Karja my máme na chalupě síť na karabinu. Funguje to dobře, syn nemá dost síly na otevření. Ale řekla bych, že mít to doma, naučí se to nějak oblézt, i když je to dost napevno.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir s takovými schody mám problém i já:) Měli jsme je na dovolené a ukopla jsem si na nich kus paty.
Pinot Noir oni chodi kolem sloupku, protože tam se můžou chytit, u zdi ne. Máme stejný problém. Naše děti už jsou teda velké, takže v pohodě, ale když byli malí, tak jsem přemýšlela, jestli nepřidělat něco i na druhou stranu a právě v jejich výšce.
rasaNori moc pěkné schody! my jsme teda taky byli bez zábran, děti se to naučili, ty schody je zajímali vždycky chvíli, pak už ne a jen tak na ně nelezli
děti se to naučili, ty schody je zajímali vždycky chvíli, pak už ne a jen tak na ně nelezli
My máme nahoře dětské pokojíčky a tatínka v kanceláři, takže to, že by je schody přestaly zajímat, hned tak neočekávám. Hlavně ten tatínek, to je největší lákadlo ![]()
Pinot Noir tak tatínek nahoře, to je pravda. My máme nahoře dětský pokoj, ale děti si v tomhle věku hráli hlavně dole. Obývací prostor jsme si pro sebe vzali zpátky až teď v létě. Nejmladší je 5. Takže to až tak problém nebyl.
Karja to mensi dostava kolem osme druhou veceri a pak ho uspava muz oddelene. Kdyz je zpracovavam oba dva soucasne, tak to je konecna, protoze mensi ma svou rvavou chvilku a vzajemne se rusi.
MaeGandal jé, já se tak těším, až bude obývák zase náš ![]()
Pinot Noir u nás, jak je všechno na jedné úrovni, už to větší hraní (lego, koleje) probíhá v pokojíčku. V obýváku máme akorát ty miminkovské hračky. A taky přebalovák teda:)
Gatita Obdivuju, ze zvládate v šest večeři, to je pro me naprostá utopie ![]()
MP Meri večeře šest by u nás znamenala v půl deváté dělat další. Jíme v sedm, půl osmé a kolikrát si ještě přijdou pro svačinku před mytím zubů.
continuity MP Meri tak to záleží na denním rytmu, ne? My obědváme o půl dvanácté, takže v šest je taky večeře, já už hlady šilhám.
Pinot Noir Jojo, určitě, nás denní rytmus tomu vůbec neodpovídá, my máme v pět druhou svačinu ![]()
Vecerime nejčastěji mezi 7-8, jak kdy, jak kdo.Někdy dohromady, někdy zvlášť, někdy u stolu, někdy u zprav, podle nálady. Jedine, co držíme, je ze já vecerim zhruba ve stejnej čas, jako dítě, protože není nic horšího, než jít uspavat hladová ![]()
Pinot Noir no, to znamená, že jsme vrátili zpátky konferenci stůl
děti teda mají pracovní stůl v obýváku, ten zůstává (na kreslení, úkoly, lego, deskovky), ale hračky už jen v pokojíčku.
Veceri jsme na jaře posunuli že šesté na půl sedmou. Večerku z 8 na 8:45.
MaeGandal my tu právě taky nemáme stolek, ten je zabarikádovaný někde v patře a vyklidili jsme jim knihovnu v obýváku, tu okupují celou. Plus je tu kvůli nim koberec a chceme nová křesla či sedačku, ale až přestanou pořád vylévat pití a utírat si do toho huby od Lipánka ![]()
No zkrátka to bude chtít ruční granát a udělat všechno znova ![]()
Pro mě je večeře v šest taky brzy, večeříme před sedmou, v létě jsme kolikrát v půl sedmé ještě venku:) Ale oběd máme taky ve dvanáct, mladší dýl nevydrží, pak jde spát. Odpoledne máme ty svačiny holt dvě.
MP Meri tak ja jsem ten typ, co by nejradsi obedval v 11 a vecerel v pet, v praci jsem vzdycky uz silhala hlady, trochu magor v tomhle
, takze vecere v sest mi zily netrha. On syn ji malo a pomalu, ruzne si u toho hraje a odbiha (s tim nic nenadelam), takze skonci tak v sedm. Myslim, ze jsme to ted trochu vychytali, asi vypadame jak rodina rainmanu, ze vecer jedem podle fahrplanu, ale jinak to je hodne zle.
Gatita My jedeme podle plánu, co se narodil nejstarší. On prostě potřebuje vědět, co se kdy a po čem bude dít. Pak funguje v pohodě. Mladší jsou v tomhle lepší, ale ne o moc. Anarchie by u nás nefungovala. Prostě je to rodičovství vždy o osobním nastavení rodičů a dětí. Každému vyhovuje něco jiného
Pinot Noir novou sedačku potřebujeme taky, ale tam ještě čekáme. Lipanek sice nehrozí a už jsme jim zakázali používat to místo trampoliny, ale s novou ještě počkáme, radši
Evaeva taky se u nás odpoledne svačí 2x, dopoledne ta mladší o víkendu kolikrát nestihne ani snídani. A to ten brzký oběd děláme kvůli ní, to dítě vstane v deset a půl jedenácté se chodí koukat do hrnců,dnes si dala ke snídani tři lžíce jogurtu.
continuity dost se těším na dobu, až děti se o víkendu nestihnou nasnídat. Nebo to aspoň umožní mě:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí