brrr on taky neumi ani tu bramboru! Obcas ji recituji mladsimu a starsi kouka, jako by to nikdy neslysel...Mne nerve zily, ze neumi rikanku, ale to, ze krome tech aut a lega vsechno ignoruje. Nebo ho neumim prilis zaujmout, jsem takova lekla ryba na tyhle veci![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa ja malou nosim vetsinou vertikalne, jako malickou prehozenou pres rameno a ted uz mi kouka jak surikata vsude okolo (budou ji ctyri mesice, korigovane tri), co je klubicko jsem si musela vygooglit az ted, nikdy jsme ji tak nenosili. A moje babicka, co cely zivot delala fyzioterapeutku, mi ted o vikendu rikala, ze je krasne zpevnena a je poznat, ze jsem ji nosila v satku. Takze bych reka, ze to je ok. Na fyzio, kam s ni chodim, zadny problem nenasli.
rasaNori ja ted byla s Tondou na 2 tydny u rodicu, kde televize bezi porad, kdyz tata prijde domu. No a desivy je to slusne, Tonda jen koukal s otevrenou pusou uplne zhypnotizovanej. Takze jsem rada, ze u nas tohle neni. Ono bohate staci, ze si denne volame s moji mamou videohovorem, to je screen time vic nez dost.
Me by zajimalo, koukate s detma spolecne na ty pohadky a vysvetlujete jim o co tam jde? V nejakym navodu od WHO jsem cetla, kolik zhruba casu by dite melo byt vystaveny displejum a mimo jine psali, ze kdyz je pustena televize, ma rodic vysvetlovat co se na obrazovce deje, protoze dite nechape ze to neni doopravy a bez vytrhavani ho to dost pohlti. Ale nevim, jak moc je realny to delat ...
Samozřejmě, že to je reálné. Děti chtějí koukat na totéž pořád dokola. Když se díváme poprvé na další díl maxipsa Fíka, dívám se s ním a povídáme si. Druhý den to chce znovu, občas něco dovysvětlím, pak už se i ptá. Podesáté už vysvětluje on mně a volá, podívej, dal si na nohy pružiny.
Gatita Ja myslim, ze je dobrej, hele jako jiny deri furt cuci na telku, nechval ze si hraje sam a asi se pekne zabavi. Velka mala na tv cuci dost, ona totiz moc nespi a supluje si tim odpocinek nebo celkove se tim i zklidnuje po nejakym nervovym vypeti (ehm ehm nejakym revu).
Gatita my jsme ted zkouseli s dvouletym samolepky. Strasne ho bavilo prstickem to podebrat a stahovat z papiru, ale pak to nechtel vydat a nalepit do obrazku, chtel si s tim hrat a vztekal se, ze se mu to prilepuje na ruce.
rasaNori asi něco dělám blbě nebo co. Syn si na vojtovku zvyjkl, někdy ani nezabrečí, někdy trošku. Ovšem pokrok skoro žádný. U fyzio teda řve dost, ale ona tam s ním cvičí půl hodiny.
Sairon to je zajímavé, mě obě fyzio klubíčko doporučovali a vyhovovalo to nám i dětem, takže jsem je tak nosili furt. A břišní svaly mají oba slabé.
Gatita syn tyhle říkanky umí, i na těch cvičeních nadšeně dělá. Ale na pokyn nedělá nic. Zato barvy neumí, to ho nezajímá. Já to teda tak neřeším, protože mám srovnání s tou malou ségrou, ta sice uměla všechno, ale nebylo to tím, že by se jí mamka o tolik víc věnovala, prostě ty děti mají jiné tempo a jiné zájmy. Těžko můžeš syna nutit dělat, co nechce, tím se stejně nerozvine.
Ja prvního strasne resila a drzela ho tak, jak je doporucovano. A na vývoj byl takovej pomalejsi. Sedl si pomalu az v roce, pak uz to teda slo vsechno rychle a bez problemu. Dcera nesnasela klubicka a tygriky, takže jsem ji chovala hlavne vertikalne. A ted v 9 měsících uz stoji bez opory. No zajimalo by me, jestli to ma souvislost nebo proste kazdej je nejakej :)
Evaeva no ja ho prave nenutim, ale nekteri prislusnici si mysli, ze to neni uplne dobre
.
Gatita by mě zajímalo, jak chtějí pětileté dítě donutit naučit se Skákal pes nebo třeba poznat hodiny![]()
Evaeva tak ty deti musi samy chtit. Pak se nauci cokoli. Mam treba v okoli petilete dite, ktere vasnive rado sbira houby a zna snad vsechny. Dalsi zas miluje mapy a dost toho vi. Pokud je neco zajima, mate hned tema k hovoru a leccos utkvi. Ale k nasim tematu "auta" a "lego" uz nejak nemam co rict![]()
Gatita musíš se holt dovzdělat v těch autech
Já to právě přesně takhle chápu, nechce - nedonutíš ani párem volů
Gatita muzes ho ucit seradit podle barev, pocitat kolik jakych ma... nevim teda, kolik mu je, treba uz barvy a pocitani uz davno umi. A treba by ho zajimaly dopravni znacky?
Gatita syna zas zaujíma úplne všetko, včera nám doviezli novú chladničku, tak som musela z kartónovej krabice, z ktorej už bola raketa a teda mala veľa rôznych otvorov, vyrábať chladničku.
711990 presne ako napísala Pinot, prvýkrát a druhýkrát vysvetľujes, tretíkrát až piatykrát dopĺňas, a šiestykrát až milióny krát už nemusíš
letfenixa Pinot Noir tak jsem rada ze to jde:)
Gatita ako pise Kokoska, mozno by ho bavili dopravne znacky. Nasho zaujima kazda co stretne, uz ich pozna pomaly lepsie jak ja :) neviem naco mu to sice bude ale tak aspon nieco ho zaujima ![]()
tenzie Takovej souvisejici for z dneska. Mama mi rikala, ze bych mela maloumalou uz postavit na nozicky (8 mesicu, nesedi), ze by byla spokojena. A na to tata rekl, ze jo, ze by to uz chtelo, aby si ty nozicky takhle protahovala!
Karja
nesedí, ale třeba u krmení by aspoň postála, ne?![]()
Kolikaté že to vaši mají vnouče? (řečnická)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.