Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:09
Reakce na Pavlena:

​teda ja jsem z generace, ktera jeste koukala na slovensky zpravy a vecernicky, ale toto je nad moje sily..! Prosim preklad...

​nemával pri hlave konárom zo stromu :D pardón za nespisovné slová :D 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:10

Evaeva nám sa minule kamaráti priznali (tí s tým dievčatkom), že oni ju tak nechávajú naschvál tam plakať, aby sa na hojdačku dostala skôr .

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:11

Evaeva Ten náš kočárek teoreticky malej není, měl by mít 81, ale i tak - když toho natazenyho haranta vidím, tak jsem zvědavá 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:12

DrowRanger Aha  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:15

Potrefenáhusa to bude v pohodě, ona v něm už pak třeba nebude tolik spát, nožičky si pokrčí nebo bude chvíli na bříšku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:18

DrowRanger to teda fakt nechápu. Nevím, jestli se u vás stojí nějaké fronty, ale u nás je celkem volno. Když není volná houpačka, je volno jinde, takže ty děti můžou někam jinam a vrátit se, až bude volno, když se jim nechce čekat.

Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:21

Jinak jsem matka století. Dítě nemá v pondělí obed, protože jsem ji ho zapomněla objednat a půlku měsíce bude na vegetarianskych (tedy hlavně sladkych jídlech), protože ty masové jsou už rozebrané. 

V původní škole byla automaticky jednička a děti si vybírali sami v jídelně. Tady nevím, asi to jde jenom přes net. Než si na ten nový systém zvykneme, to zas bude.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:42

Potrefenáhusa Soucitim s tebou! Ja shanela matky uplne zoufale, ale uz mam a normalne hrozne super, fakt se z nich staly moje nejblizsi osoby. Jedna dokonce vypada uplne stejne jako ja, to je hrozna legrace, moji pratele i rodina si nas jeden cas co jsme mely stejne ucesy i pletly. Ale reknu ti, i kdyz mam, tak je mi to malo, furt je potreba nekam vyrazet, ale verim, ze treba vy mate hriste;-). No proste cejtila jsem se fakt osamela, moje bezdetne ,,kamaradky,, jako by vzal cert a ted co, ja byla zvykla kazdy den na nejakou spolecenskou interakci a nebylo to jednoduchy.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 13:46

Evaeva tak vieš aké sú deti, baví ich to čo ostatných. Platí, že hojdačka je vždy voľná až do chvíle, kým sa chce niekto hojdať :D 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 13:50

continuity tomu nerozumím. Jak můžou být masová jídla rozebrána? Přece se uvaří tolik porci, kolik děti si to objedná. Co je to za divný systém? A vegejídla = sladká jídla?

To bych si šla popovídat s vedoucí ŠJ.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 13:52

continuity nauč ji to a pak už se s tím nemusíš trápit:D já se teda styděla loni, když jsem přes prázdniny zastavila platby a pak by si býval i objednal, ale než proběhl převod byl chudák hladem:D

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:09

Tady to hrozně rychle přibejvá, nechcete se taky někdy věnovat dětem?

Ty historky o kradených hračkách na písku jsou děsný, teda topka je pro mě žluťásek a kulička z trávy! U nás vlastně nutnost chodit na hřiště vyvolala silnou potřebu vlastního domu a stěhování z centra...jinak jsem si vzpomněla, jak jsme byli na homeexchange v Jeruzalémě a po návratu jsem zjistila, že dcera (měla necelé 4 roky) si odvezla asi dvě malé hračky, byly to nějaké drobné pitomosti, navíc jedna rozbitá, ale úplně jsem se orosila, napsala jsem jejím jménem dopis tomu domácímu chlapečkovi a poslala mu je zpátky + nějakého Krtečka k tomu. Izraelci pak volalali celí vysmátí, že přišel balíček, malej byl hrozně nadšenej a oni strašně pobavení, takže to dobře dopadlo. :-)

Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:16

Dadoo no uvaří se asi jenom nějaké množství. Taky jsem byla překvapená. Asi aby jim to vyšlo finančně? Jsme tam chvilku, tak snad si to sedne. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:19

Prosím vás, vím, že se to tu řešilo nedávno, ale nedělala jsem si poznámky;) Starší přestává po obědě spát, aktuálně spí ob den, ale siestu potřebuje, takže mu pouštím písničky. Napadlo mě, že i audio knížky by nemuseli být špatné. Nemáte někdo tip na nějaké krátké pohádky nebo příběhy pro téměř tříletého? Z toho, co jsme doposud četli, měla největší úspěch Alenčina a Martínkova čítanka. Vlastně by se mi hodili i tipy na klasické knížky. Nebo třeba nějaká hudební pásma pro děti?

Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:20

viktorka_od splavu to víš, že jí to naučím, ale má ten čip na obědy teprve od středy, peníze jsou tam připsané od pátku, do toho čtyři nové hesla. jeden papírek někde vytrousila než s ním dorazila domů, nezbývalo než tam napsat a požádat o poslání emailem, co se neobešlo bez komentáře.

Ono si to sedne, jen to chce chvilku čas. 

A to jsem v IT zdatná, co dělají ty netechnicke typy nevím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:23

DrowRanger jo to chápu, spíš nechápu na tu motivaci rodičů nechat ji tam řvát.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:34

continuity Když ono to IT zaměření může být někdy i na škodu :) Jsem si říkala, že by mě z práce vyhodili, kdyby viděli, jak jsem zápasila s nastavením všech těch google classroom a dalších aplikací, která jsem musela nastavit v karentáně. Pak mi několikrát volal nešťastný kamarád programátor, mimo jiné říkal, že učitelka použila chybný termín, který se v IT běžně používá na něco jiného, prý to 2 hodiny hledal na všech možných fórech, než pochopil :)

Jo a já pyžama taky kupuji většinou v Reserved, případě ještě v C&A, nebo Tescu, musí to být 100% bavlna. V H&M už mi přišla drahá na to, že z toho za chvíli vyroste.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:01

continuity Hele, ale třeba HM má pyžama dobrá, ne? Já to moc neřeším, potože tím, že mám holku a kluka, tak to po sobě nedědí, ale jinak super je určitě Lindex a taky Tchibo. 

viktorka_od splavu Já jednou neobjednala obědy dítěti ve školce, vůbec mi ho tím pádem ráno nepřijali a ona chuděra celý den plakala, protože se těšila... matka na baterky! 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:07

Dcera právě odešla ven v mých teniskách, protože si svoje prý nechce ušpinit Za chvíli budu ráda, že jsem 2x tak široká

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:11

Evaeva Kvak a Žbluňk od Dyka a Prachaře