Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:32

Syn se na televizi/tablet dívá asi tak 45 minut denně, což je asi víc než bych chtěla. Hlavně jsme ho naučili u pohádek snídat, on moc snídat nechce, ale s pohádkami je to jen o trochu lepší. Doufám, že se to podaří odbourat nejpozději, až mladší začne snídat sám. Kromě toho se dívá na pohádky max deset minut před spaním, podle toho jak rychle uklidí a jednou denně mu půjčím tablet. Ale korigovat to musím, sám by se díval mnohem déle.

K tomu vysvětlování. Většinou se dívá na něco, čemu už rozumí, takže spíš dovysvětluju, když něco nepochopí.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:36

Mohučankano nechtela sem to rikat...ale jo, muzes

Offline Sweet Potato
40408 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 11:49

Starší dceru do dvou a půl, možná i déle, televize nebavila. Co bych za to byla dala, kdyby u ní chvilku vydržela. Starší začala koukat poměrně brzy, Krtek a pod. Tak bylo strašně svůdné nechat jet x dílů po sobě. Ale bylo to zrádné. Jeden večerníček nebo dva, super. Ale čím víc dílů, tím nepoužitelnější pak dítě bylo.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:29

711990 žluťásek Mrakoplas

On syn umi vsechno, co v tom veku umet ma, zas tak zanedbany neni, tak se doktorky nijak nedesim (az teda na ty injekce...). Ale je fakt, ze treba pisnicku nebo basnicku neumi zadnou. O nic moc se nezajima, obcas to na nej zkousim s ruznymi knihami, poznavat ptaky, houby, koukame do map a tak. Vubec to ale nevnima, takze pamet nemuzem trenovat ani takto. Ja nejsem zadny velky pedagog, jsem schopna nanejvys mu doma predlozit nejakou cinnost, ukazat co a jak, ale nejsem schopna s nim hodinu sedet a delat to s nim .

Nic moc tvurciho delat nechce, zato si klidne hodiny hraje s auty nebo s legem. A ja na to dost hresim a nechavam ho. Nekdy mam dojem, ze vrchol meho vychovneho pusobeni spociva v tom, ze si po obede, kdyz mimino spi, neotevru susenky a nepustim serial, abych mu nekazila moralku

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:35

711990 u nás telka beží v dni keď je doma muž skoro  nostop ale na dospelých programoch - discovery, TLC a history channel, večer teda muž pozerána dajto big bang theorya dva a pol chlapa. Syn televíziu ignoruje pokiaľ tam nie sú zvieratá alebo tam nebeží v reklame dáka pesnička, to sa natriasa odušu :). Teraz mu už občas púšťam rozprávky alebo hudobný detský kanál, ale nie na moc dlho. A vysvetľovať vysvetľujem, aj keď je tam prírodopisný dokument, tak on vyžaduje aby som mu hovorila čo je aké zviera alebo čo sa tam deje. On to vyžaduje stále skoro pri všetkom, vrátane prechádzok, takže keď idem sama bez dieťaťa, stáva sa mi,že psovi alebo kamarátke hovorím: aha, lampa, svieti a pozri - žltý taxík! videl si toho vtáčika? a tak podobne, občas mi trvá dosť dlho kým si uvedomím, že to robiť nemusím .

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:36

Potrefenáhusa mě to třeba fyzio pro příšerku doporučovala, nosit vertikálně,už od těch cca 2-3měsíců. Že je teď moderní nosit děti hodně v těch klubíčkách, což je OK, ale že to nesvědčí dětem, které mají přirozeně slabší šikmé břišní svaly. Akorát, tak jak píšeš, kladla důraz na to, držet tu páteř dobře podepřenou.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:38

Gatita moje deti, i kdyz umely vsechno primerene veku a mozna i neco navic, tak na pozadani nepredvedly nikdy nic. Takze u doktorky i jinde pusobily jak retardovany, proste se zasekly a zpivaly si a basnicky ze sebe chrlily az cestou domu.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:39

Potrefenáhusa Ja nevim, my tak tu starsi taky porad nosili, protoze jedine tak byla spokojena;-). Tu malou doted klubickujeme, protoze jinak je hrozne nestabilni, tak to mi prijde divny.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:42

Dneska jsem byla u byvale spoluzacky ze zakladky, chvili jsme spolu bydlely na koleji v Praze, ma 2 kluky podobneho veku nasim kopretinam. Jako pro ni to bylo vyzivne, jeji starsi byl uplne ricny kdykoliv si holky pujcily nejakou hracku, a ja ji porad uklidnovala ze kdyby byli u nas, ze by to vypadalo uplne stejne, akorat naopak:D a ona mi prave vykladala jak jeji starsi sestra ma ted po dvou klukach holcicku, ktera se v 8 mesicich ani neumi otacet, protoze ji maji porad v nositku nebo tak aby na ni nahodou kluci neslapli nebo ji nejak neublizilito jsem docela hledela... 

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:42

Karja a neni nestabilni, protoze klubickujete a nema jak si cvicit prislusne svaly? Chodis s ni na nejaky cviceni nebo byli jste to nekde nechat zkouknout? Jestli jsi to tu psala, tak promin, jak ted nestiham cist vsechno peclive.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:47

Kokoska Jj, presne to jsem psala, ze nevim a proto se objednam;-)

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:48

Jo a jak jsem se tu tehdy ptala na to ockovani a muj opar, tak doktorka byla zasadne proti a objednala ji az za mesic, ze je to fakt blby. To jen pro info, ale byl to mega opar od pusy az k brade, malej opar by asi nevadil.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:52

Sairon To je super, dík. 

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:55

Karja dcera chodila s malym na fyzio, kdyz mu bylo asi pul roku, ze pry mel slaby brisni svaly. Stacilo parkrat, doma taky cvicili, a rychle se to zlepsilo. Tak uvidis, ono staci jen trochu poradit a nasmerovat k tem spravnym pohybum a hned je to znat. Ale kdyz jsem tam s nima byla a videla, jak ta terapeutka s tim miminem mrska, tak malem mrsklo me. Oni uz to maji v ruce, pro laika je to vo nervy. Dcera si to natacela na mobil, protoze pry by si nic nepamatovala, jak mela strach, ze se to dite zlomi vejpul nebo spadne ze stolu. To ji teda poradila ta cvicitelka, ze vi, ze to maminkam doma hodne pomuze.

Offline brrr
12350 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:58

Gatita Naši kluci v životě neuměli ani blbé Paci paci, natož Kutálí se brambora. Co jsem si všimla, znalost básniček vyšší intelekt neznačí :-)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:00

Kokoska dcera u vojtovky rvala jak kdyby ji na noze brali, ale zlepseni do tydne mi za to stalo:D

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:03

Kokoska Tak mne stačilo už v ty porodnici, jak je tam tahaj jak koťata, muž měl zážitek z porodu, když z ditete vylejvali plodovou vodu a hned říkal, ze už se tak nebude bát na ni sahat (a von se teda fakt nebojí, až u toho občas trpim)

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:03

rasaNori no rev strasnej, jak jinak. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:05

Kokoska My jsme chodili na fyzio s tou starsi a chodil i sambo, protoze ja na to byla nesikovna. Teda rekla bych tak jako normalne, ale on byl o poznani sikovnejsi a vic to chapal, tak pak i cviceni doma prebral a me vesmes buzeroval, jak to delat spravne. Ted by asi taky sel, radsi:-D. Ale my jsme meli cviky celkem jednoduche a prijemne, nevim, jak by se mu to cvicilo pres rev deti, na to ti tatinci pry moc nejsou;-). Ale snad to nebude potreba;-). 

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:06

Potrefenáhusa byla jsem se ve ctvrtek podivat na ten nas nejmensi prirustek a taky jsem koukala, jak ji snacha bafla a hodila si ji pres rameno po kojeni a pak sup sup do houpadla. Holcicka je fakt droboucka, ja se skoro bojim na ni sahat, ale zvyk je zvyk. Jeste ze jsou ty mrnata tak gumovy.