Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:07

brrr on taky neumi ani tu bramboru! Obcas ji recituji mladsimu a starsi kouka, jako by to nikdy neslysel...Mne nerve zily, ze neumi rikanku, ale to, ze krome tech aut a lega vsechno ignoruje. Nebo ho neumim prilis zaujmout, jsem takova lekla ryba na tyhle veci

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:11

Potrefenáhusa  ja malou nosim vetsinou vertikalne, jako malickou prehozenou pres rameno a ted uz mi kouka jak surikata vsude okolo (budou ji ctyri mesice, korigovane tri), co je klubicko jsem si musela vygooglit az ted, nikdy jsme ji tak nenosili. A moje babicka, co cely zivot delala fyzioterapeutku, mi ted o vikendu rikala, ze je krasne zpevnena a je poznat, ze jsem ji nosila v satku. Takze bych reka, ze to je ok. Na fyzio, kam s ni chodim, zadny problem nenasli. 

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:12
Reakce na 711990:

rasaNori ja ted byla s Tondou na 2 tydny u rodicu, kde televize bezi porad, kdyz tata prijde domu. No a desivy je to slusne, Tonda jen koukal s otevrenou pusou uplne zhypnotizovanej. Takze jsem rada, ze u nas tohle neni. Ono bohate staci, ze si denne volame s moji mamou videohovorem, to je screen time vic nez dost. 

Me by zajimalo, koukate s detma spolecne na ty pohadky a vysvetlujete jim o co tam jde? V nejakym navodu od WHO jsem cetla, kolik zhruba casu by dite melo byt vystaveny displejum a mimo jine psali, ze kdyz je pustena televize, ma rodic vysvetlovat co se na obrazovce deje, protoze dite nechape ze to neni doopravy a bez vytrhavani ho to dost pohlti. Ale nevim, jak moc je realny to delat ...

​Samozřejmě, že to je reálné. Děti chtějí koukat na totéž pořád dokola. Když se díváme poprvé na další díl maxipsa Fíka, dívám se s ním a povídáme si. Druhý den to chce znovu, občas něco dovysvětlím, pak už se i ptá. Podesáté už vysvětluje on mně a volá, podívej, dal si na nohy pružiny.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:12

Gatita Ja myslim, ze je dobrej, hele jako jiny deri furt cuci na telku, nechval ze si hraje sam a asi se pekne zabavi. Velka mala na tv cuci dost, ona totiz moc nespi a supluje si tim odpocinek nebo celkove se tim i zklidnuje po nejakym nervovym vypeti (ehm ehm nejakym revu).

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:12

Gatita my jsme ted zkouseli s dvouletym samolepky. Strasne ho bavilo prstickem to podebrat a stahovat z papiru, ale pak to nechtel vydat a nalepit do obrazku, chtel si s tim hrat a vztekal se, ze se mu to prilepuje na ruce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:21

rasaNori asi něco dělám blbě nebo co. Syn si na vojtovku zvyjkl, někdy ani nezabrečí, někdy trošku. Ovšem pokrok skoro žádný. U fyzio teda řve dost, ale ona tam s ním cvičí půl hodiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:22

Sairon to je zajímavé, mě obě fyzio klubíčko doporučovali a vyhovovalo to nám i dětem, takže jsem je tak nosili furt. A břišní svaly mají oba slabé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:28

Gatita syn tyhle říkanky umí, i na těch cvičeních nadšeně dělá. Ale na pokyn nedělá nic. Zato barvy neumí, to ho nezajímá. Já to teda tak neřeším, protože mám srovnání s tou malou ségrou, ta sice uměla všechno, ale nebylo to tím, že by se jí mamka o tolik víc věnovala, prostě ty děti mají jiné tempo a jiné zájmy. Těžko můžeš syna nutit dělat, co nechce, tím se stejně nerozvine.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:35

Ja prvního strasne resila a drzela ho tak, jak je doporucovano. A na vývoj byl takovej pomalejsi. Sedl si pomalu az v roce, pak uz to teda slo vsechno rychle a bez problemu. Dcera nesnasela klubicka a tygriky, takže jsem ji chovala hlavne vertikalne. A ted v 9 měsících uz stoji bez opory. No zajimalo by me, jestli to ma souvislost nebo proste kazdej je nejakej :)

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:38

Evaeva no ja ho prave nenutim, ale nekteri prislusnici si mysli, ze to neni uplne dobre

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:46

Gatita by mě zajímalo, jak chtějí pětileté dítě donutit naučit se Skákal pes nebo třeba poznat hodiny

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 15:07

Evaeva tak ty deti musi samy chtit. Pak se nauci cokoli. Mam treba v okoli petilete dite,  ktere vasnive rado sbira houby a zna snad vsechny. Dalsi zas miluje mapy a dost toho vi.  Pokud je neco zajima, mate hned tema k hovoru a leccos utkvi. Ale k nasim tematu  "auta" a "lego" uz nejak nemam co rict

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 15:29

Gatita musíš se holt dovzdělat v těch autechJá to právě přesně takhle chápu, nechce - nedonutíš ani párem volů

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 16:32

Gatita muzes ho ucit seradit podle barev, pocitat kolik jakych ma... nevim teda, kolik mu je, treba uz barvy a pocitani uz davno umi. A treba by ho zajimaly dopravni znacky?

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 18:41

Gatita syna zas zaujíma úplne všetko, včera nám doviezli novú chladničku, tak som musela z kartónovej krabice, z ktorej už bola raketa a teda mala veľa rôznych otvorov, vyrábať chladničku.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 18:43

711990 presne ako napísala Pinot, prvýkrát a druhýkrát vysvetľujes, tretíkrát až piatykrát dopĺňas, a šiestykrát až milióny krát už nemusíš

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 18:56

letfenixa Pinot Noir tak jsem rada ze to jde:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 19:24

Gatita ako pise Kokoska, mozno by ho bavili dopravne znacky. Nasho zaujima kazda co stretne, uz ich pozna pomaly lepsie jak ja :) neviem naco mu to sice bude ale tak aspon nieco ho zaujima

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 20:09

tenzie Takovej souvisejici for z dneska. Mama mi rikala, ze bych mela maloumalou uz postavit na nozicky (8 mesicu, nesedi), ze by byla spokojena. A na to tata rekl, ze jo, ze by to uz chtelo, aby si ty nozicky takhle protahovala!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 20:15

Karja nesedí, ale třeba u krmení by aspoň postála, ne?

Kolikaté že to vaši mají vnouče? (řečnická)