viktorka_od splavu Však souhlasím, že právě v těch situacích Chci kakao! - Kakao nééé! nebývá problém v kakau, ale v něčem jiném, a opakovaně nabízet a sklízet kakao je slepá ulička.
Vše o těhotenství a dětech
Ja nectu vse, ale davat vybrat mi zachranuje zivot dnes a denne. Zaklad je dat na vyber dve moznosti, obe me vyhovujici....ale az mi to prokoukne!!!
Karja časem jí dojde, že existují i možnosti, které si nenabídla, ale pořád mi ta frustrace přijde menší, když si může vybrat mezi jabkem a banánem, než když rovnou vyberu já. I když občas řekne, že chce sušenku:)
Evaeva jo, babička se takhle dcery ptala, jestli raději papá brambory nebo rýži, a odpověď zněla Maso! ![]()
Mohučanka
to se nám taky stává. Ale nakonec si vybere z toho, co je v nabídce.
Karja
ses mazana!
Isca jasne. skoro si myslim ze po par takovych scenkach uz muze dalsi vzniknout i bez te prapuvodni priciny, pac vznikne v mozecku spojeni "kakao"=>scenka![]()
Gatita
.... Mně upřímně fakt zvedá ze židle ta terminologie zápasu a ta formulace "no tím to začíná..." Imho pokud beru vztah s dětmi jako boj, tak něm nevitezi nikdo.
Asi jsem se nevyjádřila přesně (úskalí zkratkovitě diskuse na dálku). Neprosazuju přístup "já/rodiče mají vždy pravdu" a rozhodně s nimi nevedu permanentní boj a nedělám si čárky za vítězné bitvy. Právě to množství bojů jsem se vždycky snažila minimalizovat buď variantou výběru, nebo akceptaci přání ditete,. A mluvím o předškolákovi, ne o batoleti. Ale prostě byly situace, kdy mi přišlo podstatné prosadit svou.
Prostě jen tvrdím, že ne vždy musí být podle dítěte.
Verim, že "tím to začíná..." tebe i další nadzvedává, ale ono asi něco předcházelo tomu, že desetileté dítě odstrčí talíř s obvykle konzumovanym jídlem se slovy " to jíst nebudu" a máma jde poslušně chystat něco jineho.
JJá malého nechávám si zřejmě něco tzv. vyřvat, to, že je mu rok neznamená, že by neměl nárok na to dělat si, co chce a jak dlouho chce nebo nechce, on ještě moc způsobů, jak dát své touhy najevo, nezná. Zvlášť když se k tomu priplete třeba hlad, žízeň, únava... Není to tak ve všem a nejde to tak vždy, ale snažím se na něj uplatňovat stejný přístup, jako k dospělým, tj. že je to člověk se vším, co to znamená, tedy i s chováním, povahou apod., které já sama nemám, ale to není důležité. Mně upřímně fakt zvedá ze židle ta terminologie zápasu a ta formulace "no tím to začíná..." Imho pokud beru vztah s dětmi jako boj, tak něm nevitezi nikdo.
Duplicits
žluťásek prosím tě, ty jsi psala o té kuličkové dráze na Duplo? Existuje i něco jiného než to Hubelino? Nemáš tip, kde by se dalo pořídit bazarové? Přijde mi, že by se synovi lépe stavěla než ty dřevěné dráhy, z nichž jsem chtěla původně vybírat, ale nechce se mi za to dávat 2 tisíce. Případně kdybys ty nebo samozřejmě ostatní měla nějaký tip na ověřenou kuličkodráhu, co se dobře staví.
Kluci teď byli týden na sportovním příměsťáku a sice jsem lemra líná, ale že budu ráda, že na kole stačím mladšímu.. No, tak brzo jsem to nečekala.
A perlička k tomu cyklisťáku... ten den, co celý propršel (fest slejváky) měli jezdit na raftech. No, tak se oblekli do plavek, kolem pasu ovázali ručník, přes to dali pláštěnku a jeli na kolech na místo. Tam zabalili ručníky do pláštěnky a za neustávajícího slejváku řádili ve vodě. Sice jim prý napršelo do bot, ale prý dobrý ![]()
Evaeva hubelino na bazaru skoro vůbec není, už to sleduju hrozně dlouho a za rok jsem viděla třeba dva inzeráty co byly hned fuč.
Existují a hodně se prodávají i na bazarech kopie z Číny, prý to sedí dobře a rozdíl nepoznáš. Mně to vadí z principu, nic z aliexpressu nebo wishe bych si nekoupila a nechci to podporovat.
My máme podedenou plastovou kuličkodráhu, značku nevím, je to ten typ jako Lena. Není to úplně ideálně stabilní, spíš asi pro větší děti, který si to už promysli. Syn si s tím hraje moc rád, ale buď mu ji sestavím já nebo mu musím zpevnit to, co si postaví sám. Pri větší stavbě se mi to většinou někde rozpadne.
Suma sumárum, ta hubelino cena odpovida kvalitě, ale nejsem ochotna za ni tu cenu dát
měli jsne ji jen půjčenou od příbuzné
Evaeva jo, babička se takhle dcery ptala, jestli raději papá brambory nebo rýži, a odpověď zněla Maso!
Na dovoleny jsme šli do restaurace a ptám se syna, co si vybereme k obědu. Zízek s masíčkem ![]()
žluťásek my máme na chalupě po malé ségře nějakou plastovou, syna to hrozně bavilo, ale je to hrůza, pořád to padá, prakticky se toho nedá dotknout, i mě to po chvíli začne rozčilovat.
Ok, asi teda pořídím nějakou tu dřevěnou, uvažuju nad lidlem;) Kouká jsem, že to Hubelino má sady i na klasické lego a ty za tu cenu obsahují mnohem víc dílků, tak si asi bude muset počkat:)
Evaeva najdi si nějaké recenze na ty dřevěné. Co jsem četla, staví se z toho prý ještě hůř, pořád to padá a nedají se ty díly napevno spojit. Pořád je to jako hrad z kostek. Ale v ruce jsem je nikdy neměla, tak nemůžu srovnat.
My máme ještě zvukostrom, syn ho má moc rád. Neni to ale tvůrčí záležitost, jen je to hezký na pohled a na poslech.
Evaeva jo, ještě k hubelinu. Pokud máte dost dupla, dají se koupit i sety bez kostek, jen ty dráhy pro kuličku. Pořád je to hodně drahý, ale aspoň už platíš jen to, kvůli čemu to kupuješ :)
žluťásek jo, to jsem našla, ale i tak je to víc, než za to chci dát. Ty recenze si najdu, díky. Mě ta plastová tak otrávila, že jsem nad jinou plastovou ani nepřemýšlela, ale on to byl asi fakt šmejd.
Něco jako zvukostrom nebo takové to posílání autíček shora dolů dostane mladší. Tohle jsem chtěla, aby měli dohromady. Čekají nás na podzim oboje narozeniny i svátky a pak vánoce a ano, někteří příbuzní už začínají prudit;)
Evaeva z lidla mame a neodporucam, je fakt nestabilna a stale to pada, musim mu to pridržiavať, staci, ze do toho trocha tukne a spadne to. Fakt skoda, lebo inak je fajn.
Mrakoplas díky, píšu si;)
A když jsme zas u těch hraček a her a tipů na dárky, moc doporučuju tohle. Držák na karty od Djeco. Malý, moc to nestojí a je to skvělá pomůcka. Syn miluje Cernyho Petra, doma jsme stavěli stojánek z Dupla, ale chtěla jsem něco na ven a na dovolenou. Perfektně se osvědčil, mastili jsme karty celej tejden (cernyho Petra, hahaha)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.