Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 20:44

Gatita Z těch Hasičksých pohádek mám fakt ujímání, jaký jsou to hrozný slátaniny. Ale fakt hrozný. Synovi (5) se to líbí, dcera (3) odchází. Už jsem přemýšlela, jak se jich zbavit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 20:46

Inak zo slovenskych odporucam knizky z vydavateľstva Egres, skoda, ze uz s detskymi knihami koncia a dotlac vypredanych nerobia, su bomba a tie ilustracie! Kupila som nejake do zasoby ked bude syn vacsi.

Pre malych odporucam napriklad Velky vylet

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 20:48

Jak mam presvedcit velkoumalou, ze segre se neublizuje? Nemuzu je spustit na minutu z oci, furt ji neco vyvadi, vcetne toho, ze si na ni treba sedla. Je ji 9 mesicu, v postylce ji drzet nemuzu. Ale nevim, mam nedostatek energie na nejaky slozitejsi invence, ted je to u nas fakt na masli.

Jako nema to ublizovani zadne pravidlo, nekdy ze se jde podivat na jeji hracku, priblizi se, nekdy ji dojde placnout jen tak. Venujeme se ji hodne, jedina zmena je, ze sambo ted hodne pracuje a jezdi vecer, ale ja s ni furt neco vyvadim a jsem s ni. 

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 20:53

dorka Co třeba tohle? Nebo něco jiného od albatros z edice Už vím proč?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:01

Karjaradu nemám, akorát tě lituju. Snad bude mít někdo nějakou radu.

U nás je teď taky veselo, mladší staršímu bere hračky, ten mu nechce nic půjčit, občas ho víc šťouchne. Do toho si mladší začal stoupat a dost nebezpečně padá. No bude to veselá zima.

Offline dorka
120 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:05

Tabea aha ta vypadá taky skvěle, no už to vidím, to nebude jedna- dvě knížky, to zase bude nálož

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:10

Tabea

Je to dost pitome, ale synovi se tam asi tak 2 pohadky docela libi, ma rad ty obrazky. Ja mam obecne s tema knizkama dost problem. Syn na cteni moc neni a je fakt tezke najit neco, co se da rychle precist pred spanim (na pokracovani jeste cist nemuzeme, mam totiz dojem, ze si to nepamatuje) a co ma aspon trochu hlavu a patu. Zasekli jsme se na disneyovkach, tam jsou ty pribehy ultra strucne a obrazky na kazde strane. To ze me to nebavi, to je vec druha:)

Na dovolene jsme prelouskali Fantastickeho pana lisaka od Dahla, tak to beru jako prvni krok k necemu lepsimu;)

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:14

Evaeva No jako u nas to vypada tak, ze fakt je presne z toho duvodu stouchacek a vetsi pohyblivosti male taky budu muset mit 100procent na ocich.

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:31

My teraz pred spaním čítame Zvieratká v 4 ročných obdobiach, postupne jar, leto, ..., vždy po 1 období večer, žiadny dej, len info, a podľa mňa syn všetko nerozumie, ale zas to nie je bezduché

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:45

Karja já už jsem tomu odvykla. Ale je to přesný, nejlépe pořád na očích. On se teda mladší mě dost drží, ten starší takový nebyl. Sobě navzájem nebezpeční nejsou, to většinou skončí akorát řevem. Ale mladší všude leze, pořád si stoupá a jde dost za hranu svých možností;) Bohužel se obávám, že to potrvá, dokud nebude umět chodit.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 21:48

dorka U nás jsou tyhle knížky dost oblíbené. Je tam text, otvírací okénka, dá se dost i povídat jen o těch obrázcích. Děti si je prohlíží i samy. A z té řady pro starší (4-7), se poučím i já

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:13

Evaeva No,ale ja pisu stouchacka, ale to je fakt docela razantni stouchacka. Dneska ji uplne viditelne poskrabala v obliceji, udelala ji to jen tak, kdyz jsem ji krmila. Pak kdyz se ji priblizila ka hracce, tak ji tak vytahala za vlasky, ze ji normalne o 50cm smykla jinam!

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:17

Karja radu nemám, jen chci říct, že ty děti jsou asi hodně odolný a dost se rodič časem otrká - já když prvně viděla jak mužův starší malýho krosí, tak jsem se uplně opotila a ptala se proč s tím jako tata nic nedělá?? a on že si ničeho nevšiml, co jako myslím? no, mladej ve zdraví dožil dospělosti, takže ok:P

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:24

Karja Za rok se budou řezat vzájemně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:25

Karja já myslela u nás, že si zas tolik neubližují. Starší navíc těžce nese, když kvůli němu brečí. Já souhlasím s Viktorkou, že děti dost vydrží, ale má to své meze. Možná bych zkusila vysvětlit, že se jí malámalá bude bát a nebude si s ní chtít hrát. Jestli je teda šance, že to pochopí. Neteř takhle trochu ubližovala svému bráškovi, žádné vysvětlování nezabíralo, švagrová ji určitě i párkrát plácla přes zadek. Teď už to nějakou dobu nedělá, už mu teda jsou dva. Dobrá zpráva teda je, že to přejde jako všechno;)

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:29

Karja neporadím, držím palce, ať se to zlepší. Nespustit z očí, no, jediná rada. Jako se psem ;). U nás není žádné záměrné ubližování, ale bitky o hračky nepřetržitě. I když Ríša na něj spíš ječí a než že by ho praštil, tak spíš s danou věcí uteče, ovšem Viktor se jí do poslední chvíle drží, takže se rozplácne, kolikrát obličejem na dlažbu . On je obecně nejvíc nebezpečný sám sobě. Lezec a šplhavec, bez pudu sebezáchovy

49363 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:29

Evaeva no nevím.. já přestala bráchu mlátit až když si troufnul dát mi na budku a to mi bylo minimálně pětadvacet

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:37

Karja ja teda nemám dve deti, ale dieťa a psa a ak sa nenahneváš, tak posuniem skúsenosť s týmto - milión ráz donekonečna opakovať, že sa sestre neubližuje a mať ich stále na očiach. Bohužiaľ po dobrom štádiu, kedy dal psovi pokoj a nerobil mu zle má aktuálne syn zas štádium jazdenia na psovi a prenasledovania psa. Moja mama musela sestru predo mnou zamykať, vraj som na ňu bola fakt strašne hnusná, raz som ju skoro stiahla z práčky na uteráku na zem, inokedy ma chytila s nožnicami ako som šla za sestrou so slovami, že jej vypichnem oči .

49363 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:41

a od mimin a batolat k téměř a úplně dospělcům: prosím vás rodiče větších dětí, jak pohlížíte na kapesné? myslím tím účel, výšku, administraci.. cokoliv

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2020 22:49

viktorka_od splavu ale to už se mohl bránit. V tom vidím zásadním rozdíl, jestli batole/, předškolák bije mimino nebo se mlátí dva starší sourozenci