Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:13
Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:18

barbucha no fuj teda! Myslela sem ze tyhle mnohocetny vklady uz se nedelaj!

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:28

711990 

Zjevně někdy dojde k překvapení i tak

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:29

barbucha zis

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:41

barbucha Klasický případ toho: dávej si bacha na to, co si (ne)přeješ. Dvojčata určitě nechtěli, tak jim to příroda splnila  to musí být strašný mazec!!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:48

Pinot Noir Myslím, že jsi to vypozorovala dobře, on bude asi potřebovat pohyb pro to, aby se mohl vykadit. A když v noci leží a to břicho bolí, tak dělá vše pro to, aby se mu to podařilo, tudíž lítá a řádí. Možná zkus vypozorovat ty časové intervaly, jestli by třeba nepomohlo posunout čas jídla, to je tak jediné, co mě napadá. Jinak můžu jen politovat a soucítit, nevyspání je nejhorší mučení. Já se nevyspala od porodu až do 13 měsíců malého, jednou jedinkrát (na Štědrý večer) za tu dobu spal 4h v kuse, jinak měl celonoční intervaly max do 2,5h. Doufám, že už to nezažiju. Drž se.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:50

A prokristapána, naši haranti jsou obrovský. Ve dvou a půl letech vypadaj jak pětiletý... pročež chodím dva metry za nima, aby si nikdo nemyslel, že ty mentálové patřej ke mně

Copak Adéla, ta už téměř mluví lidskou řečí, ale Oliver, to je prostě strašný. Pořízek, co by moh rovnou do školy, vydává zvuky, že by mu nerozuměli ani v zoologický zahradě! 

Do toho ještě jejich blázniví rodiče, který se někde dočetli, že cukr (prakticky prudký jed) nevyhnutelně vede k adhd, autismu a dalším nežádoucím závadám, takže mi nedovolej koupit jim ani zmrzlinu!

A včerejší, takto psychicky náročné odpoledne, korunoval mladý pán výčitkou, proč musel všechno špatný zdědit po mé straně rodiny - poukazuje přitom na svoje řídnoucí vlasy (a pradědečka, dědečka i strýce, v jeho letech již dávno plešaté) a naopak na bujnou kštici svého sedmdesátiletého otce. 

No mám já tohle zapotřebí?!

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 09:59

Tyjo, dekuju vsem za reakce, navic uplne jednohlasne! Nad spoustou veci, co v nich padly, taky premyslim (co kdyz porodim driv a v dusledku si nestihnu mezi praci a porodem odpocinout, ze bych mela myslet hlavne na sebe - v praci to beze me zvladnou a kdyztak budu na telefonu a poradim, ze ted stejne nemuzu zadne leky, takze i blba ryma se mi potahne, kdyz to poradne nevylezim...).

Cely ten tyden nad tim premyslim a vychazi mi, ze ten svuj puvodni plan, byt v praci co nejdele, nedodrzim. Vezmu to uz asi hodne lazo plazo - to, co fakt visi na mne, je prace asi na necely tyden, tak si to prolozim volnymi dny a nebudu se nijak prepinat.
Nejvic me asi uklidnilo, kdyz jsem si spocitala, ze kdybych opravdu nechtela nebo to nezvladla, tak diky zbyvajici dovolene uz do te prace nemusim ani na jeden den, a ani bych nemusela jit na neschopenku. Ale zaroven je mi jasny, ze minimalne to tam chci v klidu predat kolegyni. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 10:37

Karja Ječivku nevěřím, je to miláček, kterej ke mně může jezdit na prázdniny :-). Ale to psycho s uspáváním jsem viděla a lituju tě. Nevím, jestli ti to už tady někdo nepsal, ale nepomohl by dvojkočár a uspáváni venku? 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 10:41

Myrtila Připojím se k ostatním, už nikdy v dohledné době nebudeš mít šanci se věnovat  v plné míře sama sobě, využij ji! Čti, choď na procházky, sleduj seriály, válej se, dojdi si na masáž/pedikúru, spi, maluj, dobře a v klidu jez. Cokoli chceš, baví tě, těší tě. Mne vzpomínky na to, jak jsem se v devátém měsíci válela v posteli do 9:30 držely hodně dlouho nad vodou. Práce je důležitá, já na ni třeba myslela hodně i po porodu a občas si říkala, co jsme to jen vyvedli, jak bych se v kanceláři měla krásně, došla bych si na dobrý oběd a po cestě domů si koupila jen tak něco pro radost. A místo toho se ztrhaná ploužím s vřeštící příšerkou... jestli máš práci, kde můžeš být jen některé dny a prostřídat to s dovolenou, využij to, udělej si poklidný režim a mysli hlavně na sebe, nikdo jiný to ze tebe neudělá.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 10:44

Myrtila No mně přijde, že sis odpověděla sama hned tou první větou :-) Jak to bylo....říkala jsem si, že když bude všechno OK....a ono není, ne? Fakt si odpočiň, tělo si o to zřejmě samo říká. Já byla v prvním těhotenství strašně aktivní, vůbec nic mi nebylo, skoro jsem nepřibrala, fakt pohoda, ani jsem nevěděla, že jsem těhotná. A pak jsem bez jakéhokoli varování málem porodila v polovině 8, zbytek těhotenství jsem strávila v leže....

barbucha  Máš to těžký!!!

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 10:47

Garfie 

No že jo! Snažím se tady vyrovnat skóre, jako že nejen maminy to maj těžký - ty křivdy a ústrky prostě neskončej nikdy!

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. zaří 2020 10:59

Myrtila Taky se primlouvam za zustani doma. Ty posledni tydny tehotenstvi jsou uz fakt narocne a clovek pomalu nezvladne ani vyprat a vyzehlit vybavicku, blbe se spi...Tak at si odpocinete trochu ted. Jinak da se odpocivat a koukat na serialy i s cerstvym miminem. Juniorovi jsou zatim teda jen necele dva tydny, ale zatim to zadna hruza fakt neni, kdyz clovek nemusi zarizovat chod domacnosti a nekdo mu trochu pomuze. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 11:00

Pinot Noir já ani nemyslím dietní chybu, ale jak píše Malenge buď zkusit posunout časy jídla a/nebo prostě rovnou vstát a vzít ho do koupelny, namasírovat bříško, zacvičit a posadit na nočník?

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 11:05

viktorka_od splavu já bych skoro řekla, že to Pinot ví, ale zoufala potřeba spánku ji prostě nedovolí vstát hned.

Mně se takhle mimino budilo v nejakou otresnou hodinu ráno a sestra mi radila vstát a třeba poklidit, dát vařit oběd a jít si v 8 zas lehnout. No tvl, to bych fakt nedokázala. Radši jsem od půl pátý ráno do pul osmy v mrákotách konejsila dítě v posteli a doufala, že ještě usne. Každej den, i když jsem ten scénář znala. 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 11:07

Malenge Jj, v praci si ted muzu nastavit rezim, jaky chci, coz je velika vyhoda. Terminy toho, co ted dodelavam, jsou az po mem terminu nastupu na materskou, takze je prakticky jedno, jestli to dodelam zitra, nebo s prestavkama za dva tydny.

Garfie Taky mam pocit, ze jsem si odpovedela sama. Ono to v tom rozhodovani fakt pomuze rict si to nahlas, nebo to napsat, ted mi prijde snazsi predstavit si, ze uz proste vypnu, misto prace doma vyperu ty haldy detskeho obleceni, pujdu ven se psem a sem tam s nekym na kafe, usiju si ty kojici tricka, uklidim cely dum, zaridim dokoupeni a dodelani nabytku, vymyslim zahradu a sezenu na ni stromky a kere...

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 11:10

žluťásek to máš sice pravdu, ale když je tam šance, že fakt potom hned usne? a je to ještě v noci, ne v pět ráno? jinak já jsem párkrát to co ti ta sestra radila ozkoušela a byla jsem z toho naprosto vyřízená, to může fungovat pro skřivany ne pro sovy a to ještě pokud dítko přes den teda spí a/nebo večer brzy usíná

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 11:51

Myrtila Tak to zní jako ideální práce pro tvé aktuální rozpoložení a potřeby. To je fajn. No a když ti nějaká dovolená zbyde, můžeš si ji v klidu vybrat po skončení mateřské a až pak navázat rodičovskou. Hezké plánování zahrady přeju

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 12:12

Malenge Diky  

Jos To je dobre, ze mas prostor pro odpocinek, uprimne doufam, ze prave timhle se tu nakazim  Omlouvam se matkam s nespavymi detmi, tyhle prispevky zacinam preventivne preskakovat, vime, jak se tu tyhle veci virtualne siri!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 12:34

Pinot Noirsyn to mal tiež jednu dobrú ak, že v noci kakal a predtým sa prevaloval až kým sa mu to nepodarilo. Pomohlo len to, keď v noci kakať prestal.bbohuzial vôbec netuším, ako sa to prestavilo, či samo od seba alebo som mu nejak posúvala jedlo. Ale napadá ma, jedáva ti malý slivky? Teraz bude sezóna, tak možno mu ich zaradiť do jedálnička, zvýšiť príjem vlákniny a možno aj tá stolica bude večer a nie v noci? Alebo teda aspoň rýchlejšie. A asi by som skúsila to, čo ti radili aj vyššie, ak si myslíš, že je to kvôli brušku a kakaniu, tak sa skúsiť premôcť a trebárs pár dní vstať hneď ako sa začne prevalcovať, skúsiť ho pomasiro ať, dať na nočník alebo nechať pobehat a položiť, aspoň uvidíš, či by sa vykakal rýchlejšie alebo bv to tiež trvalo tie dve hodiny.