Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Malenge
4841 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:21

Mrakoplas pardon, nešlo odolat

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:23

Malenge so zober, ze sa na to dam. A oni mi zas nedaju tu capicu! By som sa zrutila. :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:24

Malenge ovšem když mi v té Krči řekli, že se můžu přestěhovat na nedonošence za synem, nenapadlo mě, že tam ty vložky už nebudou;) To jsem se dozvěděla asi dvě hodiny předem. Měla jsem v plánu si jich pár odcizit a zbytek si nechat přivést manželem, ale zřejmě nejsem jediná, sestřička mi jich vnutila celý balík.

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:24

U nás majú matky všetko vlastné, dieťa zas naopak musí mať erar, ale plienky vlastné. A capicky sme teda nedostávali, ale syn mal hackovanu od mojej mamy, a keď ju sestričky obdivovali, urobila pár aj pre oddelenie.

Online Malenge
4841 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:30

Mrakoplas

Evaeva měla přehled!

letfenixa to je hezké.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:36

Ja mam v pokynech pro dite jen plenky a ponozky,  ale balim par veci vlastnich na presun domu...Veci na me mi daji, ale taky mam par kousku svych radsi sbaleno. Akorat se bojim, ze nez se mrne rozhodne, tak mu ty pripravene veci budou uz male a budu muset preskocit prvni dve velikosti

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:37

continuity dzizisketa za mě ideální teplota v místnosti kolem 20°,to je pro dítě asi fakt málo. Ve všech nemocnicích vždycky trpím, zvlášť protože většinou není možnost otevřít okna. 

Online dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:39

Ava 

Soucítím, já jsem zimomřivka, ale po porodu jsem byla vždycky v jednom kuse totálně zpocená.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:50

Evaeva to jste se meli! kosilky s patentkama na zadech, to se nedalo

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:55

Na Fifejdach jsme dostaly erarni kosile, ale me teda byly dost neprijemne a bylo me v nich desne vedro. Detatka dostaly erarni kosilky na knofliky, mely to jak svatebni kosile, a erarni dupacky tak o cislo vzdy vetsi nez by bylo potreba. Ale na ten pahyl pupecni snury to bylo fajn. Jinak zadne erarni plinky nebo vlozky, to neexistovalo. Ale pokud se dite osypalo po vlastnich plinkach, nemeli problem vydat jejich erar. A jedna nevyzadana rada, potkalo me poporodni hormonalni poceni, mohla jsem se prevlikat a teda i postel treba 4x za noc, fakt velika zabava. To jsem se nikde nedocetla. A cepicku mam doma jako suvenyr, starsi to pouziva na panenku:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:56

Lamicka to věřím, pořád to dítě otáčet. Teď by se to naopak hodilo, udržet syna ležícího na zádech začíná být nemožné.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:58

Lamicka patentky? My zavazovacie, pekne na maslicku.

Ava s topenim by som to neprehanala, pokial nie je prilis zima a prievan, tak to bude ok. Nase deti spia od narodenia (sice narodene jar a leto) pri otvorenom okne, capica najskôr v oktobri a pohoda. Ale nasi nas od detstva otuzovali, tak mi to nikdy neprišlo divne, nez som sa dostala na ihriska a moje deti boli suverenne najmenej oblecene, obcas mi ich chcel niekto priobliect (a ja by som zas naopak niektore vyzliekla) :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:58

rasaNori jo to pocení jsem měla taky, taky jsem to nečekala. Vždycky jsem se v noci zpotila a na kojení si musela brát mikinu, jaká mi byla zima. U druhého to bylo lepší.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 21:58
Reakce na Jos:

Ja mam v pokynech pro dite jen plenky a ponozky,  ale balim par veci vlastnich na presun domu...Veci na me mi daji, ale taky mam par kousku svych radsi sbaleno. Akorat se bojim, ze nez se mrne rozhodne, tak mu ty pripravene veci budou uz male a budu muset preskocit prvni dve velikosti

​V "naší" porodnici jsou pro dítě psaný akorát plínky, vlhčený ubrousky, bepanthen a 5 látkových plen.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:01

Evaeva ja som sa pri prvom praveze strašne potila pri kojeni, normalny vodopad. Pri druhom si to potenie tiez nepamatam

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:03

Ava já bych mu extra nepřitápěla, pokud tak doma máte běžně. Buď bych ho trošku přioblékla nebo přitopila, ale jen lehce, aby si zvykalo. Uvidíš sama, jak mu to bude vyhovovat.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:03

Mrakoplas já vyrostla v přetopeným paneláku (25 standard), tak nevím, kde se to ve mně vzalo. Většina dětí mi taky přijde strašně navlečená, ale co já vím, třeba to budu dělat taky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:07

Mrakoplas já právě až ve spánku, jinak bych se aspoň převlékla, trvalo to určitě celé šestinedělí. U druhého to bylo v mnohem menší míře.

Švagrová zase z chladu pšíká, to teda nesouvisí s hormony. Vždycky si stěžuje, že když si hned nevezme ponožky a nějaký župan, tak ruší mimino při kojení a uspávání:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:07

Ava no vsimla som si, ze niektore matky tu vetu "babatku o vrstvu viac ako sebe" beru tak doslova, ze v 30 stupňoch lezi v kociku 4 mesacne dieta v capici, dlhych nohaviciach a zakryte dekou/plienkou . Vedla toho moj len v bodycku :). Ale zas musím povedať, ze obidvom to bolo asi jedno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:10

Ava teď, jak bylo v úterý docela chladno, už jsem se trochu na hřišti styděla. Spousta dětí měla bundy a čepice, to mi přijde na chodící děti moc. Ale mladší na tom hřišti leží na břiše a já pro něj měla akorát tenkou mikinu. Neměl ani deku do kočárku, prostě chudák.