Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:12

Mrakoplas já jsem letní dítě neměla, ale vídala jsem v těch horkách miminka zabalená do deky(fusaku). Taky jsem si říkala, že to bych asi nedělala.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:17

Evaeva mně přišlo i spousta dosplých se oblékla, jak kdyby byl listopad, takovou tu tenkou "péřovku" nevyjímaje

Mrakoplas no, moje máti mě přesvědčuje, že když se malá narodí v říjnu, tak musí spát doma v čepici!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:22

Ava já doma čepici v životě nedala, oba kluci jsou narozeni na podzim. Máme doma teda tak těch 22,5. Záleží taky, v čem bude spát, já je ze začátku dávala do rychlozavinovačky, ta trochu kryje i hlavu. Navíc byli v košíku, ten taky trochu dělá ochranu proti průvanem.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:23

Ava já právě měla jen svetřík, to bylo málo, nakonec jsem se s mladším vracela domů dřív.

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:23

Ava Já jsem staršímu narazila čepici jedinkrát a to když druhý nebo třetí den po příjezdu z porodnice přestalo jít topení. Je lednový. Jinak měli oba čepičky jen na venek.

S mladším byl v porodnici problém, že bylo málo eráru v jeho velikosti (byl velký). Sestřičky obíhaly pokoje a měnily. Problém byl na cestě zpátky, nevešel se do toho nachystaného a vyžehleného oblečení, naštěstí byl ve vajíčku, kde nemohl natáhnout nohy, takže to nějak šlo. Po návratu domů šla hned do pračky várka o velikost většího oblečení.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:23

Ava 

U dětí to nakonec bylo jednoduchý, jakmile se v něčem opotily už jsem věděla, že ubrat a nějak jsem pak jela to oblíkání setrvačně - stejně jako včera, nebo podle změny počasí přidat nebo ubrat. Když bylo dětem vedro, byly vždycky hrozně nespokojený.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:28

dynda to mi připomíná diskuze opět s matkou - nad synovcem/vnukem.

Já: "Ježiš, proč je tak navlečenej, vždyť je úplně zpocenej!?"

Ona: "To není navlečením, on SE tak potí."

Aha

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:39

Evaeva teď je to hrozný to počasí,  já mám vždycky den zpoždění s reakcí, takže v pondělí jsme na hřišti brutálně promrzli a dneska se zas vrátili z procházky splavení

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:43

Ava u nás bylo třeba v pondělí 12 stupňů, to už na tenkou "peřovku " jen přes tričko podle mě klidně je. 

A ještě k těm košilim v porodnici,  já je nesnášela,  hrozně mi zavazely pri ulevovych polohách při kontrakcich. Takže v půlce druhého porodu jsem si oblékla normálně tričko ve kterém jsem přijela. A ani potom nic moc,  věřím že dost toho nočního pocení bylo způsobeno tím materiálem. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 22:57

Ty jo zensky, ja z vas mam celkem depku, uz tu jsem snad jedinej chudak, co slouzi dvema otrokarum celej den, zadna skolka! Ale ja to dam! Ted jsem byla u kamaradky, co ma deti stejne jako ja a ona rikala, ze se dvema nema absolutne zadnej cas, a ja ji rikam ,,ja nemam ani poradne vycisteny zuby,, mi ona rika.,,vis, ja nekdy bych si rada udelala makeup, jako nejakej jen lehkej, treba kdyz jedu do mesta, jako ne do naseho mesta, ale treba do nejakeho vetsiho treba okresniho:-D,, Takze tak! Jako ja uz jsem na tom fakt bidne, sic neztracim dobrou naladu vizuelne je to sesup jako blazen! 

Offline Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 23:06

Karja jako nebudu ti nic nalhávat, to dopoledne s jedním dítětem je jak očistná lázeň a až teď chápu to rčení "jedno dítě, žádné dítě". Neskutečné ulehčení. Nejpozději do týdne očekávám první virózu u Ríši, nebo covid ve školce, nebo cokoliv, tohle štěstí nemůže trvat dlouho!

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 23:22

Pinot Noir Vubec mi to nepis, ja to totiz moc dobre vim! Nastesti je sambo hodne doma, tak se venuje velke male, jinak by to bylo fakt na lano. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 23:24

Karja 

Neboj, taky se dočkáš a vypakuješ je obě skoro najednou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2020 23:25

Sairon jj, denní zpoždění, to je i můj případ. Navíc mám sklon nevěřit tomu, že je fakt taková zima. Jako bych si po třech letech ještě nezvykla, že to, co stačí na přeběhnutí do metra, na hodinové postávání venku nestačí.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 01:55

V porodnici kde som bola mali erarne oblecenie iba pre deti. Ja som za pobyt vystriedala niekolko nocnych kosiel ktore muz nosil domov a pral. Hned ako mi dali dieta v postielke/voziku tak som rovno dostala krem a 16 plienok. Vlhcene obrusky som tusim mala svoje. Potom som este dostala 2 reklamne kufriky s roznymi vzorkami krem,plienka,voda,casopis kdeboli info kde co vybavit po porode.... za to poporodne vlozky rozdavali vo velkom a este mi ich sestricka nabalila niekolko aj domov. To poporodne potenie som mala tiez ale myslela som si doteraz ze je to prekurenou izbou. Doma mal syn otvorene okno v izbe stale a obcas tu ciapku mal aj doma ked uz na jar nekurili. V lete lezal v kociari iba v plienke, tricku a ponozkach. Ostatne deti zabalene ako v zime. Tiez sme ako matky kukali ze mame decka malo/vela oblecene. To moje sa ale poti aj dnes a furt hovorim ze sa mal narodit kdesi na severe :)

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 02:24

Ava Já jsem tuhle taky znejistela stran toho oblikani, protože já ji měla cely leto prakticky jen v body, bez ponozek, v těch 30 mi to přišlo tak akorat. A v ty dobe jsem na insta viděla stejně starý dite v kočárku v cepicce a s teplou dekou 

a zrovna včera jsem si rikala, ze lituju matky zimních miminek, jak je budou oblikat, protože já jsem na to oblikani nějak marna, věci přes hlavu ji doted nějak nejsem schopna oblict a tuhle jsem se úplně zpotila pri nandavani mikiny přes body s dlouhým rukavem, jak to neklouzalo, tak voperovat do rukávů ty malý ručičky byl děs. 
plus teda mi přijde, ze ty mikiny/svetry na nejmenší jsou dost nedostatkovy zboží. Já mám jednu klasickou mikinu, co mi někdo pribalil na vinted k nákupu fusaku do sedačky, nejdriv jsem ji chtěla vyhodit, ze je seprana a s kapucou, ale je to nakonec do chladnyho počasí nejpouzitelejsi svrsek, co máme, včetně ty kapuce

Online letfenixa
10884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 04:45

Synovi som obliekali overaly, ktoré cez hlavu nešli a ako svetrík mi mama ustrikovala niečo, do čoho sa dali ručičky a potom sa dieťa obalilo dookola. Tie strikovane veci su mäkké a poddajne. A dlho predlho bol v zavinovačke aj v kočíku.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 05:20

letfenixa Já jsem taky měla v plánu naplest, zhatily mi to tehotensky otoky rukou a utlaceni karpálu, neudržela jsem ty jehlice po 5 minutach v ruce. A teď na to nemám čas

jako jak se mi spousta jiných komplikaci vyhnula, nebylo mi skoro ani blbě, nic, tak ty brnici bolavy ruce, který nesly ani sevrit v pěst, to bylo děsný 

Offline Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 06:21

Potrefenáhusa uf, to ani nevím, že takový příznak existuje! Některé věci je teda lepší nevědět :) To oblékání zimních dětí - jo, připadalo mi to jako velká komplikace, vydat se ven byla fakt akce, obléknout jeho, sebe, zapotili jsme se u toho vždycky oba. Měla jsem v sobě tehdy ještě pozůstatky toho předdětného řádu, takže jsem chtěla odcházet z uklizeného domu... (Teď nechápu, proč jsem si to tak komplikovala ). Letní miminko je mnohem jednodušší, navzdory šíleným vedrům, která byla loni. Tobě to počasí vyšlo líp ;)  Ale i zimní bych podruhé zvládla líp, obléct něco přes hlavu nebo úzkou mikinu najednou nebyl problém, to je fakt věc cviku. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 06:51

Mrakoplas kosilka s maslickama ve skrince byla, ani druha matka se ji nevsimala, lezela tam opustena, smutna, jak kosilka z Pejska a kocicky a premyslela jsem jak na tech maslich muze dite pohodlne lezet, ta snad byla z dob, kdy se polohovalo na bricho