Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 22:36

Pinot Noir

Jako je to divné, ale možná to bylo schválně. Když máš v jednom malém kyblíku čtyři formičky, tak si všimneš, co a kolik toho máš. Třeba je někde dřív ztratili, tak využila příležitost se zahojit.

Ale aspoň jsem tam využila fenistil, co s sebou pořád nosím, nějakou holčičku pichla vosa. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 22:39

Pinot Noir nám tuhle ukradl dospělej tatínek cvrnkaci kuličky na hřišti. Kulička dopadla do trávy, on akorát přišel se synem, sebral ji, říkám mu, že je naše a on že ji tady teď našel. Nezmohla jsem se už na slovo.

Pytlík kuliček za dvacku a furt se tam někdo handrkuje, čí je která kulička a kolik jich kdo měl když přišel. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 22:44

Potrefenáhusa Jestli malá ve dvou měsících teprve přechází z 56 na 62, tak se Ti do kočáru v zimě vleze, neboj. Nepředpokládám, že byste měli kočárek pro panenky, i když K. taková vlasatá panenka je :-)

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 22:45

dzizisketa Já jsem schopná odejít s dvěma kyblíčkama, i kdyby mi to někdo dvakrát řekl., u někoho je to prostě roztržitost. Já občas řídím a za zatáčkou od domu se podívám, zda mám obě děti;-). Ted mám doma pár jídelních mističek od kamarádky, snad si nemyslí, že se na ní hojim (přenosek není nikdy dost!:-D)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 22:53

žluťásek tvl to je hrozny!!

dzizisketa ja uz sem poucena a nic nenosim, vetsinou tam byvaj pohazeny erarni kousky. Vylecila me z toho navsteva Biotopu Radotin, kde je hromada erarnich hracek a dobre sedmiletej kluk se nam tam pokusil opakovane ukrast duplo ponorku a tvaril se jako debil a rval mi ji z ruky, kdyz sem mu vysvetlovala ze je Tondova a nemuze si ji vzit. A druhej zazitek, ze mi z kocarku cizi dite vytahlo nakladak co mame na pisek, tak sem teda svolila ze pujcime. A kdyz jsem se po deseti minutach po nem shanela, melo ho uz nekolikaty dite a bylo na odchodujak se tu hejtovaly navstevy hriste, ja si s Tondou hraju rada, ale ty ostatni deti me neskutecne stvou.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:00

711990 ja todle nějak vůbec nechápu. Že jsou děti lačný cizích hraček úplně rozumím, ale tak snad to rodič ohlídá a vrátí. Pokud si to teda nechce odnýst sám

V knihovně byla v dětským koutku ta největší sada magformers plus nějaký rozšíření, tři sady dupla a plná krabice vlackodrahy, než jsem nastupovala na mateřskou. Když byl malýmu tak rok, už jsme si pomalu neměli přijít s čím hrát. 

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:08

711990

Ten erar... na pískoviště u nám nejbližšího hřiště nedávno někdo donesl fakt plno hraček, teď jsme byli týden pryč a co myslíš? Je tam tak čtvrtina, ty největší špeky (nefunkční elektronická kasa např.) samozřejmě ne. A to nám před měsícem někdo ukradl malé žluté autíčko - tím jsem si jistá, kromě nás tam pak přišly akorát nějaké odrostle děti, jejich matky si dělaly na louce piknik. Jako jsou to kraviny, ale stejně to naštve, zvlášť když někoho upozorníš, že je něco tvého, nebo když si hračku očividně pro batole vezmou desetileté děti. 

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:08

711990 Neboj, dej tomu ještě půl roku a přestaneš mu na tom hřišti stačit. Dcera je uplně lačná po dětech, ale my tu žádné pořádné scházecí hřiště nemáme, pokud jí chci zajistit kamarády musim se já kamarádit s maminkami. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:16

žluťásek no prave, ja pochopim maly dite, ze chce co maj ostatni a ze se nechce podelit, ale ze proste tohle udela uz docela velky nebo ze rodic cumi a nic neudela, to mi vadi. I kdyz ted me stval jeden chlapecek priserne. Tonda se popelil okolo piskoviste a pokazdy, kdyz se jen podival smerem toho kluka, ten zacal kricet VSECHNO JE TO MOJE A NEDAAAAM. A ja vzdycky rekla ze klid, Tonda je malej, jen se kouka, nic ti brat nebude....no skoncilo to tak, ze kluk vsechny hracky presunul na lavicku, kde je vyskladal do vejsky a jen sedel a branil ostatnim aby si cokoliv brali. Jeho rodice celou dobu koukali a nerekli ani slovo. 

dzizisketa to je desny. Jako Tondovi staci rozbita lopatka, ale ten princip me vytaci. Zavidim lidem s vlastnim piskovistem:)

Karja tak ono na nem je videt, ze ho ty ostatni deti zajimaj, ale jeste nechodi, tak na nej musim davat pozor a ruzne ho presouvat, aby na nej nekdo neskocil(typicky osmilety dite v piskovisti pro trilety)

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:21

711990 Prijed na nase, to je denne prazdny, dcera tam vubec nic nedela:-D. Ted ji na zahradu vyrobime nejakej domecek/bar nebo neco takoveho, to ji snad uz bude bavit. Problem je, ze to musim vymyslet, jak to ma vypadat, a uz to vymejslim asi dva mesice, takze to bude mozna tak za rok. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:26

Do statistiky hlásím, že my jsme ti kupující noveho oblečení v obchodech. Dcera nemá po kom dědit, ale jsme ten první článek řetězce. Vše předáváme dál.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:28

711990ha, už jsem zapomněla, jak jsme dlouho nechodili na nejlepší a nejbližší hřiště u nás. Věčně tam byla maminka s dvojčaty o kousek staršími než syn, jedno z děti úplně v pohodě a druhý jen hystericky prenaselo erarni hračky z místa na místo, hromadilo je pod lavičkou a vriskalo, kdykoliv na ně někdo chtěl sáhnout

Mě tohle většinou nechává v klidu, je to mrně. Ale tohle dítě bylo tak otravný, že jsme radši jezdili jinam. (a překáželi v MHD s kočárem každej boží den, navíc zadarmo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:34

Tohle To je moje! období měla neteř, otravné to bylo dost, jak seděla na lavičce obklopená nasyslenými hračkami. Když jí to někdo včetně rodičů sebral, následovala scéna.

Dále bych se chtěla omluvit mamince, které jsem sebrala modrou lopatičku, najednou jsem zjistila, že máme dvě;)

U nás jsou hřiště, kde toho eráru je hrozně moc, někde dokonce i srovnáno v krabicích, někde není nic. Samozřejmě když nevezmu bábovky, dojdeme někam, kde nic není a zrovna to potřebuje.

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:35

Boli sme dnes na výstave húb

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:35

Ono by snad bylo jednodušší, kdyby na těch hřištích žádné erární hračky nebyly. To by hned bylo jasné, že každá věc někomu patří a je třeba se ptát a nic nikam neodnášet.

Takhle musí chudáci děti pobrat, že s některými hračkami si můžou hrát do aleluja, když se k nim dostanou první a jiné musí na požádání majitele vrátit hned. A chudák hlídací rodič, když ani on dost často neví, které jsou které :o)

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:38

DruI asi jo, u nás žádné erární hračky nejsou a popisované problémy vůbec neznám. Prostě s čím jsme přišli, s tím jsme odešli. Navíc hřiště na sídlišti, každý den jsem tam potkávala ty same děti s těma samyma rodičema, tak něco krást by bylo dosti divné. 

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:41

DruI No presne, sambo ten by ze hriste pritahl i cizi dite, natoz hracku!letfenixa Diky pripomnela jsi mi vystavu drubeze a kraliku najterou chceme jet:-D

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:43

žluťásek jsem rada ze nejsem jedina

DruI tak rozdil je "na pozadani majitele" pokud tam ty hracky lezej a nebo "jdu a vyrvu nekomu hracku z ruky nebo vemu v cizim kocaru" :) ale jak rikam, vzdycky slo o dost stary deti, ne dvoulety zombiky, ktery sou radi ze sou radi a nerozlisujou nic:)

no ale stejne nemam ostatni rada

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:47

continuity Tak popravdě, u nás se mi ani nezdá, že by někdo něco chtěl krást, ale jak jsou ty děti zvyklé na erární hračky, tak si prostě půjčí cokoliv, co na pískovišti leží, přenesou to o kus dál, kde to bez přemýšlení nechají a kde si to půjčí někdo další a takhle se ten kus dostane na druhý konec hřiště (případně úplně na vedxlejší hřiště). No a když to zrovna byla něčí soukromá hračka, tak je dost pravděpodobné, že už ji nenajde, pokud to nebylo něco extra specifického.

Online Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:51

continuity tady jsou naopak na hřištích hromady erárních věcí, nikdy mě nenapadlo si donést něco vlastního, protože když se čas od času někdo s vlastní hračkou vyskytne, vždycky je z toho peklo. Takže já jsem naopak tým nic vlastního nenosit ;)