Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 11:57

DruI No to já taky a stejně se svlika u sestry a k doktorce pokračuje nahatá

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 11:58

Jos To je jasný, jsou v tom tisice a je to na chvíli 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:01

DruI Manzelova sekretarka treba prohlasila, ze jeji dite nebude mit jedinou vec podedenou, ze musi mit vse nej a nove i kdyz bude pomalu rada, ze financne vyjde. Jasne tak at, ja jsem rada ze muzu jen dokupovat, nevytvaret dalsi odpad a porizovat veci jako merino deku, kterou v horach urcite vyuziju. 

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:02

Což mi připomíná, ze jsme od jedněch známých dostali tašku úplně šílených flekatych a sepranych dvacet let starých hadrů s tím, ze to chtej zase vrátit. Bohužel jsem to nestihla vrátit hned a teď to budu muset asi ještě vyprat a vyzehlit a bát se, ze ty fleky budou na nás 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:07

Jos hele ja nemam po kom dedit, nezbylo mi nez nakoupit kazdou vec novou, pokud sem nechtela podstupovat martyrium na Vintedu apod.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:07

Jos Já se nad tím neusklibam, někdo si to potřebuje užít i s tímhle...u nás tohle razila tchyně, spolecnej nakup skončil katastrofou, to vám sem psát ani nebudu (ja v slzách, muz s tepajici žílou na čele a tchyně 14 dni uražená ) a ty věci, krom teda jedny perinky - zavinovacky, jsem nepouzila ani jednou...

Offline viktorka_od splavu
49360 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:08

Potrefenáhusa no neblazni, vrat to jak to je a rekni ze jste tech veci dostali tolik, zes to vubec nestihla ani vybalit:-)

edit - spolecny nakup s tchyni uplne jsem se opotila:-)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:08

Jos Tak já jsem teda za poděděné věci taky ráda, protože mě pak alespoň nějak nestresuje nějaká nová nevypratelná skvrna :o) ale fakt je, že kdybych to nakupovala, tak mám těch věci mnohem míň a teď už i praktičtěji vybrané, ale holt, když zdědím něco, co víceméně vyhovuje, tak si o trochu praktičtější kousek už nekupuju, protože mi to právě připadá jak plýtvání.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:10

711990 No a přesně, takhle se mi smála kamaradka, proč řeším, do čeho to dite utru, ze ona utirala do normální plíny....no ale já neměla ani tu normální plinu. 
nebo mi vyprávěla, jak ona nic neporizovala, ze to mimino skoro nic nepotřebuje a pak z ni vylezlo, ze měla pujcenejch věcí snad 20 bananovek s komplet výbavou až do 3 let

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:13

Potrefenáhusa tvl to miluju. Presne, ja i ty hadrovy pliny musela koupit. Ale nevim, nestalo to vsechno tolik a tak 70%procent veci po unoseni prodam, pokud to neni neco brutal drahyho.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:14

Tak ja syna snad az do roka vozila k dr. v pyzamovem overalu. Protoze to svlekani a oblekani tam je des bes. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:14

711990 Me se nabidly kolegyne v praci a kamaradka, neco jsem samozrejme odkoupila, zadarmo bych to nechtela (kocar, chuvicka, prebalovaci taska..). 

Potrefenáhusa Vratit jak to bylo v puvodni igelitce a je vystarano. Neprala bych.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:15

Potrefenáhusa muhehe:D uplne to vidim. Svagrova koupila mensi ted k narozkam set tri bodycek v pepcu, no tak krom ne uplne cajk kvality jsou bile! s drobnyma kytkama a kocickama a nemaji druky u krku, ale lodickovy vystrih a to je proste naprd. Muz dnes prijel z prace a mrne se k nemu hnalo, a on ji rika ze ji do ruk neveme, ze je ma spinave. A pak na ni koukl a dodal: i kdyz jak na tebe tak koukam tak je to uplne jedno:D

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:16

Gatita

Jos v my praci vsichni budto skolni deti nebo este bezdetny a kamaradky totez. Moc kamaradu nemam, no:)

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:18

Jinak teda dik za ty tipy na stavebnice. Libi se mi vsechno a jeste zvazuju kaplu, tak uvidime, co si vyberu. A ta autodraha od garfie vypada take dobre, sice jsem nic takoveho domu uz nechtela, ale rikam si, ze by to za 400 bylo hodne radosti. No jesteze tady to forum je!

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:20

DruI Kdyz ja jak nemam v blizkem okoli zadne male dite, tak jsem vubec netusila, co treba kupovat. Ted jsem zjistovala, v cem dite vubec spi. Co jsou to polodupacky/dupacky nebo fusak jsem jen tusila. Takze hlavne ze mam nekolikero pekne nove povleceni, ale az pak jsem zjistila, ze dite treba do roka nema perinu ani polstar

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:21

continuity Oni bohužel dítě nesmí pustit samotné, i když je to na palici, když ještě do školy prakticky nevstoupila. Vím to jen díky tomu, že jsem jednou vyzvedávala dceru k zubaři a napsala jsem učitelce, aby ji pustila třeba po třetí hodině. Normálně se známe, tykáme si, ale stejně mi volala, ať se nezlobím, že si ji musím vyzvednout, že ji nemůže pustit samotnout. Dítě bylo v páté třídě a bydlíme za rohem! 

Ava já myslím, že vlastní oblečení do porodnice ani nesmělo, z hygienických důvodů. Jenom něco, v čem si ho odvezeš. Jinak teda k té teplotě, třeba v Japonsku mají miminka zásadně bosá a mě dokonce doktor při první prohlídce říkal, ať hlavně moc netopím, že z toho děti bývají nejvíc nemocné. Ideální je klasický test sáhnutím za krk (nebo kam ). Moje máti taky děti vždycky hrozně nabalila, vytahovala jsem je třeba z kočáru na zahradě úplně zpocené....

Dočítám se zpožděním, tak budu možná trochu zbloudilá :-)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:30

Jos Tak dcera spala v postýlce pod peřinkou od mala. Že jsme zdědili taky takovej spací pytel zapínací na ramenou, který by se byl hodil, protože se pořád odkopávala, jsem zjistila až ve chvíli, kdy už na něj byla velká. Já totiž dědím po švagrové, která má o rok starší holčičku a přenechali nám tolik věcí, že mám podezření, že až se do toho jednou ponořím, tak ještě zjistím, že je tam miminkovské příslušenství, které jsem ani nestihla vybalit

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:30

Jos co do roka, syn spal v pytli až do dvou let a nechtěl se ho vzdát. Polštář nechce do teď:)

Já měla zděděno dost věcí po malé ségře, před tím to ještě měla půjčené švagrová. Dost věcí taky přinesla mamka že sekáčů, má takovou zálibu. Proto mám taky dost těch kalhot a podobně, ty si totiž ty děti vezmou párkrát takže vydrží. Kupuju vlastně akorát bodýčka a na staršího bundy a kombinézy. Něco taky odkupuju od známých, vždycky balík. Těch nejpotřebnější věcí bych určitě musela koupit stejně, na mladšího jsem kolikrát i dokupovala, jak pořád blinkal a teď je zase furt špinavý z venku, sotva stíhám prát.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 12:34

Gatita k těm stavebnicim - můj syn byl podobný maniak přes lego a žádná jiná stevebnice se nikdy neujala. Lego byla jediná zaručena volba pro všechny dárky do asi 10 let. Tak abys nebyla zklamana.