Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 07:05

Jdu se poradit, zjevně to vypadá, že nevím, co by vlastnímu dítěti udělalo radost k 5. narozeninám

Miluje lego a stavebnice obecně, jenže toho lega už má tolik (a nedávno dostal jedno velké), že bych ráda počkala aspoň do Vánoc.  

Takže vpodstatě hledám asi tipy na nějaké zajímavé stavebnice. Není nezručný a je i schopný sám postupovat podle (obrázkového) návodu. Máte někdo doma boffin? To by se mu nejspíš líbilo, ale je tam psáno od 8 let a nevím, jestli by to samostatnou prací hned nezkratoval nebo si nějak neublížil? Máte s tím někdo zkušenost?

Nebo něco jako Merkur, ale více user friendly, přeci jen to dotahování šroubů není pro pětileté ruce to pravé ořechové.

A co takoví ti humanoidní roboti, kteří se musí nějak naprogramovat? To je ale asi taková blbost, co po prvním dni přestane bavit? Protože nějaká auta na ovládání a podobně u nás úspěch nikdy moc neměly. Budu ráda za tipy...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:02

Potrefenáhusa moje děti byly bez ponožek pořád, dokud nezačaly chodit. Fyzio mi radila, že je to dobré na vývoj klenby, moje babička z toho byla hotová, ale je fakt, že mladší nohy používal skoro jako ruce:)

Já mám naopak mikin hrozně moc, vůbec nebude schopný to unosit. Jestli hledáš něco propínacího, tak v Lidlu mívají spoustu svetříků.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:10

Gatita Anchor znate? Mela jsem stavebnici po tatovi, nesmrtelna vec. Je to teda spis pro starsi, ale tyhle stavebnice mi prijdou uzasne.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:22

Lamicka ty maslicky se vazaly na rameni nahore, na nich ditko nelezelo:-) ze to bylo neprakticke to je jasne

Potrefenáhusa dokud bylo mimino maly a moc se v kocare nemlelo (mam obe podzimni) strcila jsem do fusaku v tom v cem byli doma a pod bradu misto saly vrazila prelozenou plinku, beztak furt slintali:-) nevim teda jaky jsou dnes fusaky

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:25

Gatita Já myslím, že u toho Boffinu existují i nějaké jednodušší verze? Co Gravitrax (ale taky toho potřebuješ spoustu), nebo moje oblíbená LaQ. Mmch, stará dobrá Seva taky není špatná, nebo nějaké ty magnetické? Nebo Mechanická laboratoř (hoď to do googlu).

Nebo nějaká kuličková dráha, nebo taková ta svítící ohebná dráha pro auta? V tom věku to mělo velký úspěch i u našeho, i u bratranců. Je jich víc typů, nejen ta, co máš v odkazu. 

Roboty nebrat. :-)

Jo a můj synovec měl v tom věku největší radost z vlastního příboru v krabičce. 

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:25

viktorka_od splavu Jo, já mám fusak nachystanej doufám fakt teplej, ale doma ji budu muset víc oblikat, jen s trickem a gatema se bojim, ze nevystacim

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:27

Gatitadětská a plastová verze Merkura je stavebnice Variant, jako děcko jsem ji milovala.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:28

Potrefenáhusa nejlip se mi osvedcilo pri oblikani navlect konec rukavu na svoje prsty, skrz nej capnout tu zmitajici se a sermujici rucicku, pripadne i s koncem rukavu, ktery uz mela na sobe, a pretahnout. Je to kolikrat boj, zvlast kdyz uz se pretaceji na bricho, ale jeste nesedi. 

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:29

Ovsem je otázka, jak dlouho se mi to dite ve fusaku do kočáru vejde, to jsme se ještě tuhle smáli mužově bratranci, ze musel po 3 měsících kupovat větší kočár...

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:33

Potrefenáhusa mně se na zimu do interiéru nejvíc osvědčilo body-tílko, nějaké teplejší tepláky a triko s dlouhým rukávem. Mohla jsem tak uplatnit všechna ta hezká trička, která lidi strašně rádi kupují, ale pro mimina s plenkou jsou ve skutečnosti na prd

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:39

Pinot Noir My zatím dostali jiný věci úplně naprd, napr. body s volankovou sukni (která už od pohledu strasne tlaci do zad ležící mimino), ovšem ve velikosti 68, která ji bude počítám tak v říjnu a teplaky přes tu sukni dat nejdou, takže nic a pak sice ve velikosti 62, ale dlouhý a široký šaty na raminka a pozor!!! je to komplet s krátkým bolerkem na zavazovaci uzel

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:40

Potrefenáhusa nevim, jaky mate kocar, ale pokud nemas klasickej fusak z berana, tezkej a neohebnej, jak kdysi byvaly, tak ty fleecove se tam nacpou. Kdyz byla velka zima, davala snacha perovou perinku pod dite a nejakou deku na dite a vzdycky byl kluk spokojenej, teplouckej.

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:42

Potrefenáhusa . Promiň.

Jak to může někoho napadnout koupit? Myslím, že i před dětmi jsem věděla, že tyhle věci jsou k ničemu.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:51

Pinot Noir No.... já teda nechapu ani džíny ve velikosti 56 a podobny podivnosti 

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:52

Kokoska No fusak se tam vejde, ale mám obavu, ze už tam nenarvu to dite!

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:54

Potrefenáhusa jestli mate zimu tak to je blby, to si dobre pamatuju jak byl vopruz procpat tu rucicku s rukavem druhym tesnym rukavem:-/ a to uz byla vetsi kdyz jsme se stehovali do ledarny.   

Offline continuity
43146 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:55

Gatita s Boffinem si neublíží, a asi to i podle návodu zmontuje, ale zdá se mi to brzo, protože tomu asi ještě nebude rozumet akorat budeš mít v bytě světelnou hudbu a všude poplachové čidla. Jinak dost návodu je jenom na USB klici a ne v papírové knížce. 

Výborná je pro tyto děti Seva, starší si to přála až snad ve škole,a zdálo se nám to pozde, ale dodnes z toho dělají nějaké poličky.

Gravitrax je fajn, doporučuji tu začáteční velkou krabici, s tím se už dá normálně stavět, akorát nevím, jestli ti nebudou vadit ty drobné kuličky kvůli miminu. 

Na klasický Merkur je ještě brzo. Variant neznám, ale měli jsme podobnou dřevěnou a hrozně si s tím vyhrála. 

Podtrženo sečteno Seva nebo Variant. 

Offline Catherinne
10856 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 08:57

Já normálně pomalu nemůžu dospat jak jsem vždycky ráno zvědavá na školkové příběhy

Na zimní miminko doporučím supr péřovou kombinézu a pod ní stačí dupačky a nějaký vršek. Čepice, něco na krk a je hotovo.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:00

viktorka_od splavu Máme zimu. 

Rikam, ze je nejvyšší čas se na zimu odstěhovat do Prahy!!!!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:09

Potrefenáhusa Myslim, ze to by bylo nejlepsi reseni