Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 23:17

MP Meri je to každého voľba, mne trebárs menej vadí preprat okakanu plienku ako vyhadzovať extrémne množstva odpadu. Ale už  sa teším na deň, kedy sa syn konečne odplienkuje :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 23:21

Anema ja som jo foldu nikdy neprišla na chuť, nedokázala som to nejak normálne poskladať a vpraviť do neho dieťa

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2020 23:39

Karja ako to robím aby sa vzájomne nerusili? Tak , že starší musel prestať spat lebo ho nemám kedy uspavat . A keď uspavam mladšieho, pustím rozprávku alebo nejako ukecam ale aj tak sa stane, že sto krát bucha na dvere alebo ma volá, lebo strašne "súrne" dačo potrebuje. Ale on je starší ako tvoja veľká mala, tak už občas chápe, že keď ma chvíľu nechá uspavat, tak potom sa môžem venovať len jemu. Ale je to aj tak večný boj. Škôlka to zachránila. Na dva týždne kým nedošli sople (sorry za to slovo, viem, že je tu neoblubene ale ono sa to tak u nás volá). 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 00:28

Karja možná je to úplná blbost, ale neporadili by třeba na nějakém fóru pro dvojčata? Jejich rodiče musí vzájemné buzení řešit určitě denodenně...

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 06:22

Karja zamyslela som sa ako to bolo u nas mala som ich do roka od seba ale nepamatam sa  viem len ze ked zacal mladsi chodit stali saz nich partaci a vznikla dvojka co robila vsetko spolu. Hrali spali a 

neskor spolu aj drzali proti rodicom  

tak neporadim len vydrz ono sa to rychlo zmeni

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 07:49

Boli sme včera na prehliadke a preockovani MMR, synov plán bol 'dame moč a ideme preč', tak predpokladám, že v karte má, rovnako ako Ríša, nevysetritelny, nepovedal ani slovo, keď chcela doktorka pozrieť bruško, otočil sa chrbtom, keď chcela pozrieť chrbticu, ukázal brucho. Nechápala, že ako to, že má už toľko plomb, že u zubarky funguje. Takže všetko bolo silou a keď prišiel zlatý klinec očkovanie, bleskovo sa obliekol. Nakoniec sme ho držali obe s doktorkou a sestrička rýchlo pichala.

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 07:58

Karja život od spánku k spánku poznám plus syn po zobudení obvykle plakal, tento týždeň v stredu zaspal v aute na asi hodinu a po zobudení plakal asi polhodinu. A obdivujem ťa, že večer vydržíš byť hore, ja už obvykle zaspím s ním.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 08:18
Reakce na Ava:

Karja možná je to úplná blbost, ale neporadili by třeba na nějakém fóru pro dvojčata? Jejich rodiče musí vzájemné buzení řešit určitě denodenně...

​Jako matka dnes již pětadvacetiletých dvojčat můžu Karja jedině zopakovat radu, co tu psala viktorka_od splavu :Přežít. Plus teda myslím, že dvojčata budou jednodušší, sice se taky střídaly se spaním jak na houpačce, ale přece jen byly vždycky ve zhruba stejné vývojové fázi, na rozdíl od velké a malé malých. 

No, a pak takhle ráno sedím na balkóně v klidu s kávou, sama, chystám se, jak si přijde dcera pro další várku věcí na odnesení do podnájmu, a zamačkávám slzu.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 08:28
Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 09:45

Ava Noo ty dvojcata maji tak nejak stejne potreby v tom veku a myslim, ze se vic sehrajou. Myslim si, ze je to trochu lepsi s nima, ale nechci to rikat moc nahlas nebo je mam do peti let doma:-D

Ona na to asi rada neni, docela teda zkusim tu od Sairon, ze ji budu poustet bily sum, ale zas aby si nezvykla i na ten. No rada na to asi fakt neni, to mi bylo jasny uz kdyz jsem to psala, proste si musime vsichni zvyknout a cekat,ja spis chtela i slyset, jak to jinde chodi:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2020 09:56

Karja vydrž, na jaře bude líp. Jak začne malá chodit, bude všechno podle mě lepší. Já teda dost obdivuju, jak to zvládáš. Moje děti jsou skoro jako reklama na děti, dobře spí, na zuby, koliky a pod. netrpí a stejně mě to někdy semele. Mít je po roce a půl by byl mazec, ale mít po roce a půl děti o trochu náročnější než mám, to si neumím představit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 10:14

Karja 

Mně starší vědomě i nevědomě sabotoval uspávání mimina tak do dvou a 3/4. Pak už byl schopen si hrát a nedělat rachot. Teď ve 3,5 už sám chodí a vyjmenovává, co nebude dělat, když malá spí, aby ji nevzbudil.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 10:49

tak nase 3,5 leta dcera furt jaksi nechape ze kdyz mimino spi a nebudi ho, je to pro ni vyhodnejsi protoze se muzeme venovat ji. A tak chodi za spici sestrickou a pusinkuje ji a mluvi u ni nahlas a bere ji za ruku a tak. Asi ji ma porad za zivou panenku ktera kdyz spi, je nudna 

Offline Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 10:59
Reakce na Evaeva:

Karja vydrž, na jaře bude líp.

to je za třičtvrtě roku!!!

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 11:06

Potrefenáhusa Pesimisto! Jaro je už za půl roku!

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 11:46

Karja Mladsi byla taky hodne citliva na hluk. Davala jsem ji spat do kocarku na zahradu. To spala nejlip. A kdyz sousedi delali randal, prevezla jsem ji na chodbu domu. To ji od starsiho porad jeste delily dvoje dvere, tak ji tolik nebudil. Nemuzes kocar zavezt v pripade potreby treba do garaze nebo tak? Ja ji v tom kocaru nechavala spat i v zime, kdyz bylo kolem nuly nebo lehce pod. Byla ve fusaku a lezela na beranci kozesine. Nohy a ruce mela po spanku teple. Kdyz byl moc mraz, spala v kocaru na te chodbe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2020 12:03

Potrefenáhusa podle mě je to za chvíli;), pár měsíců. Já nemám ráda tohle období, tak se musím něčím utěšovat.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 12:11

Karja ja to mam stejne jako ty, zivot jde od uspavani k uspavani:) 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 13:37

rasaNori ;-) Dik! To zari mi timhle tempem uteklo treba strasne rychle!

Evaeva To jsem si rikala vloni, kdyz se narodila, ze na jare bude lip! Hele zvladam to, je dobry, ze moje mamka je dopoledne doma a hlida spici mimino, takze ja ji uspim, dam mame dolu chuvu a muzu se starsi kamkoliv na hodinku vypadnout, na prochazku, ruzne nakupy, vyrizovani, to mi psychicky fakt pomuze;-)

ziginka No jako u nas to spani na chodbe/venku taky docela fungovavalo, ale ted je to vsechno nejak rozbity, jednak se mi do kocarku skoro nevleze lezici, na sportak to neni, spi na brise. No jak je uvedeno vyse, jaro to spravi! Ne, ono je to vsechno proste takove prechodne, za dva mesice to zas bude jinak.

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 19. zaří 2020 13:46

Podzim, tak už jsem ho dnes zacítila ve vzduchu. Určitě kvůli diskuzi tady, doteď jsem ještě žila v letním módu, třeba ve středu jsme se byli koupat. Naštěstí jsem dítě zásobila softshellovým a nepromokavým oblečením, to je moje neřest, dětské oblečení. Má ho fakt dost, ale já nerada peru, nemáme sušičku a ani moc místa na sušák, teď teda sušíme na balkoně, ale přes zimu to t moc neschne, musíme doma. Zato hračky se mi daří držet na uzdě, stejně teď trávíme většinu bdělé doby venku a doufám, že budeme pořád.