Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 18:09

Karja Já jsem kdysi zachraňivala dítě, visící na kšírech z kočáru zaparkovaného před obchodem. Už už se převažoval.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 18:14

continuity osmi měsíční dítě že sporťáku asi bezpečně nevyleze, ne?

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 18:15

Evaeva proč by ne? Pokud umí lézt. Moje lezli z postylky na postel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 18:18

continuity řekla bych, že to chce, aby stáli. Syna jsem to naučila, až když chodil, ale je fakt, že dřív jsem to nepotřebovala.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 18:25

Vyradujem posledné tričká veľkosti 92. Niežeby mu boli malé ale v 3,5 rokoch už by fakt nemusel nosiť veci, ktoré budú za pár mesiacov dobre tomu 15 mesačnému

Online Karja
44735 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 18:53

continuity Myslim, ze to nepochopi, ale sportak je prece jen nizsi a je tam to madlo pres zadicka, jenze tam asi na brisku neusne, v nem se asi na brisku moc pohodlne jezdit neda, ja to vyzkousim zitra. 

Online Karja
44735 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:13

Evaeva Ja ti nevim, ja mam sice videochuvu, davam tu kamerku kousek od ni, ale dneska jsem fakt prisla o tak 5 vterin driv pred skokem. Myju se starsi nadobi a chystam se fenovat si vlasy, tak se kouknu zda mi behem toho nedojde baterka v te chuvicce, koukam ,,jo baterka jeste vydrzi chvili.....jeezis, dite na kocarku,,. Normalne se otocila, vylezla hlavou smerem k madlu, ruce venku, kdyz jsem prisla mela uz i prdel venku, normalne byla vylezla na kocarku. A to mela na sobe deku, zapnutej ten poklop, a byla tam zvednuta i takova ta prepazka proti chladu (ja to davam kvuli hluku). Fakt nechapu a bud ani neknikla nebo by vypadl zvuk, ale to se nestava. Takze se bojim, ze s tema ksirkama to bude neco podobneho. Omlouvam se elaborat, ale jako hodne me to zaskocilo.

Online Karja
44735 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:16

Sairon Vis co, ja bych to te vychovatelce rikala porad, proste upozornovala treba, ze tady zase neses nahradni ponozky a ze je to hruza ty vecne mokre nohy, ze pres zimu bude je mit furt studene. Plus nevim, jak mala moc mluvi a rozumi, ale pokud si to neumi sama vymenit (moje dcera taky neumi), tak bych ji naucila si toho vsimnout a upozornit na vymeneni, to uz by mohla zvladnout. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:18

Sairon davala bych vlnene ponozky i puncochace, mokre nohy sice mit bude, ale nebude je mit v chladu. Vic asi nezmuzes:(

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:26

Karja já jsem kdysi dávno taky s těma kšírama nepospíchala, však v tom kočáru sotva seděla, tak co.

Pak jsem jeden den dceru uvázala do toho postroje a kšíry připnula, odjela na nákup a jak bylo tenkrát zvykem, kočár jsem zaparkovala před masnou. 

A jak si tak stojím v tý normalizační frontě, najednou přes výlohu vidím, jak se dítě vztyčilo a hup přes okraj po hlavě, zmizelo z výhledu. Doběhla jsem ke kočáru a malá visela hlavou tak 10 cm od betonovýho chodníku. Kočáry byly tenkrát s bytelnou základnou, takže se nepřevrhnul. Ale teda, kdyby nebyla přivázaná, tak nevím, jak by ten pád rovnou na holou hlavičku (bylo léto) dopadnul.

To jsme měli z prdele kliku. (Jako pak ještě víckrát)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:28

Karja syn bez kšírů v kočárku už vůbec být nemůže. Už teda jednou asi na dvě vteřiny předvedl něco, co se s trochou fantazie dá označit za sed;), takže už půjde do sporťáku. Podle mě je mnohem větší riziko jí tam nechat bez kšírů než s nimi, ale chápu, že se bojíš. Fakt jsem se dneska koukala a uškrcení podle mě nehrozí, spíš to převážení, ale ani to se mi nezdá. Popravdě ani nikomu z mého okolí to nepřišlo nebezpečné. Já ho samozřejmě kontroluju, spí v kočárku jen, když někde jsme.

Zkus ten sporťák, já myslím, že může jezdit i na bříšku, ale spíš, jestliže třeba nemáš stříšku s takovou tou sítí, aby mohla jet jakoby protisměru. Ale na bříšku ve sporťáku to bez kšírů nepůjde, ne? Nebo jí přivážeš nějak těmi popruhy, co tam jsou?

Online Karja
44735 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:32

Evaeva No to prave nevim, jak to provedu! Na spani bych ji asi dala ty popruhy co jsou tam, at je vic natesno. No uvidime, jak to prakticky pujde!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:33

Jennyfor já babičce z kočárku vypadla. Ve výtahu cestou domů mě odpoutala, abych chudinka už nebyla přivázaná;) Vypadla jsem hned na chodbě, na zemi bylo něco hodně zajímavého asi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:34

Karja a máš jí na trávě? Ze sporťáku to aspoň není tak vysoko;)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:37

Evaeva Tak hlavně, žes to přežila

Sice se tu razí ta teorie, že děti jsou nerozbitný a omyvatelný, ale teda já jsem celkem vděčná, že už jsem u obou to dětství přežila, já i ony, vono to s tou nerozbitností bylo někdy o fous, ty andělé strážní se dost nadřou...

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:38

Jennyfor mně se tohle stalo s dcerou ale já byla u toho bylo to nakonec docela vtipný, protože kočár dost těžkej nebyl a já akorát stihla chytit madlo, aby se nepřevrátil a nepadl na ni. jenže zas byl velkej a nedosáhla jsem abych ji chytila a vytáhla nahoru a to madlo jsem nemohla pustit protože.. no prostě naštěstí kolemjdoucí paní pochopila moje dilema a pomohla mi, čímž zachránila dítko před pádem na hlavu a mě od infarktu s mrtvicí dohromady, nakonec se tomu samozřejmě směju

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:38

Som nad tým dnes premýšľala, že kedy sa prestali kočíky s deťmi pred obchodmi nechávať?

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:40

Jennyfor moja mama mi niekoľkokrát rozprávala, ako za mojich detských čias takto jedna pani vyklopila dieťa z buginy rovno pod kolesá nakladaku, nepriputane a myslela si, že stihne prebehnúť cez cestu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:40

Jennyfor bylo to asi na lino, nic mi nebylo. Ale viděl to můj táta (její zeť) a občas to ještě zmiňoval i po těch dvaceti letech, když měla hlídat ségru:) Naštěstí ne před ní.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:44

letfenixa ježíš, se mi dělá úplně mdlo. Hrůza.