Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 05. května 2018 13:05

Pinot Noir čas na druhý..... Ne, vtipkuju a upřímně lituju, vždycky se to se...e takhle najednou! 

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 05. května 2018 13:12

Garfie To zas takovej vtip není, protože druhé bychom chtěli, ale nechci rodit nějak výrazně po čtyřicítce, takže je nejvyšší čas  Jsou chvíle, kdy mi to přijde jako super nápad, a chvíle, kdy vím, že mě to přivede do hrobu 

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 05. května 2018 13:16

Pinot Noir u nas bylo to same. Tyden ve skolce, tri tydny domamala sla tedy az ve dvou. Navic co dva mesice antibiotika. Nepomohly ani hory ci more.  Po skoro dvou telech nas dr.poslala na orl ze si mysli ze uz maji nosni mandle chronicky zanet coz se potvrdilo. Poslali nas na odstraneni procez operater konstatoval ze mandle byly opravdu hodne zvetsene a trvalo by tak dva roky bez jakekoli virozy aby se dostaly do formy. Od te doby klid. Jedno trochu vetsi nachlazeni. U nekoho je budovani imunity horsi. Jinak soucitim, nezbyva nez vydrzetrikaji ze u normalniho prubehu je to prvni rok v kolektivu pak pry dobry. U nas teda zabraly az ty mandle.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 05. května 2018 13:26

Pinot Noir ženská vydrží víc jak kůň. beze srandy. vydrž.

jasněže dalším by se to vyřešilo - páč žádný jesle a žádný nemoci. ale jinak na zbláznění to příštích pár let bude tak jako tak. zas na to nejsi sama a můžeš si dovolit pomoc v domácnosti a hlídání atd. přeju hodně těch hezkých chvilek které ti to vynahradí...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. května 2018 13:33

rysamona dceri pomohlo, ze zacala bruslit. Od te doby nema ani alergickou rymu. Nejak ji to vymrzne (asi odpuchnou sliznice). Dokonce nemiva ani jine nemoci a i ty strevni miva mirne. Mozna nahoda aleustup se  projevil mesic po zacatku. Prvni 3 mesice mela jeste kasel, ja ji na led nedavala a pak jsem se zeptala dr. a ta povolila, pokud nema teplotu. A od te doby (2r) teplotu nemela.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 05. května 2018 14:41

viktorka_od splavu Tak to asi budu kun. Me takhle obcas nekdo vysira (jinak nelze nazvat), s tim, kdy bude treti. No nikdy samozrejme, nejsu sebevrah! A navic jsem mela vekovy limit do 33 nejpozdeji rodit a to jsem splnila, uz mam "rodici duchod".

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 05. května 2018 16:21
Reakce na Pinot Noir:

Po překonání všech průjmů, viróz, čekání na očkování, čekání na reakci po očkování atd. šel syn po několika týdnech znovu do jeslí. Byl tam čtyřikrát. A má horečku 39°. Na cestě sem brácha s rodinou, vidina krásného prodlouženého víkendu, a já budu trčet doma s usopleným děckem na zabití a modlit se, aby v noci moc neřval, ať se aspoň těch dalších pět lidí vyspí, když už nespím já. Potřebuju se učit na zkoušku, což nemám kdy, když vyšetřím chvilku času, je potřeba dělat věci do práce. Někdy bych nejradši otevřela vinotéku a zpila se do němoty.

​ha,zrovna nedavno jsme se videli se znamymi (vetsi skupina) a skoro vsechny zeny mi potvrdily,ze toho nikdy nevypily tolik,jako na materske.dokud jsem byla doma,zasoby ve sklepe dosti proridly;) ted jedu na plnyj uvazek a na lahve seda prach,nemam chut. Jinak preju pevne nervy.my meli hororove zari,dite porad doma,nemocne.ale zda se,ze si vybudovalo imunitu,na to jsou ty jesle dobre.sotva ale odeznely rymy,nastoupil plac a aktualne opet resime,ze nase dite je zoufale neskolkovy typ.uz to bylo dobre a ted zase kazde rano scena,ze tam nechce.v zari mu budou 3 roky a nejradeji by byl doma a potichu si sam hral s auticky.ale to uz bych nerada,i kdyz malou vycitecku mam.to je proste furt neco s tema detma:) uvazuju dokonce o zmene skolky,on je takovy montessori typ,asi by se mu libilo si nekde potichu koumat.na kolo kolo mlynsky ho moc neuzije.jenze zas v montessori zarizenich nevedou auticka,coz by byl pomerne zasadni problem.omlouvam se za odbocku,ale zkratka taky porad neco resime...

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 05. května 2018 16:24

Mate nekdo houpaci prkno?je to oblibena hracka?moc se mi to libi,ale vzhledem k cene rozmyslim.kdyby to byl "drzak" nevahala bych.a s otvory nebo bez...

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 05. května 2018 16:40

Luna rodici duchod zavidim. Nejak to nemam porad vyresene.povazuji za zazrak,ze mam jedno. Nejsem moc matersky typ a nikdy jsem nemela takovou tu predstavu,ze dum,zahrada, dve tri deti... ted mam jedno,jsem stastna a povazuji to za zivotni kliku,ze se to tak stalo. A cervik zacal hlodat,jestli to jedno neni malo...ale nikdy jsrm nebyla tak zpruzela a unavena,ze dalsi by me fakt polozilo.kdybych byla starsi,neresim a reknu si,ze uz nebudu riskovat.kdybych byla mladsi,dam si jeste 3 roky pauzu a zamerim se zas chvili na praci,protoze tam mi trochu uteklo...navic ted konecne zas zijem trochu jako lidi,zadny pliny,zadny rozbryndany kasicky.ale je mi 33  a to je fakt blbej vek pro nejaky  dlouhy vahani. Docela ted docenuju kamaradky,ktere zatly zuby a nasvihaly si deti brzo po sobe,jsem si tenkrat tukala na celo, ale uz jsou pomalu z toho kolotoce kolem mimin ven. Mam to na pytel,ten zakladni pud asi trochu mam, ale je dost zastineny strachem a nedostatkem elanu.

49356 příspěvků moje polička 05. května 2018 16:44

Gatita já za ideální dobu pro další dítě považuju chvíli kdy jde první do školy.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 05. května 2018 16:55

viktorka_od splavu Jenomže to už si spolu moc nepohrají a máš v podstatě dva jedináčky :-(

49356 příspěvků moje polička 05. května 2018 17:46

Garfie jojo

bývalá sousedka má dva kluky rok od sebe. že by si spolu hráli se říct nedá.. nebo asi jo, pokud za hru považuješ 20h denně 7 dní v týdnu řev-rána-řev-rána-řev... třásl se celej barák, něco strašnýho

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 05. května 2018 17:46

Gatita Pinot Noir 

Ja nepijem, ja mam cokoladu, vela cokolady :(

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 05. května 2018 17:46
Reakce na rasaNori:

viktorka_od splavu Jde o to že dostava antibiotika a sleduje se příjem mlíka a výdej moči. Teprve zítra mají zjišťovat jestli dostala ty správné antibiotika. To je taky řešení jak stehno

​aniž bych rozporovala tvoje zkušenosti - nevím podrobnosti a nebyla sem tam, ale ta poslední věta..jen pro vysvětlení, existuje antibiotická terapie empirická a cílená. Ty odebereš vzorek na mikrobiologický vyšetření, no ale výsledek nemáš hned, ty bakterie naočkovaný na tu plotnu prostě nevypučí hned a pokud se určuje citlivost, tak to taky může zabrat nějakej čas, pak se s ohledem na klinický stav, průběh a rizikovost pacienta nasadí antibiotika empiricky (když se s atb terapií nemůže čekat, žejo) to znamená, že nasadím ty o kterých si myslím, že budou sedět. Pokud je stav vážný, nasadí se i kombinace širokospektrých atb. No a výsledek mikrobiologicky ho vyšetření konzultuješ s mikrobiologem a eventuelně ty nasazený antibiotika a) ponecháš b) vyměníš úplně nebo častečně za ne tak širokospektrý, zato víc cílený  (tzv deeskalace) c) ještě nějaký další doplníš 

ještě jednou zdůrazňuju, že nijak nerozporuju tvoji zkušenost, jen mám pocit, že tohleto ‘řešení jak stehno’ potřebovalo trochu vysvětlení..

49356 příspěvků moje polička 05. května 2018 17:48

Ounz to máš marný. lepší je zdrhnout ze špitálu páč je to tam nuda.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 05. května 2018 17:50

viktorka_od splavu jako to je každýho věc..já sem si jen trochu zaosvětovala 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 05. května 2018 18:11

Gatita jako s tim vekem to je ruzny... statisticky vzato mas samozrejme pravdu, ze vek je rizikovy kriterium, ale v mym okoli vsechny kamaradky mely deti az pred ctyricitkou a dve dokonce az tesne po ni. Mi je 34 a nemam pocit, ze by mi ujizdel vlak. Jasne, je treba mozny, ze az dite budu chtit, tak uz to nepude, ale kdyz to nepude, tak se taky svet nezbori...

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 05. května 2018 18:13

Ounz 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 05. května 2018 18:18

viktorka_od splavu Tak rok od sebe je masakr, to je horší než dvojčata! Známá má děti 11 měsíců od sebe a do jejich tří let si prý nic nepamatuje 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 05. května 2018 18:50

Gatita Mne neni co zavidet Mne kdyby nekdo rekl, jak to v realu bude vypadat, NIKDY bych deti nechtela.

Pekne zamavaly vsema vztahama a uvidime, jak to vsechno dopadne.