Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 10:39

žluťásek jsou ruzny druhy, tohle je specificky belici prasek. Neco je i praci prasek, neco jen dezinfekce.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 13:50

Uf, to byla práce, celé to tu po dovolené přečíst! Všem nově školkovým moc držím palce, ať se to v dobré obrátí.

Byla jsem vyvolána v souvislosti s úzkými botami: dcera má filii, měla i bobuxy. Je to drahý jak pes, o tom žádná. A filii se nepřestávají vyrábět, ale jen distribuovat do Čech. Já dost často nakupovala přímo z jejich stránek, mívají slevy, a taky typy bot, které do Čech nešly.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 16:22

Záměrně nedávám do vtipu, protože to patří rovnou sem

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:37

Nemáte někdo zkušenost s nějakým cvičením pro těhotné v Praze? A má vůbec cenu s něčím začínat v 6. měsíci? Před těhotenstvím jsem cvičila a sportovala hodně, ale pak přišel rok plný státnic a neměla jsem na nic čas. Na jógu jsem se v životě neodhodlala, vždycky mi to přišlo nudný a moc ezo... Celé prázdniny jsem učila děti na in-linech, po horách chodit zvládám pořád, ale sama doma se ke cvičení nedohrabu a nechci uplně shnít  Navíc mám teď spoustu volného času, tak že bych to využila, ale vůbec nevím, co kdyžtak hledat...

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:39

MPLee zkusila sem cviceni v Dome Jogy a bylo to hrozny ezo. Ale zavidim, ja nebyla schopna se hnout:( 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:52

MPLee co vím od kamarádek a kolegyň, tak každé cvičení pro těhotné bylo pro člověka, který je zvyklý cvičit, nudná až směšná záležitost, samé ležení, dýchání, pohupování na míči, no prostě třeba pro mě, která ještě 14 před porodem zvedala činky, vyhozené peníze. A ezo kecy většinou zahrnuty. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:54

MPLee u nás je cvičení pro těhotné, co před tím cvičili. Koukni se na mamigym. Já chodila do Vodičkovy a to bylo klasické těhotenské cvičení nebo jóga.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:07

Evaeva Mockrát děkuju, to vypadá dobře! Mám to teda přes celou Prahu, ale asi to aspoň vyzkouším

711990 Pinot Noir Děkuju, jógu tedy znovu odkládám, ezo řeči bych nezvládla A přinejhorším se budu cpát manželovi do fitka, kam chodí on, to je taky varianta  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:19

MPLee není zač, je to periferie, no. Jóga, kam jsem chodila já, zahrnoval ezo keců jen trochu, jinak se příliš nelišila od běžných hodin, určitě jsme celou dobu neležely. V těch pozdějších fázích jsem byla ráda, že jsem se protáhla, to tělo přecejen dost bolí. Ale není to nic, co by se nedalo cvičit doma podle videí. V druhém těhotenství jsem poslední dva měsíce chodila na cvičení pro těhotné v bazénu, protože v okolí nic jiného nebylo, to bylo taky fajn, žádná makačka, ale sem tam jsem se zadýchala:)

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:27

MPLee já jsem v druhém těhotenství chodila na normální kamagon a pilates a lektorka mi vymyslela u cviků, které jsem dělat nemohla, nějakou náhradu. Bylo to super, ale je fakt, že jsem pokračovala v tom, co už jsem znala, nezačínala jsem s tím v těhotenství.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:36

Pinot Noir  Já právě před tím chodila na kruháče, funkční tréninky, běhala, jezdila na bruslích, lezla po horách... Takže nic moc co by se dalo pokračovat a teď tápu jestli mám s něčím začínat a nebo už se nějak do konce roku proválet, ale to mi přijde škoda. Našla jsem i nějaké pilates pro těhotné, to bych mohla zkusit...

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:39
Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 19:11

MPLee jestlis behala pred a ted ti to neni neprijemny, neni problem pokracovat. Stejne tak posilovna. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 19:23

MPLee posilovnu klidně až do konce, pilates zkus, to by mohlo být fajn.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 21:05

MPLee U nás zrovna teď chodila do posilovny holka celou dobu těhotenství. Říkala, že si zjistila jen čemu se má opravdu vyhnout a jinak necvičila s velkou vahou, ale spíš kondičně.

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 21:14

Pinot Noir počúva o tornadach, ja o stavaní- dnes aspoň 17-krat, ako zbúra a znova postaví chodníky na záhradke. Zahladi sa na dlážku a povie, ako ju tučko (vrchný plysiak) staval. Ako u babky staval výťah. Závidím chlapovi, že vie vypnúť príjem.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 21:48

MPLee ja byla jen jednou na nejake ukazkove hodine (studio pro zeny, vodickova) a nebavilo me to, bylo to jen takove protahovani, dychani a mluveni o porodu. Vic mi vyhovovalo pokracovat v tom, co jsem delala jako netehotna - chodila jsem plavat.

V druhem tehotenstvi jsem byla v mama baby studio na letne, zacala jsem tesne pred porodem, kdyz uz mi to nebylo v bazenu komfortni. Prislo mi to tam fajn, zadne rozneznele ezo;)

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 22:07

Gatita jé, do Mama baby studia jsem chodila na předporodní kurz. Ten byl super.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 22:14

MPLee já jsem chodila do Slunečnice na Starém Městě. Měli spoustu různých cvičení, daly se kupovat i lekce jednotlivě. V nabídce byla jak jóga a míče , tak i pilates a různé velmi svižné lekce, kde jsem nestačila s dechem a zkusila je jen jedenkrát

Permanentku mi z velké části uhradila VZP z příspěvku pro těhotné. Kdybys to chtěla využít, musís podat žádost myslím nejpozději v listopadu. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 22:22

Pinot Noir Renusatko Že se může normálně do posilovny vím, jen právě mě to nebavilo ani předtím a sama jsem se k žádným výkonům nevybičovala, proto jsem chodila na skupinové lekce a vyhovovalo mi to víc...

Gatita žluťásek Děkuju za tipy, podívám se a něco konečně vyzkouším