Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 00:05

žluťásek my to máme nahraté na magioboxe, takže dokola to isté, ešte pozerá Borka stavitele a Ovečka Timmy, všetko z JimJam v češtine :) u našich pozerá na YouTube nejakého Pipa a jeho opravarsku garáž, to je príšerné

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 00:13

letfenixa my máme jen obyč hloupou televizi, do který jsem připojila svůj externí disk a udělala tam synovi složku s písničkami a audiopohádkami. Naštěstí neví, že by tam mohlo být i video :-)

Ale k svátku máme připravené "nové" staré pohádky do promítačky včetně krtka a pejska a kočičky, myslím že bude strašně nadšený. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 07:05

žluťásek tiež máme obyčajný televízor, ešte ten obrovský, ale magiobox k nemu funguje

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 09:28

Ja jsem opravdu rada ze i kdyz obcas padam na pusu, ze televizi nemame a nepujcuju ani mobil ani nepoustim nic na youtube. Neberte to prosim jako vychloubani nebo kritiku. Jen jsem sama za sebe rada

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 09:40

rasaNori ja jsem taky malymu nic nepouštěla. Pak se narodila dcera a diky TV mi odpadla spousta nervu pri uspavani mimina. Takhle ho k tomu na chvíli posadim a mam klid. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 09:49

rasaNori ja dceri tez nic nepoustela a potom byla uplne hypnotizovana jakoukoli obrazovkou.

Kamaradky dcera to same.

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:19

Tak já se přiznám, že děti koukají na tv často, na tabletu má Ríša už svoje hry a může je hrát, kdy chce, nepřipadá mi totiž, že by to chtěl příliš často. Mobily jsou naše, ty jim nepůjčujeme, ani je vlastně nechtějí. Před dětmi si na mobilu jen čteme, takže je to nezajímá. Řešit a zakazovat budu až tehdy, když budu mít pocit, že to překračuje meze. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:32

rasaNori a kammkam v obývačke otočený gauč? (nemohla som odolať)

Snažím sa o cestu - všetko s mierou, práve pre tú neskoršiu možnú prílišnú fascináciu, tak isto aj cukor

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:35

žluťásek Diky za ten napad s externim diskem! Mame taky hkoupou tv, ale rada bychdceri ibcas pustila nejake pisnicky nebo cvicici videa.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:37

Evaeva Ja se ted taky pokusim objednat na detske fyzio, kdyz malou nesu vszprimene, tak nevydrzi ani par sekund, hned prepada a borti se mi. Vim, ze se tak deti nemaji nosit, nikdy jske ji tak nenosili, ale v osmi mesisich mi prijde by mela takhle vydrzet

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:37

rasaNori ja ted byla s Tondou na 2 tydny u rodicu, kde televize bezi porad, kdyz tata prijde domu. No a desivy je to slusne, Tonda jen koukal s otevrenou pusou uplne zhypnotizovanej. Takze jsem rada, ze u nas tohle neni. Ono bohate staci, ze si denne volame s moji mamou videohovorem, to je screen time vic nez dost. 

Me by zajimalo, koukate s detma spolecne na ty pohadky a vysvetlujete jim o co tam jde? V nejakym navodu od WHO jsem cetla, kolik zhruba casu by dite melo byt vystaveny displejum a mimo jine psali, ze kdyz je pustena televize, ma rodic vysvetlovat co se na obrazovce deje, protoze dite nechape ze to neni doopravy a bez vytrhavani ho to dost pohlti. Ale nevim, jak moc je realny to delat ...

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:37

Pinot Noir u nasi nejmladsi generace je to podobne. Petilety ma tablet na cestu autem, kdyz jsme byli tyden spolu sami, tak ani TV ani tablet pres den nepostradal, kdyz se mohl zabavit necim jinym. Zalezl si k tomu jen ve chvilich, kdy jsem treba varila a prestalo ho bavit hrat si sam s vlakama. Kdyby mel partaka na hrani, asi by na tablet ani nevzdechl.

Dvoulety ma vecernicek jako ritual po veceri, znameni, ze se pujde do postylky. Rano obcas na chvilku po snidani koukne na neco, kdyz snidaji dospeli, ale spis se prismrdoli k nam a chce se bavit s nama. Obcas chce pustit na tabletu "tatoj" - traktor Fergie nebo O pejskovi a kocicce. A nahodou jsme prisli na najake video se cvicenym papouskem, to ho bavi hodne. Ale je to vzdycky taky jen na par minut, radsi skodi v botniku nebo v kredenci.

Trio od manzelova syna by na pohadky vydrzelo koukat hodne dlouho a priznam se, ze jsme je obcas k televizi uklizeli, kdyz jsme potrebovali v klidu zabalit na vylet nebo si chteli snist veceri bez jejich rvacek a jeceni.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:50

Nám se televize rozbila v březnu a od té doby jsme bez ní. Takže dcera nekouká na nic, neví, že to jde i na počítači nebo na telefonu. Ale! Dneska se manžel rozhoupal a jel koupit novou. Před tím půlrokem se moc ráda koukala na dětské anglické písničky, pár jich znala i ze školky, a já se docela těším, že jí zas pustím Krtka, pejska a kočičku, teď pořád večer čtou Hajného Robátka, dokonce ho staví z dupla! Navíc má slíbeno, že až dojde tato krabice nutrilonu, už se žádná nekoupí a místo flašky mlíka si večer začne čistit zuby pastou...tak sice se těší, že bude moct plivat, ale když to odebrání flašky podpořím ještě televizní pohádkou na dobrou noc, tak to možná zvládneme lépe...si říkám.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:53

Karja Tak se nemaj nosit snad jen do 3 měsíců, ne? A i tam jsem nasla názory, ze to nevadí . Já to teď dost řeším, protože je to snad jedina poloha, ve který naše dite neřve, tak furt zkoumam, jestli má dostatečně podepřeny zada a snazim se ji opírat hlavu o moje rameno.

https://www.vanickovani.cz/vertikalni-drzeni-miminka-celem-k-sobe-v-naruci-neskodi/

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 10:57

Já teda malému nepouštím pohádky, občas pustím nějaký hudební klip nebo něco ze zoo, má rád vydru žeroucí ryby. A včera sledoval motocyklový závod Isle of Man No Limit. Přijde mi, že ho to ale moc nezajímá, resp. sám od sebe sledování displejů nevyhledává. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:01

Jinak teda je nejsem příznivce úplně "bezobrazovkové" domácnosti. Jsem totiž jejím produktem, a když jsem mohla začít rozhodovat sama o tom, jak často koukat na televizi, tak jsem to dost doháněla...jako netvrdím samozřejmě, že to tak musí dopadnout vždycky, ale já teď vidím několik ztracených snad i let, které jsem strávila čučením na odpolední seriály

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:07

Mohučanka ja jsem z obrazovkove rodiny a roky prokoukany na TV mam za sebou takymne to prijde dobry u mini ditete, kterymu se tim nici pozornost. Pak samozrejme je na miste pouzivani soucasnejch medii. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:09

Jinak jsem chtěla poděkovat za rady ohledně kakání...Aplikovala jsem tu laktulózu (musela jsem jí tedy tajně míchat do ranního čaje, protože dcera jinak kvičela, že je to moc sladké), ale postupně se to zlepšilo natolik, že teď je schopná se vykakat do plínky ve chvíli, když se jí chce, ne že to 24 hodin s kvílením zadržuje. Což nám zlepšilo kvalitu života o milion procent.

A když jsem u toho tématu, tak jsem se jí tuhle večer ptala, jestli ještě vůbec potřebuje plínku na noc, a ona prej Už ne, já si kdyžtak zeknu ... A dneska ve 4 ráno se fakt ozvalo: čulat!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:18

711990 hahaha, tak to abych se teda přestala vymlouvat a přiznala si, že si za ta léta promarněná u televize můžu sama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:20

Karja tím nic nezkazíš, vždycky je lepší, když jí někdo zkoukne.