JanieB já bych se napřed sama sebe zeptala, jestli jsem k chřipce náchylná, jestli už jsem ji někdy měla, jestli už jsem se očkovat nechala, a jaký to pro mně mělo účinek.
Můj osobní názor je jak Viktorky.
A můžeme teda gratulovat? ![]()
JanieB já bych se napřed sama sebe zeptala, jestli jsem k chřipce náchylná, jestli už jsem ji někdy měla, jestli už jsem se očkovat nechala, a jaký to pro mně mělo účinek.
Můj osobní názor je jak Viktorky.
A můžeme teda gratulovat? ![]()
Zatím pro jistotu ještě nee, ale určitě se pak ozvu ;-) Načítám všecko možné zatím...
rasaNori loni dostal syn suma sumarum od nas vsech cca 8 darku. Dva od nas, zbytek od prarodicu, ktere jsme poprosili, aby se moc nerozsoupavali.Byly v tom i 2 knizky a 1 edukativni hra, coz byly vic darky pro me nez pro nej, ale jinak tam mel jen hracky pro radost.
Bylo to tak akorat, aby to v tech 4 letech zvladl vsechno rozbalit a pohrat si se vsim behem vecera, takze i ty babicky byly rady, ze to padlo na urodnou pudu.
Letos jsem se zapomnela domluvit s nasimi rodici a sama toho ted v te domaci klauzure nakoupila uz ted mraky, takze to bude desna naloz. Do 10 polozek se urcite nevejdem a bude tam i jeden velky wow darek. Ale beru to tak, ze nebudou tradicni navstevy, besidky a jine radosti, tak aspon materialni statky
.
Mladsi dite toho moc mit nebude, dostane knizecku a jednu nijak zvlast velkou hracku, tak snad z toho nebude mit v necelem roce trauma![]()
JanieB Já o tom letos taky vážně uvažovala, ale nakonec jsem se očkovat nenechala. Kvůli koroně vlastně skoro nemám kde kdyžtak chřipku chytit, mimino se má narodit na začátku ledna a než zase začnu chodit mezi lidi, bude po chřipkové sezóně. Ale nechala jsem se naočkovat proti černému kašli.
JanieB Nenechala bych se, a to jsem byla nemocna casto a i mela nejakou hodne silnou virozu s horeckama. A asi bych ani nic nenacitala, pokud te k tomu nevedou nejake specificke duvody. Podle me je to dost kontraproduktivni a nevedomost v tehotenstvi a porodu je hrozne fajn;-). Zacala bych kojenim:-D:-D. A pak preskocila do obdobi vzdoru:-D:-D.
Karja to jsou různé přístupy:) Já si naopak všechno načítám, já věřím, že se nic nestane, absolutně si nepřipouštím problém, ale uklidňuje mě, když vím.
Evaeva Hmm, ja ne, ze by me to desilo, ale prijde mi to proste zbytecny.
Karja jo, chápu:) zbytečný to je, mě to ale asi baví:)
Karja Mně teda je i v normálním ostatním životě vždycky strašně dobře, než otevřu Google, nechám na sebe tyto věci dost doléhat. Ale jinak jsem měla chřipku jednou před 15 lety, angínu tak 5x a kromě dětských školkových nemocí jsem jinak naprosto zdravotně bezproblémová... A v home officu, který mi pořádně leze na mozek. Ještě že mám "Psoffice" s Vinínkem, to je můj Psíchoterapeut :D
Gatita naši kluci dostanou taky dost dárků, do loňska to bylo spíš symbolické, ale letos si to starší už opravdu užije. Navíc těch věcí, co chci, aby měli, se sešlo letos nějak víc, no ![]()
Nedáváme ale pod stromeček věci jako kola nebo odrážedla, to mi připadá jako nutná věc a mně to připadá, jako bych mu dala pod stromeček třeba zimní boty.
Karja já mám tvůj přístup (před porodem jsem se opatrně jedním okem podívala do Pařízka, jak to vlastně probíhá), ale kamarádka musela načíst úplně všechno (jednou mi říkala, že čte knihu o porodu placenty). Lidi jsou různý, no.
Pinot Noir u nás se tyhle sportovní potřeby dávali, takže já nemám zábrany. Loni jsme dali synovi k narozeninám odrážedlo a větší radost nikdy neměl:) Letos to asi teda trumfne kuličková dráha, o té pořád mluví.
JanieB Stejne jako MPLee jsem se nechala ockovat proti cernemu kasli, a i pres doporuceni meho praktika jsem u chripky vyhodnotila, ze letos v zime nebudu tolik chodit mezi lidi, takze moznost nakazy bude hodne nizka, navic opravdovou chripku si pamatuju, ze jsem mela jako dospela jednou (jako dite nevim), takze ji snad nechytnu, takze proti ni jsem se ockovat nedala.
(A teda tise a opatrne pro jistotu zatim negratuluju
)
Mohučanka ježiš, o porodu placenty:) tak to je i na mě moc. Já to navíc rychle zapomenu, asi mě uklidňuje spíš ten proces, když o tom tak přemýšlím.
Pinot Noir no, zimní boty...já si říkám, že když by byly pod tím stromem, že by je třeba byla ochotná obout bez řevu "nechceš nechceš" ![]()
JanieB ja mela letos v lednu/unoru v sestem mesici nejakou silenou virozu, ktera skoncila zanetem prudusek, byla jsem mimo tri tydny, horecky, zachvaty kasle... A dite je naprosto v poradku. Prezit v tehotenstvi se to da, chce to jen vedet, jake leky jsou bezpecne a poslat pro ne nekoho do lekarny, s brichem mi nikdo nechtel prodat ani mucosolvan
Ale po tehle zkusenosti jsem se chtela nechat na podzim naockovat proti chripce, nedokazala jsem si predstavit, ze se dokazu postarat o dite v podobnem stavu. Vyresila to za me korona a nedostatek vakcin.
Mohučanka v tomto případě naprosto chápu
. Stejně tak, pokud jsou to druhé, třetí a další zimní boty v tom roce. ![]()
Mohučanka Jo, moje kamaradka taky. Ta mela najitej i snad recept na detskej kindermlecnej rez. Deti dodnes nema, ani muze uz. Ale ona byla extremni planovac ve vsem, me to prave dost utvrzovalo v tom mym ,,postupu,,. Kterej se teda taky neukazuje jako moc dobrej:-D
Mohučanka Jo presne, pred lockdownem jsem ji kupovala zimni boty. Jako boty za tisicovku a clovek to decko musi na kolenou prosit a slibovat piticko, aby se vubec uracilo to obout. A jeste se tvari, ze ten celej nakup byla sluzba pro tebe!
JanieB pokud te to znervoznuje tak nic nehledej, dobre se bez toho obejdes:-)
me naopak strasne vyvadi z miry kdyz nevim, jak mam informace o vsech moznych a nemoznych eventualitach, jsem v klidu:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.