Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:04

Evaeva no jo, březen a xtá vlna... jo, je to kříž teď a hlavně s těma malánkama, to máš fakt horší a jak je tady vidět, nic nefunguje univerzálně. My už se vylízali z nejhoršího, mám je už teda schopné fungovat i samostatně, ale stejně i to jaro bylo výzva. Prostě přežívání, no.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:10
Reakce na žluťásek:

Včera jsem u snídaně jen tak bezděčně nakreslila na a4 koleje, silnici, dva přejezdy se zavorami a pár domů. Syn hned přinesl malý auto a vlak a hodinu!! Nekecám, hodinu, jsme jezdili dokolečka. Když jsem se po prvních minutách oprostila od toho, že mě to nebaví, docela jsme si to užili

​Hodinu opisovat autíčkem dokola, to je na slušnou kinetózu mě teda pobavila ta specializace prodavačka v cukrárně, to mě nikdo nenapadlo a mělo!

Já už byla tak vyhořelá, že mně nevadilo malovat ty dráhy přímo na podlaze kde není koberec - a rozjížděly se ty autíčka samy z rampy, tedy žehlícího prkna. A prdlý a o dost starší synek mu jednou namaloval přechody pro chodce a učil ho jak si hrát na dopravní havárie včetně poražených duplo nebožáků -ty zásahy hasičů a policajtů byly někdy nekonočné jako při monopolech - klidně dvě hoďky

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:17

Pinot Noir takhle se kousali synovci, začínal si ale vždycky ten starší a ze vzteku, staršího synovce moje mamka kdysi kousla - aby věděl,jaké to je, ale jako fest a stejně nepomohlo, tak mu nějak vysvětlila, ať si radši kouše do svého prstu a to vydželo do sedmi let - měl věčne zarudlou jednu stranu ukazováčku, kam se zakousával jako do roubíku. ale u vás je to zřejmě prostě objevování a poukošení. Poradit neumím

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:18

Evaeva ja to nechci nijak dramatizovat, pokud dite chce jist tri porce denne a moc se nekojit, ma na to plne pravo. Ja se jen pozastavuji nad tim, co jsem dostala jako narizeny postup od pediatra.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 11:19

artemisia já si nemyslím, že to mám horší, přecejen nemám doma školou povinné děti a sebe na ho zároveň, ale stejně mě to pěkně štve.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 11:20

Zuzuli já vím, brala jsem to obecně, spíš tak že porce jídla ještě nemusí znamenat konec kojení. Ta vaše doktorka je hustá, o tom žádná!

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:22

Evaeva hele frustrující je to pro nás všechny stejně moc, jako ty prcky bych asi teď dávala hůř, upřímně

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:29

artemisia prodavačka v cukrárně, protože zmrzlina přece! Hra na sto tisíc kopečků zmrzliny je taky moc bezva

Teď si maluje a počmáral i stůl. Popadl z hromady poskladaneho prádla tatínkovy trenýrky, doběhl si je namočit a umyl to s nimi.

Ty záchrany panáčků a zásahy hasičů jsou u nás taky na denním pořádku. Většinou zachraňují kočičky uvízlé na stromech. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:29

My jazdíme s tromi drevenými vláčikmi dokola a vykladame a nakladame kocky do skladu :) to asi preto, že jazdiť s autickom som už odmietla, fakt sa nie som schopná premôcť, že má to stále baví a neubija. Ale tam sa už našťastie zapája aj mladší a nahradí má.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:32

Sweet Potato hele, ono to i vtipný je, když na tebe ten trpaslík běží s otevřenou pusou, tam těch šest zubů... . Akorát pro toho Ríšu to je blbý a ta noc, no to je celkově hrůza. 

Děkuji všem, zkusím ho zahryznout. Ale nesmí u toho být Ríša

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:34
Reakce na žluťásek:

Já si vůbec nedovedu představit ty osmi-, devíti-, desitimesicni mimina, co se živí už normálním jídlem. Syn minimálně do roka, spíš asi déle, žil hlavně z kojení a příkrmy po troškách. A to mám pocit, že krásně a pestře jedl, ochutnával leccos, co by teď ani nesnesl mít položené na talíři

Je to zajímavý, jak to má každý dítě úplně jinak

Přesně. A teda vůbec si neumím představit, že dítě sní 250 gramů čehokoliv, a to ani teď ve čtyřech letech.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:39

žluťásek mě nenapadla zmrzlina v cukrářství. To jsme malovali, protože můj kreslící repertoár mimo botanicky orientovaných objektů typu stromeček, rúzné typy mrkvových natí, stromečku a fauny v podobě prasete z profilu a psa v boudě obsahoval zmrzliny v kornoutku - zvládla jsem i stracciatelu!

My teď jedeme sluban tanky s lego panáčkama z druhé světové - takže bitevní plány, letadlové lodě, útoky a štáb nácků - máme i lego Hitlera - domaloval panáčkoviregulérní knírek pod nosem a lego upírovi vzal plášť, takže Nazi generální štáb má i kabáty

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 11:48

Pinot Noir ono to dítě, co snědlo v sedmi měsících 250g a řval, že chce ještě, teď taky není bůhví jaký jedlík.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:55

Pinot Noir Jsou i takove deti, napr. synek, ktery si da po obede ve skolce klidne dalsi porci obeda doma a zaji to dvema koblihy. To se nechlubim, je to jen vyhra v loterii. Vim, ze vas tu ma vicero s nejedliky trapeni a lituju vas.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:55

artemisia

Kolik mu je? 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:56

Zuzuli zajímavé, mojí snaše dětská doktorka řekla, ať rozhodně nezačíná příkrmy mrkví a kořenovou zeleninou jako takovou. Udivilo mě to, protože ty mrkvové šťávičky se vždycky dávaly dětem jako první. Prý to dneska spostu dětí dráždí a taky jo, když došlo na mrkev a celerové pyré, začal mít ekzémy. Asi by je měl stejně, do dvou let na to dost trpěl, ale kořenovka mu to fakt zhoršovala.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 16. října 2020 11:58

Pinot Noir a nešlo by koupit třeba nějaký echt hnusný rybí tuk, nebo něco jiného, co nemá rád, a po každém hryznutí mu s tím namazat pusu? Ale muselo by to být něco, co ti nevadí, že nechce jíst.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. října 2020 12:06

Kokoska vidíš o mrkve som nevedela ale zeler je známy alergén, čo som čítala, do roka sa neodporúča (ja som pri prvom skúsila trochu skôr a veru reakcia sa dostavila).

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. října 2020 12:14

Zuzuli nase doktorka se jen zeptala, jestli uz davame prikrmy a odmavla nas reklamni brozurkou od hamanku. Sama ma spoustu deti a kdyz dite prospiva, nechava to na matkach;)

Tentokrat (s mladsim, 10 M) jsem jen zhruba nastudovala, co kdy zavadet, a pak se ridila apetitem ditete. Dost nam to zatim vychazi. Nekdy ma prikrm jen na obed a svacinu, vetsinou ale i veceri. Nekdy ma tech jidel treba i 5. Nekdy sni 250 g, nekdy jen 3 lzicky. Je to dost nevyzpytatelne, ale neprijde mi, ze by mu neco chybelo. Akorat jsem vypozorovala, ze kdyz ji min pres den, hrozi nocni vstavacka a kojeni (v nasem pripade UM). Delas dobre, ze to beres s rezervou. Neprijde mi realne, ze by mimino zvladlo dvacet deka prikrmu a pak jeste mleko. Bud jedno, nebo druhe, nebo spis od vseho trochu...

Starsi dite ji jako ptacek, mimino luxuje kde co. Ten krik, kdyz nemam navareno a nestiham servirovat! Tuhle jsem mu vrazila ctvrtku jablka, aby si pohral, nez to rozmixuju, a on to normalne tim svym jednim zubem rozemlel a snedl! Starsi snedl syrove jablko poprve tak ve dvou letech. To se vubec neda normovat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. října 2020 12:22

Pinot Noir 

U nás hryzání proběhlo u syna kdysi, když byl ještě sám. U dcery to nastoupilo zhruba ve stejném věku, začala hryzat do všeho, co ji naštvalo. Takže i do bráchy. Ten to okoukal a jednou ji kousnul tak, že jí zůstala asi 2 dny modřina. A mám pocit, že od té doby se tu nehryže nebo hryže o dost míň.