Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 17:00

Sweet Potato je to skřivan, vstávání jí nikdy nevadilo. Navíc je asi tak tisíckrát výkonnější než já. Furt maj doma uklizeno, nakoupeno i uvařeno, já tohle nějak nezvládám

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 17:26

Syn má leporelo o vlacích, ve kterém si pořád čte. První dvě strany jsou nazvané Počátky železnice a Rozvoj železnice, ostatní už jsou různé druhy vlaků.

Jede teď lopatou v pískovišti a říká ostatním dětem: holčičko, tady jede Počátky železnice. Kluku, tohle je Rozvoj železnice...

Asi si to budeme muset ještě nějak vysvětlit, haha

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 17:40

žluťásek áno, keby som o tej 4 ráno vyskočila s piesňou na perách s dieťaťom na rukách, tak do 8 mám navarené, oprate, aj nejaké cudzie slovíčka by som sa (aj jeho) naučila. Miesto toho som bezvládne ležala, spievala, rozprávala a vysvetľovala, že sa vstáva až keď bije kostol (tj o 6). Včera zaspal o 9, ráno sa o 6 zobudil. Ale aspoň sa už vie vyvalovat v posteli, nemusíme byť hneď akční.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 17:59
Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 18:18

žluťásek Kdyby chtěl syn rozšířit sbírku vláčkových leporel, tak tohle je super:

Offline froolish
28 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 18:40

Když jste u těch knížek pro děti, pro starší všema deseti doporučuji To je metro, čéče! Pětiletý už to dával s přehledem, koho baví Raketa, tak knížku napsala redaktorka Milada Rezková, víc asi není třeba dodávat...

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 18:45

Evaeva to mě nenapadlo, protože večer mi u toho kojení hezky usne, ale ráno bych to mohla zkusit. Dnes jsem mu to prostě co nejrychleji nakapala do pusinky, uklidnila a odvedla pozornost a až potom šla kojit a je to zatím asi nejlepší postup. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 19:12

brrr syn by asi chtěl, ale já už těch vlaků mám nějak dost

froolish tuhle knihu náš chlapeček taky miluje. Nečteme moc ty texty, spíš mu je převyprávím trošku a prohlížíme pořád dokola ilustrace a čteme si ty komiksy. Je povedená, taky se mi líbí.

Offline froolish
28 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 19:30

žluťásek chlapečka nadchla jako poměrného nečtenáře, navíc i dospělý se při čtení nenudí. A pro pražské to jsou super tipy na malé výlety.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 20:55

žluťásek Tak k tomuhle asi nedospejem, vcera chtel vzit tatinek velkoumalou na vylet vlakem, sbalili svacinu, nahradni obleceni a ona se bala nastoupit do vlaku, takze jeli zase domu....:-D. 

Dneska jsem se fotili, velkamala se odmitla ucesat, z vybraneho tricka mela zachvat, fotografovani probihalo asi tak, ze si treba se slovy ,,ne nebudu koukat na kamaradku,, otocila zidli m fotografce zady a zacala svacit:-D. Tak jsem zvedava, co z toho vubec bude, za celou dobu se snad usmala jednou!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:07

Karja syn teď děsně trpí, že se trochu vyhýbáme delším výletům. Teď moc touží jet na výlet Cyklohráčkem, ale zdá se nám to docela riziko, tak jsme ho odložili na jaro, až bude třeba líp.

Fajn jsou aspoň ty příměstské linky, popovezeme se sem tam třeba dvě tři stanice, on je spokojený a pak si uděláme procházku někde kousek za Prahou. 

Strašně miluje lanovku a tou teď jezdí minimum lidí, tak aspoň občas jedeme na Újezd na zmrzlinu a lanovkou na Petřín.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:14

žluťásek Ja se tomi stydim rict, ale my jsme nejeli zadnym jinym dopravnim prostredkem nez autem (a na kole);-)! Ja myslim, ze i traktorem pojedeme driv nez autobusem:-D. Vlak jsme ji slibovali dlouho, a jako asi byla premotivovana:-D. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:20

Karja no my nemáme auto, jiná možnost není

Ale já teda taky ráda jezdím vlakem, asi jsme mu to trochu vnutili. Jezdili jsme odmalinka.

Ale teď jsem si vzpomněla, že o té lanovce pořád dokola mluvil a když jsme ho vzali poprvé, taky se bál a zůstali jsme jen ve stanici koukat. Tak nehazejte flintu do žita :) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:21

Karja ale zase můžete poskytnout velký zážitek i jízdou autobusem. Naši jako správný pražáci;) jeli už z té klasiky vším, takže syn si přeje jet letadlem, lodí a vrtulníkem. Let raketou odložil na "až bude velký", ale trvá na tom, že poletí s mámou:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:22

žluťásek ta lanovka na Petřín je dobrý nápad. Sice už má za sebou jízdu kabinovou i sedačkovou lanovkou, ale tohle se neomrzí.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:26

Evaeva my to máme blízko, v létě jsme tam byli každou chvíli. Jak je Praha turistů prázdná, nestojí se teď nikdy fronta a většinou je v celém voze pár lidí. A jezdí fakt často, každých 10 minut, po šesté večer po 15 minutách. 

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:47

Karja haha, vzpomínám jak jsme s dcerou mého ex šli k mým rodičům, to už byla školačka - a ona poprvé v životě jela výtahem to bych neřekla, jaký může být zážitek, se děcka pomějou z takových blbostí:P

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 21:54

Rosťa miluje autobusy, ale vážně. Když někam jdeme, chodíme zásadně kolem hlavní cesty, aby jich viděl co nejvíc. Na každý ukáže a jáu musím odpovědět ano vidím autobus MuMusíme ho někdy půjčit tchánovi do práce, dělá v autobusovém depu na Kačerově. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 22:08

viktorka_od splavu Vytahem jsme jeli! 

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 20. zaří 2020 22:09

dzizisketa tak to je jasny!  geneticka zatez.