Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 08:59

Potrefenáhusa no jedine nejaku capnut na prechadzkach s kocikom (satkou) kym je este teplo. Lebo co si budeme klamat, najhoršie je to doma v zime. Mam uzkost len ked si na to spomeniem, ze sa blizi.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 09:03

711990 Pinot Noir DruI musim rict, ze jsem z toho hrozne unavena, kolikrat me z toho i rozboli hlava, ale vpodstate jsem moc rada, ze ma syn ty sve kamarady (jsou to dost hodne deti) a ze mu to mezi detmi "jde". On je totiz fakt sveraz, tak jsem o nej mela trochu strach. A s temi samymi detmi nejspis nastoupi i do skoly, tak to beru jako takovou investici, kdyz to reknu takhle blbe. 

Online Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 09:06

Gatita jasně, kamarádi jsou potřeba!

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 09:09

Mrakoplas Gatita Když tadyto město je na to malý, má 3 tisice i s prilehlejma vesnicema, žádný kurzy pro mimina tu nejsou, až v sousedních větších městech a je to napůl vesnice, takže tu ani skoro nikoho jezdit s kočárkem nevidam
ja teda mám v plánu na to jezdit do Prahy, uvidim teda, jestli to bude reálný, ale ty zimy se fakt regulérně bojim 

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 09:09

My tady máme na výběr z velkého množství hřišť, do pěti minut cesty mám asi šest různých, k tomu venkovní posilovnu a takové obrovské provaziště, tam chodíme přebírat kačírek. Takže ty děti a rodiče či prarodiče s nimi cirkulují, ale pár známých a musím říct, že i oblíbených už máme. A dítě je stejně extrovertní jako já, musím přiznat, že si taky nejradši hraje s cizími věcmi, ale pokud mu ji nějaké dítě nechce dát nebo mu vezme jeho, zatím si z toho nic nedělá, chvíli kouká a pak jde za něčím jiným. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 09:57

Potrefenáhusa Tak sedící dítko budeš mít ve fusaku ve sporťáku, ne? Každopádně jsem ráda, že mám zimní děti, aspoň, co se kočáru týče, dlaší zimu už chodily.

Btw. ten chlapeček, co se nevleze do kočáru je Martiny? No, tam bych to čekala.

Online Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 10:09

brrr no, moje děti seděly od osmi měsíců, a to rozhodně nebyly nijak pozadu. Takže minimálně půl zimy sedět ještě nemusí.

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 10:22

brrr Jojo, Martiny.
No půl roku jim bude přesně na Vánoce, to sedět asi nebudou, tak nejmíň do února kdyby to vydrželo v hlubokým 

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:22

Prosím vás, kde kupujete na větší děti pyžama? Já nakupovala v nextu, ale nejbližší je ted na druhém konci Prahy, tak se mi tam nechce. Ve všech těch pismenkovych obchodech jsou to strašné hadry, ty z nextu vydržely i léta. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:25

Potrefenáhusa jestli nemáš nadměrné dítě nebo podměrečný kočár, tak by se ti do února vejít mohla. Synovi je teď 11m, ještě nesedí a do hlubokého se vleze tak akorát, s fusakem by to bylo horší, ale tak do osmi měsíců v pohodě. Je teda pravda že u tchýně máme nějaký x lander a ten mi s fusakem přišel malý už tak v pěti měsících.

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:33

continuity HM nejčastěji, něco máme i z Reserved a to už jedeme ve vel. 140

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:45
Reakce na Evaeva:

pravda že u tchýně máme nějaký x lander a ten mi s fusakem přišel malý už tak v pěti měsících.

​máme x lander mne zas tak malej nepřišel, ale jak dite natahlo nohy a začalo se odstrkovat, vynořily se pochybnosti 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:48

711990u nás mse partia kamarátok, deti máme skoro v rovnakom veku. 3 chlapci a 1 dievčatko. Tie čo máme chlapcov sme si ich tak nejak odmala naučili, že s hračkami sa delí. Proste sme podporovali výmenný obchod, učili ich deliť sa s jedlom a teda tiež sa im snažíme vysvetľovať, že ak chcú hračku, s ktorou sa hrá niekto druhý, musia počkať kým im ju nedá alebo neodloží. A ono to fakt funguje, chalani sú zvyknutí, že ak niekto hračku chce, tak mu ju podajú, prípadne počkajú kým sa s nejakou dohrá niekto druhý a podobne. Scény kvôli hračkám skoro nemáme. Kamarátka s dievčatkom každú jednu návštevu u nich, u nás alebo na ihrisku začína slovami: no áno, zober všetky hračky Peťkovi/Miškovi atď. Čiže návštevy vyzerajú tak, že prvých 20-30 minút malá hystericky reve a berie všetkým hračky, ktoré majú v rukách a jej mama ju v tom povzbudzuje. Potom väčšinou nasleduje povzdych, že nevie čo si ma počať s tým, aká je lakomá .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:53

DruI u nás je tiež kopa erárnych hračiek, dokonca aj odrážadlá, ale tie scény, kedy sa vytrhávajú hračky z rúk vidím väčšinou u dosť divokých (pre mňa nevychovaných) detí. To už človek väčšinou vidí aj na tom, ako rodič zakročí ak dieťa robí niečo nežiadúce, pri tých divokých "skupáňoch" je rodič väčšinou na mobile alebo ho úplne rezignovaným hlasom jemne napomína, aby trebárs nešibrinkoval pri hlave papekom popri hlave môjho dieťaťa miesto toho, aby mu ten papek vzal

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:55

letfenixa cha, my máme s kamoškami na toto stratégiu, keď pri nás cudzie dieťa reve, že chce ísť na hojdačku a rodič si ho nespacifikuje, zapneme clonenie zvukov a môže revať, kým sa nedohojdáme. Jasné, nie sme tam pol hodiny, ale tak nebudem dieťa trhať z tej hojdačky nasilu...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 11:57
Reakce na 711990:

Pinot Noir

Potrefenáhusa ja se touzim seznamit!!!!Ale vzdycky we akorat seznamim s cizima detmanaposled jsem nabrala partu deti, ktery za mnou behali jak pejsci a chteli si vsichni hromadne hrat:D

​Toto oceníš akonáhle bude Tonda poriadne chodiť, syn miluje interakcie so staršími deťmi, vždy je úplne blažený akonáhle sa mu venujú a väčšina na ihriskách má mladších súrodencov, tak sa vedia aj oni s ním fakt pekne zahrať. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:00

Potrefenáhusa já jsem vybírala kočárek, aby ta korbička nebyla malá, čekala jsem, že budeme mít velké děti, ale dělají se i o dost větší. Moje má na délku asi 78cm, ten x lander mi přišel o dost menší, ale může to být i tvarem, k nohám se zužoval. V jedné prodejně mi říkali, že je to jedno, jak je velký, že až se nevejde, tak ho dám do sporťáku, že jdou sklopit do lehu. Mě se to teda moc nezdálo, ale je fakt, že s fusakem by mi to možná divné nepřišlo. 

Edit: nedělají k vašemu sporťáku tu vložnou tašku? Ty bývají větší, máme jí do kočárku do terénu a tam má syn místa dost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:02

DrowRanger s tou houpačkou bych dělala to samé, syn je zvyklý tam být chvilku, v zimě jsem nechtěla, aby tam dlouho seděl, tak mi nepřijde problém, aby počkalo.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:05
Reakce na DrowRanger:

nešibrinkoval pri hlave papekom

​teda ja jsem z generace, ktera jeste koukala na slovensky zpravy a vecernicky, ale toto je nad moje sily..! Prosim preklad...

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 12:08

Pavlena Vzal ho po hlavě lopatkou?