Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 17. října 2020 08:50

Myrtila My taky sušičku pořizovali vyloženě kvůli dítěti. Já bych se tomu nebránila. V situacích jako je třikrát za sebou počůraná postýlka je taková sušička k nezaplacení :o) Ale teda plenky jsem v ní nesušila, jak už tu někdo psal, ony se tam tak jako scuknou a ani žehličkou to pak člověk neurovná.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 17. října 2020 08:51

Myrtila Já mám komínky nalezato v zásuvce pradelniku

susicka je praktická věc, ale taky hodně záleží na bytě/domě, my máme vlhko, dělají se plísně a pradlo v zimě schlo i 3 dny 

kamaradce zase pediatr doporučil sušit pradlo v bytě kvůli zvýšení vlhkosti 

Kokoska na postýlku se ptaj pediatři i dneska

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 17. října 2020 08:53

DruI

MMy jsme minulý týden přivezli novou. Ještě tedy není sestavená, ale máme ji. A vzhledem k tomu, že malý dokáže zcela bez problému zabrat naši manželskou postel, máme klasickou dospěláckou. A ještě k tomu je to palanda, ať pak nemusíme shánět další kvůli druhému děcku (které tedy ještě není ani počato), naštěstí se dá sestavovat postupně. 

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:02

Potrefenáhusa Prave, mame doma dost sucho, to suseni pradla nam tu dost zlepsuje prostredi. I proto mi zatim prijde susicka zbytecna, protoze i nekolik pracek pradla naraz tu uschne za necely den. 
No, koukala jsem na web, zkusim ty xkka a prihodim i jejich bambusovou osusku, prinejhorsim holt budu pleny a rucniky zehlit. (Nebo treba bude dite odolny )

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:07

Myrtila Ty starý časy maj kdyžtak i v deemku

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:16

DruI Ríša šel do velké postele v 15 měsících a rovnou do dospělé, nemíním každých pár let měnit postel. Má tam zábranu Zopa a super, hodně se mi tohle řešení osvědčilo, když mi došlo, že nejrychlejší způsob uspání batolete je lehnout si s ním, což by v malé posteli nešlo, zvlášť, když jsem pak byla znovu těhotná. A vůbec nevadí, když jsem tam s ním vytuhla až do rána, v pohodě jsme se vyspali oba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2020 09:36

Já žehlila v šestinedělí všechno oběma, potom už jen to, co bylo potřeba a pleny, ty z hygienických i estetických (komínky) důvodů. Ale neměla jsem se na přebalování.

Postýlku má syn menší cca 150x70, má zatím i menší pokojík, tak se to hodí. Máme takovou, co má šprušle úplně ze všech stran jako klasická miminkovská, ale jsou vysoké asi jen 40cm. Je to postýlka po mě:), spalo v ní už aspoň 5 dětí. Do budoucna bych chtěla nějakou lehce zvýšenou, ale to až do nového pokojíčku, líbily se mi v domestavu, tuším. Mají takový modulární systém.

Edit: U nás teda k uspávání není potřeba ležet s ním. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:37

DruI my sme najprv kúpili 160cm posteľ, keď sa mal narodiť mladší, bola (a stále je) prirazena k nasej ale dlho v nej nespal, teraz má tu IKEA kura posteľ, zatiaľ spáva dole, má tam aj bunker, horné poschodie je dosť nízko, takže nehrozí pád z veľkej výšky. Teraz sa hore chodí hrať s hračkami, ktoré nechce aby mu mladší ničil. Za nás super kúpa. Tu menšiu posteľ by som už teraz nekupovala, lenže vtedy sa nám väčšia do spálne nezmestila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2020 09:41

Mrakoplas ta IKEA postel s tím bunkrem se mi taky líbila, budeme klukům dělat v tom malém pokoji ložnici a ve větším hernu. Akorát že tam ty postele musí být pod okny a to se ta vyšší nevejde.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. října 2020 09:41

Myrtila Ja mam pleny par kousku vsech zminenych asi...no a zehlila jsem je naposled pred porodem stejne jako vsechny ostatni veci(a u me to neni nedostatkem casu). Dite zatim preziva. Jinak za sebe doporucuju cokoli od firmy Lodger, ty multifunkcni pleny, super vec. Nahodou susicka je super vec, ale ja ji mam hlavne na zbaveni chlupu, ale nektere veci stejne nedosusi uplne..

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:58

Kominky plinek byly v zavrene skrince, takze me pohled na ne nijak neiritoval. A pliny z nich ubyvaly tak rychle, ze by mi to nevadilo ani v otevrenem prostoru. Vadily mi pliny susici se v zime v koupelne, v kuchyni, vsude. Susicky tenkrat bohuzel nebyly a.pliny se davaly po dvou, dceri jeden cas i po trech kvuli kyclim. Na konci uz z nekterych byly derave cáry, i jsem musela prikoupit. Tech prvnich par tydnu zehlil i manzel, a dobre.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:59

dzizisketa Pinot Noir A nějaké doporučení na výrobce? ;o)

Mrakoplas My jsme rádi, že se nám do ložnice vejde alespoň postýlka. Chceme pořídit do dětského pokoje normální velkou, ale jak si to prohlížím přes internet a mám hodně času na přemýšlení, tak na každé jsem zatím našlala nějakou chybu. Já jsem děsně nerozhodná :o) A pokud nám někdy vyjde druhé dítě budeme kvůli místu muset kupovat patrovou, ale přiznávám, že se mi zdá jako rouhání kupovat ji předem.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:01

DruI syn kratko po druhych narodeninach dostal dospelacky rozmer postele 90x200 s vysuvnou pristelkou. povodne som chcela ikea kura ale kvoli vyske sa nam nevojde pod okno ktore by sa nedalo otvorit a izba je uzky sliz takze pozdlz steny by zabrala takmer cely priestor na hranie.

vyzera to takto

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:04

Jos Lodger má ty věci superprakticky a dobře vymysleny, ale strašně brzo to vošuntí, za ty prachy

edit: zrovna ty "zavinovacky" má fakt dobrý, akorat ja si na tu moji vylila hned první tejden olej na masaz briska a fleky tam jsou furt, používám teď jako osusku

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:12

DruI m mame od zacatku v Tondove pokoji Ikea Flekke, ale zrovna resim jestli se ji nezbavit a nekoupit neco vic na zemi. Je hrozne vysoka a nemuzu ho na ni nechat spat samotnyho. Ale je super ze se da rozlozit na normalni dvouluzko.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:26

711990 tiež som nad nejakou takou rozmýšľala ale presne tá výška má pri mnohých odradila. Preto má tu kura, to spí v podstate na zemi. DruI ono sa to dá otočiť naopak a je z toho jednopostel. Ale priznám sa, že som ju kupovala hlavne kvôli tomu bunkru, vedela som, že to jedine naláka syna, aby tam chcel spat a zbavili sme sa ho v spálni :D

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:30

711990 Nepomuze ta zabrana?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2020 10:38

K těm zábranám taková veselá historka:) Syn málem vypadl i přes zábranu. Má to tak na chalupě, vedle té zábrany u hlavy je asi 30cm místa. Jednou jsem tam přišla a on visel horní polovinou těla dolů, hlavou se skoro dotýkal podlahy:) Bylo mu to asi trochu nepohodlné, tak se lehce nadzvedl, ale nijak se neposunul a dál pokračoval ve spánku:) Ještě do nedávna měl dost divoké spaní.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:45

Potrefenáhusa no on tak cestuje a vstava, ze by byl schopnej prepadnout

Mrakoplas na tu KURA jsem zrovma koukala,ale je hrozne nizka, kdyz bych s nim spala dole, tak si nesednu a to merim jen 158cm:)