Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:11

Potrefenáhusa Pinot Noir za nejmene prakticke obleceni pro dite, co nam doma pristalo, povazuju set dzinovych saticek a ruzoveho tricka ve velikosti 56... Jeste mi tchyne posilala nadsene fotku z nakupu a nenechala si to rozmluvit. Mala cele leto nosila jen body a ponozky a tohle na sobe nikdy nemela.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:12

Zuzuli 

Nech jí to pro panenku

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:17

Potrefenáhusa 

Zimní dítě se ven oblíkalo úplně v pohodě - šoupla jsem ho do kočáru v zavinovačce do fusaku a bylo. Další zimu už byl v kombinéze a fusaku ve sporťáku. Jarní zas bylo menší, tak tu první zimu ještě v korbičce ještě zvládla a měla jsem na ni teplý svetr, co jsem sama upletla, tak ten měla samozřejmě nejradši. 

Kromě pletených věcí se dobře oblékají věci o číslo větší.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:31

Zuzuli to je v pohode, ja som od kamosky (ktora ma tiex male dieta) dostala koselu, vestu, motylika a jeden neskutocne hryzuci sveter, vsetko asi 68 alebo 74. Ani kebyže ideme nahodou na svadbu, tak to chuda babatko nenacpem do kosele a motylika.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:33

Potrefenáhusa pokud ti tam bude nekdo vencit zvirectvo tak urcite:-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:36

Zuzuli To je strasny, pardon . Nejdriv mi bylo malicko lito, ze z rodiny naprosto nikoho krome tchyne (koupila latkove plenky) ani nenapadlo neco pro maleho poridit nebo se me zeptat, jestli neco nepotrebuju (prvni a zrejme jedine vnouce)...Ale kdyz to vidim, tak jsem vlastne rada . Po kamaradkach mam taky par bizarnich kousku, ale myslim, ze to proste poslaly nenosene dal.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:52

DrowRanger jak jsi řešila ty noční běsy, měla bych jeden tip, možná jsi to zkoušela, možná to nezabere, ale i tak.

Příšerka netrpí na ty noční běsy nějak moc, měla ho asi 2x v posledních týdnech, ale obecně je v noci hodně neklidná, několikrát se v průběhu noci otočí dokola a různě pobrekává, kvíká, mluví ze spaní. Co se narodil krteček, tak se to dost zhoršilo.

Teď v pondělí mě napadlo změnit ten uspávací rituál. Koupila jsem levandulový a jiné zklidňující masážní oleje a každá večer ji v posteli masíruji tu část těla co si vybere a povídáme si u toho o věcech, kterých se bojí nebo který den den zažila a nelíbili se jí. Do té doby jsem se vždycky snažila večer mluvit o těch hezkých, pozitivních věcech, aby se smála atd, aby jako šla spát dobře naladěná, ale pak v noci jak křičela, zjevně zpracovávala ty škaredý věci. Tak jsem to zkusila otočit a zatím vypadá že to funguje (snad to nezakřiknu). Zvládly jsme tento týden první den ve školce, že omylem šáhla na slimáka, kterých se bojí i konflikt s kamarádem bez toho aby byl v noci problém, jen 2x trošku kníkala když jsem ji probudila u kojení krtečka. A navíc se i v té posteli zklidnila, že necestuje, ale spí celou noc s hlavou na polštáři a pod dekou.

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:54

Zuzuli ježiš, nejen, že nepraktické, ale teda ani hezké

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 09:54

Ono vůbec ty šatičky nebo sukně jsou pro ležící holčičky dost nepraktické. Já měla pár tuhých džínů, ty jsem dala pryč, takové kalhoty nedávám staršímu dodnes.

Mě teda nejhorší na oblékání přišla ta zima, po prvních narozeninách. Pořád trávil většinu času v kočárku, ale občas jsem ho někde na chvíli vypustila. Dávat mu kombinézu mi přišlo blbý, ve fusaku by mu bylo horko, ale zase co když někde lezl, aby mu nebyla zima. Naopak když byly mimina, tak to bylo v pohodě. V kočárku byl nachystaný fusak, v něm tenká kombinéza, čepice a mikina se zapínáním vpředu. Položila jsem ho do toho, navlékla ty rukávy, dala čepici a šlo se. Kombinéza se mi osvědčila taková, co nemá nohavice, ale "pytel"

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:19

Sairon To je hezkej rituál s tím probranim blbych zážitků, to by se líbilo před spaním i mne

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:20

Jos continuity Garfie diky vsem. Ta seva je super, urcite neco z tech tipu vyberu. Boffin si necham v zaloze az do skolniho veku - a navod na usb klici by nam ted byl akorat pro zlost, jsem rada za tyhle postrehy.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:23

Evaeva jojo ja doufam ze teda mensi bude do zimy chodit, zatim používá vse co jde jako choditko. Ale ze by se posnazila sama no to ani omylem:D

A jako u nas se ted brutalne tatinkuje, v noci za nama starsi prisla do postele a kdyz jsem ji chtela pritulit pod perinu tak me odstrcila se slovy nechej me chci tatinka. No zamrzelo to teda dost v tu chvili. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:31

Sairon u nás funguje spanie v jednej posteli. Takže aktuálne syn dostane na výber, či chce spať u seba alebo u nás, cez obed spí v našej posteli  a teda nenechávam ho zaspávať samého. On ešte nerozpráva a večer keď je unavený na moje otázky odpovedá len ee :D A masáže by asi tiež neprešli, veľmi teraz nechce aby som sa ho dotýkala. Ale za posledné dva či tri týždne mal desy len predvčerom, dnes v noci to bolo bez desov, akurát teda ma v noci dosť budil tým, ako zo spania po mne šmátral ručičkou. 

Online Sweet Potato
40430 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:34

https://science.nasa.gov/toolkits/coloring-books
Omalovánky a spojovačky NASA.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:42

eM mě by se zas líbilo, kdyby mě každý večer někdo masiroval, ani mluvit by na mě nemusel

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 10:56

rasaNori Dcera taky hrozne visi na tatinkovi, chce ho mit u uspavani, rano ho nechce pustit do prace a vecer vyska, kdyz se z prace vraci. Ale teda nemrzi me to ani trosicku, na mne uz visela dost, tak at si uzije nekdo jinej :-) A tatinek je z ni uplne uneseny, splnil by ji kazde prani. Umi to s nim, potvurka jedna ;-)

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 11:17

Jos Buď rada, fakt, můžeš si vybrat všechno podle sebe a nevali se ti žádný zbytečnosti, který třeba ani nikdy nepouzijes a bude ti je lito vyhodit. Podle mě se ty krámy na nás ještě povalí v podobě plastovýho šrotu nebo hur, různých bombónů a čokolád, už teď se toho bojim  

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 11:18

ziginka no jo no, kdyz ja mam furt pocit ze to je dusledek toho ze po porodu druhe pece o prvni tak nejak presla na muze. Ten by se taky pro ni rozkrajel, ale obcas holt neni k dispozici a pak porad posloucham tatinek kde je tatinek chci tatinka... 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 11:20

Jos jo, taky sem ve vysledku rada ze nikdo nic nechtel kupovat, krome moje mamy, ktera se o vsem poradi:) ale priznam se, ze takovychle sukynek jsem par rozdala. Ne tvrdych a dzinovych, ale nenapadlo me ze by to nebylo ok. Klucici varianta jsou kalhoty s laclem a ty davam rada uz od miminka.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 11:22

711990 Mne sukně sama o sobě pitomá pro ležící mimino nepřijde, ale pokud možno bez tlaciciho volánu a bez bolerka na uzel