Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:37
Reakce na MP Meri:

Každému jak to vyhovuje, u nás oběd může nastat kdykoli mezi 11 a 16h, jak se mi zrovna chce  podle toho se pak šoupe svačinama, někdy je holt místo oběda ve 12h další svačina a dneska třeba dítě v půl desátý pojedlo talíř těstovin se sýrem  Ty středoevropský podoby jednotlivých jídel, to je stejnak jen sociální konstrukt

​Tohle je na mě strašná anarchie, to nejde jen o děti:) Ne že bysme jeli vysloveně na minuty, ale okolo poledne mám prostě hlad na oběd a ne na třetí banán;)  Nějak takhle to má švagrová, jen teda na dovolených a tak, ale stejně nechápu. Místo oběda dostanou děti kapsičku, do restaurace se dostane ve čtyři, tak si dají nějakou obědoveceři,... Pro mě absolutně nepochopitelný:)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:47

Evaeva Hele já samozřejmě taky mám velkej hlad nejčastěji kolem poledne, když chodím do práce, tak třeba jak nejdu na oběd v pul 12, tak jsem vyrizena ... ale doma/o víkendu/na dovoleny je to něco jinyho. Jako když se zadari, ze třeba posnidame v devět a v jedenáct se narvem obřím kusem krtkova dortu, tak ve 12 se fakt od plotny nekouří  Nebo o víkendu - sambo často vstává kolem půl desáté, děla sobě i synovi vajíčka, společně se najedi ... taky pak po obědě nikdo dlouho nevzdechne.

Jinak aby to nevyznelo jinak, já naopak musím jist často a pravidelně, jak mi začne litat cukr, tak je migrena skoro zaručena  Jen proste netrvám úplně na tom klasickým rozložení typu jídel a jim spis podle pocitu/hladu, klidně k svačine polivku apod.

A dítě je holt tvarne, tak se veze.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 19:56

žluťásek

Ale hneď ako som fotku od continuity zbadala, tak som si vravela "snáď to zlutasek stihne!"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:14

MP Meri já jednu dobu polévky snídala, to bylo fajn. Já vlastně nevím, co by se stalo, kdyby dítě dostalo místo oběda banán, já to nikdy nezkoušela:) 

U nás je hlavně klíčové zhruba dodržet ty časy spánku dětí, to jak se nějak posune, je to na pytel. Když spí jinak, tak jsou pak v čase běžného spánku unavený a protivný, ale ne tolik, aby usnuli. Je teda pravda, že okolo dvou let už to bylo plus mínus třeba dvě hodiny.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:20
Reakce na Mrakoplas:

žluťásek

Ale hneď ako som fotku od continuity zbadala, tak som si vravela "snáď to zlutasek stihne!"

​A já si zas řekla, škoda, že tam není skunk

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:29
Reakce na continuity:

slniecko

Takhle vyzvala učitelka starší někdy ve třetí třídě, že když to umí tak dobře,že nemusí dávat pozor, ať teda vysvětlí látku sama. Pro exhibicionisticke dítě, znajici Byl jednou jeden život prakticky zpameti, to byl jednoznacny pokyn k dlouhému a detailnímu vykladu na téma krevní oběh.

​šiš, to jsem si vzpomněla na mikulášskou besídku kdysi u rodičů v práci. To takhle tatínek S. (pověstný tím, jak na podnikových výletech, kde zatímco my ostatní děti jsme vesele skotačily, děti S. držely poučný výklad, který začínal s odjezdem a končil s návratem), tak tento tatínek S. naběhl na podium a položil řečnickou otázku "a jestlipak, milé děti víte, kdo to byl svatý Mikuláš?" jenže v první řadě sedávalo 5 Bendovic dětí, všechny samozřejmě kovaný ve víře, a v tu ránu vyskočil ten nejmenší z nich a spustil vyčerpávající výklad o svatém Mikuláši. Tatínek S. se mu pokusil několikrát vzít slovo, ale marně :)))

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:29

Mrakoplas my se podělíme s Toníčkem. ale mám teda velikou radost, pár kousků ještě nemáme a už nejsou v prodeji a špatně se shání.

@continuity ještě jednou moc děkuju ❤️

Online continuity
43192 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:41

711990 žluťásek fakt jsem ráda, že vám to udělá radost.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:42

continuity velkou!:)

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:04

Tak máme za sebou páteční návštěvu pohotovosti, kde jsme čekali kousek od dveří s obřím nápisem Pozor covid  mladšímu se podařilo u babičky uříznout si bříško prstu. Takové krve jsem snad ještě neviděla, prostě kaluž. Naštěstí by se to mělo samo zatáhnout, plastika prý netřeba. Pokyn zněl, pokud to nebude skrz obvaz téct, nechat 5 dnů a pak jít u nás na převaz, takže ve středu. No a co se drahouškovi povedlo před chvílí? Servat si ten obvaz, samozřejmě. Nechápu, obří bambule, obvázaná celá ruka až do půlky předloktí. A tu báječnou nelepivou mřížku má samozřejmě v ráně přilepenou jako prase, už se moc těším, jak budu ráno volat po všech čertech a prosit, kde by nás vzali, to je po víkendu vždycky super, jak budeme sedět buhvijakdlouho někde na poliklinice a jak mu to pak budou oddělovat  pomooooc!

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:08

Malenge odmočit ve slabém roztoku hypermanganu nebo jodovky a pak zaplácnout hemagelem a přetáhnout gázou a přelepit, bych udělala já. obvykle používám obsah autolékárničky, jen tu jodovku a hemagel mám doma:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:09

Malenge ajaj! Jak se to stalo?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:15

Malenge odmoč, protože v ambulanci se s tím srát nebudou

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:20

viktorka_od splavu  nic z toho nevedu  a stejně bych asi nenašla odvahu mu to oddělávat. když tak na to koukám, tak ten hemagel koupím, to se doma neztratí. Připlácla jsem na to sterilní krytí a zalepila. Zítra to udělá někdo vybavenější. 

Evaeva střepy z keramiky.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:22

Malenge ja si v 10 letech urizla brisko na palci na krajeci na chleba, krom toho ze jsem tatovi omdlela v koupelne kdyz mi to postrikal septonexem jsem to celkem prezila akorat tam mam jizvu jak hrom, vim ze se mnou nikam nejelzatahlo se to samo

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:23

moora myslíš? Co když mu to pak začne zase téct? To sama neobvážu a nějaká byť jen minimální spolupráce nehrozí, právě naopak, je mu 1,5...

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:24

Malenge jak píše moora. se s tím crcat nebudou a to co se zhojilo strhnou. nějakou desinfekci snad doma máte?

Online Karja
44754 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:25

Malenge Ty jo, drzim moc palce at to jde zitra, co mozna nejlepe!

Online Karja
44754 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:28

MP Meri Jo, nemyslim ani temi obedy, mne velkamala obcas taky obed nejedla, byla na to moc unavena, po spani odpoledne to bylo lepsi. Spis jak pises, taky mi pripada takovej tvarnej a takovej proste pohodar, udelam si sam, jezdim si autickem a nazdar;-)!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 21:29

Karja děkuju, teď spí, takže dobrý. Ráno to obvolám a uvidím dle situace.