Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:14

Garfie no musím se na to HM ještě podívat, už se nepamatuji, kde jsem to kupovala, možná v CA, ale dost rychle se to sepralo. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:23

continuity jenže to se nedělá omezením výběru, ale skladbou jídel. Jeden den dvě dráha jídla. Druhý den dvě levná. Apod. 

To je poprvé, co něčem podobném slyším a přijde mi to úplně absurdní. Všichni přece platí stejně, mají mít i stejnou možnost výběru. 

Tohle je nehorázně.

Pokud se objednává dopředu. Pokud se ne objednává, je možné, že oblíbenější jídlo dojde. 

Ale zase je to na skladbě jídel, aby se k sobě dávala jídla vyvážené. 

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:36

Evaeva Kvak a Žbluň potvrzuji, je to hezké i na čtení. A otevřela jsem si poličku na Audiotéce, abych povzpomínala a děti v tom brzce školkovém věku měly rády Krtečkova dobrodružství, Byla jednou koťata, Pohádky ovčí babičky, Nezbedné pohádky, Žofka, Pohádky od Svěráka, Zahradu, Malou čarodějnici, Makovou panenku, Káťa a Škubánek, Broučci, Kulda Kulíšek, trochu později i Macha a Šebestovou a Maxipsa Fíka. Klasické pohádky je nikdy moc nebraly, ale těch je spousta. My nemáme televizi, takže v tom audiu jely (a jedou) hodně. 

Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:44

Dadoo

Asi máš pravdu, ale zrovna s tímhle bojovat nejdu. Prostě zjistím, kdy přesně tam ten jidelniček na další měsíc dávají, nastavím si trvalý příkaz, aby tam určitě měla peníze a dám připomínku do kalendáře. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 19:53

brrr Garfie děkuji za tipy, všechno si to projdu a uložím. Musím vybrat něco jednoduchého, nedošlo mi, že to bude poslouchat sám. Ty trochu složitější si nechám na později, do auta nebo to pořídím jako knížku.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 20:51

Evaeva Krtek je jako audio opravdu moc hezký, syn vydrží poslouchat i ty hodně dlouhé příběhy jako je Krtek a orel nebo Krtek ve městě.

Ještě má moc rád Haló, Jácíčku od Daisy Mrázkové (čte Brodský nebo Hrušínský, oboje pěkné, v Brodském jsou i hezké písničky), Medvidka Pú (nepřekonatelný Marek Eben, teď nedavno ale vyšel i nový s Vojtou Kotkem, slyšela jsem jen ukázku, ale přišlo mi to povedené), Pejska a kočičku (máme verzi co čte Hoger), Rumcajse (taky Hoger) a líbí se mu k mému překvapení i Trnková Zahrada (myslela jsem si, že je to spíš pro starší, že ho ještě nezaujme) 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 20:54

Evaeva nam (opravdu obema) se ted libily pohadky o masinkach, ale synovi ted bude pet a nejsem si jista, jestli by to ve trech letech pobral. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 20:59

continuity mívá ten Next někdy nějaké výrazne slevy, kdy by se dala ta pyžama koupit za dobrou cenu? Já je kupuju na Vinted, jsou fakt nejlepší, ale plnou palbu za ně nejsem ochotná dát.Teď jsem ale koupila set od paní, co asi pere bílý dohromady s džínama a jsem otrávená, že jsou tak zapraný. Zas je mi líto je ale vyhodit, jinak jim nic není a ten střih je super.

Čímž rovnou vznáším dotaz do pléna, dá se nějak zachránit ještě to zaprane oblečení, kde bílá je spíš šedomodrá? Lázeň z perkarbonátu nepomohla. Co takový ty odbarvovače na omylem obarvené prádlo? To se asi musí použít hned zacerstva, co? 

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 21:08

DrowRanger Jenom nam sem takova pekna slova davej

Pavlena diky, ze ses zeptala, taky jsem neznala

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 21:33

My dneska svěřili Rosťu tchýni na celý den, dopadlo to nad očekávání, musíme to brzy zopakovat! 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 21:43

žluťásek a ked nejde vratit biela farba nedalo by sa to odfarbit na tu modru nejak krajsie? farbami na textil co sme zvykli batikovat este na skole v ramci vytvarky ale to bolo veeeelmi davno a netusim ako sa volaju

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 21:58

Makara za malo..!

DrowRanger diky za preklad, naopak sem klidne davej i nespisovna slova, me pobavilo, ze fakt nemam vubec tuseni ani vzdalene..

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 22:02

eless to bude asi vypadat blbě. Jsou bílá se vzory, hvězdy a vánoční motivy. Našla jsem nějaké tipy se sodou a solí, což bude asi to samý jako perkarbonat, ještě to zkusím. Třeba když je budu pořád prát v prostředku na bílé + perkarbonat, tak je vylepším postupně :) 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 22:27

žluťásek aha tak to potom ano. Ja som si myslela ze su jednofarebne 

Offline continuity
43152 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 01:47

žluťásek next miva slevy na pulku Asi dva dny v roce, je to ale masakr, navíc zrovna pyžama jsou dost přebrané už před slevama. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 08:12

Evaeva K výše zmíněným tipům, které frčí denně i u nás (5 a 2,5roku) bych přidala "Z deníku kocoura kodroočka" v podání Ypsilonky (malá už si pamatuje i ty písničky) a "Medvídka Pú" s Ebenem. Obojí moc pěkné a neuráží ani naše dospělý uši. Sama jsem s audiopohádkami strávila nejmenší dětsví, tak jsem ráda, že se líbí i našim dětem.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 08:48

žluťásek zkus tohle. Pokud teda nejedes v nejakym ekoprani, to se obavam ze to nesplnuje:( ale vybelilo mi to dlouhodobe zazloutly veci. Nebo jeste DM ma ubrousky na prani bilyho pradla. Ale ten sanytol je zazracnej.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 09:43

711990 díky. Mám nějaký sanytol tekutý, co jsem kupovala na pleny, možná bude i bělící. Už jsem na něj zapomněla. Super, zkusim.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 10:11

žluťásek ja mam aj tekuty aj prasok, ten tekuty je myslim cisto len dezinfekcia na pradlo (periem v tom rúšky). Ale mozno ich je viac

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 10:24

Mrakoplas aha, taky myslím. Já to kupovala na bazarové pleny, nechtěla jsem je používat bez dezinfikovani.