myslela tiež a až v 10 rokoch mi zistili už pomerne vysoké dioptrie na jednom oku.
žluťásek krásne
žluťásek
Já tuhle narazila na psychorozbor od jedněch rodičů s pokusem rozmotat, kdo je kdo
letfenixa já mám hroznou radost, jak se teď rozkreslil. Donedávna to byla pořád jen tramvaj, vlak, sluníčko, kočka. Teď začal fakt hodně kreslit a konečně i postavy, zvířata, různý situace.
Tady čekáme na autobus na dovolené, ten trojúhelníkový přístřešek je úplně přesný.

Potrefenáhusa Bing je jedna velka záhada. Já už jsem přijala za své ten názor, že ti malí jsou imaginární kamarádi, to jediný mi dává smysl.
Bing je pěknej spratek. A Flop už mě taky štve, jak je dokonalej za každých okolností. Ale zas dobrý, že na rozdíl od Nevýchovy je to zadarmo na YouTube ![]()
žluťásek syn teraz, keď ideme niekam na výlet autom, nám kreslí mapu cesty "takto, takto, takto, ..."
Potrefenáhusa ja to neriešim, kedysi bol moderní fotr u Krausa a hovoril, akú knižku číta synovi pred spaním, ked sa ho Kraus spýtal na obsah, odpovedal, že nevie, že to rovno vytesnuje, tak ja takéto rozprávky, mňa baví Maša a medveď, Hurá za hadankou (akurát, že to má len dve série, takže každý diel som už počula mnohokrát) a to je všetko.
letfenixa Mášu úplně nesnáším nejvic ze všech pohádek, co syn kdy viděl. Mně se zdá úplně příšerná. Občas mu to pustím, jemu se to líbí, ale radši motivuju k jinejm pohádkám. Teď si oblíbil Chuggington, jak to dávají večer na Déčku, s tím jsem teda smířená. Ale když už chce pohádky, jsem mnohem radši, když kouká třeba na Kanafáska nebo Pejska a kočičku. To se ráda kouknu i s ním :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.