Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 21:58

Zuzuli Jj, jako vedet, ktere leky jsou bezpecne! Ty vado, to nevedi ani doktori. Ja jak byla v tom prvnim tehotenstvi furt nemocna, tak jsem zjistila, ze nevi nikdo nic a kazdej jeden doktor listuje stejnou bichli nejakym seznamu leciv a cte tam u konkretnich leku, co se muze kdy. Tak mozna si precist tuhle knizku:-D

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:04

Karja To nevim dodneska. Akorat paralen je jistej . Ja si teda vzala i novalgin, ktery se nema pri kojeni a dite zije. Taky jsem si nic extra nenacitala (staci co znam z prace), porod jsem vypustila uplne a o kojeni googlila v porodnici. Zatim mi to prochazi. Ale teda kolegyne a nektere kamaradky z meho pristupu dost rostly.

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:06

Já mám pro syna k vánocům Albi tužku s pár knihami a dvě hry. A už si říkám, jestli to není moc a jestli nenechat něco k narozeninám. Ale myslím, že ze všeho bude mít hodně velkou radost, jsou to věci, které si akt přeje. Asi dostane všechno

Jsem ale členem jedné fb skupiny o deskových hrách pro děti a tam jsou rodiče, co mají k vánocům pro děti třeba celkem 15 her. To mi přijde fakt úlet. Vždyť ani nemůže být čas si to všechno najednou zahrát a užít si to. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:18

JanieB u nás ty vakcíny prej skoro nejsou, tak možná se problém vyřeší sám? 
jinak mě baví číst a nekonečně řešit jen nepodstatný hovadiny, jakmile jde do tuhyho, tak už ani ne (on-line predporodní kurz napr.jsem neviděla dodnes )

jinak jsem v poslední dobe z toho mnozstvi všech možných protichůdných informaci fakt otravena a strašně unavená, fakt zlata doba, kdy měl doma kazdej knihu Naše dítě z roku raz dva a nazdar, takže nakonec stejně všechno řešim nějak podle citu, to hledání informaci mě spis zneklidňuje

p.s.velmi tiché

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:19

Karja to bylo nejhorsi. Prakticka ode me dala ruce pryc, tehotna, tak mam kloktat vincentku a dat si jitrocelovy sirup, po dvou tydnech a dvou lahvich sirupu jsem se tam jen doplazila pro antibiotika. A musela jsem hledat na webu, co vlastne muzu. V lekarne mi s pohledem na bricho nechteli ten mucosolvan prodat, musela jsem jim rict, ze to je pro manzela

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:21

Pinot Noir

U nas tedy bylo kolo darek k narozeninam, ale syn po nem touzil a nepotreboval ho (jeste by klidne mohl par mesicu jezdit na tom stavajicim). Ale to je individualni, on tim kolem zije, byl nadseny i ze stojanku a blatniku, takze pro nej to darek byl. On by zas za darek nepovazoval cokoli tisteneho, designoveho, dreveneho, kreativniho, edukativniho, nejaka magneticka pismenka ci kalendar bych mohla koupit tak leda sobe, coz nezridka cinim:)

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:25

Potrefenáhusa Nase dite z roku 1971 jsem o vikendu cetla u rodicu, mamka ho odnekud vylovila. Bozi kniha, uryvky o zhyckanych detech a denni rozvrh s jidelnickem jsem preposilala kamaradkam. jen jsem podle ni mizerny rodic, delala jsem si tam ten jejich kviz a pohorela

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:26

Gatita tvůj syn už je starší, v tomhle mají výhodu ty prťata. Syn by měl radost, i kdybych mu zabalila ponožky nebo Lipánka. Dokonce ty dárky nemusí ani být pro něj:)

Offline Myrtila
5356 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:31

Zuzuli Uaa, mne se takhle rozjela nejhorsi angina ever, kdyz jsem na pohotovosti, protoze Velikonoce, rekla, ze jsem v procesu IVF cyklu. Dostala jsem radu dat si paralen a mullerovy pastilky na boleni v krku. Bohuzel muj praktik mel pak volno, takze nez jsem se k nemu dostala pro antibiotika a nez zabraly, bylo stejne jasny, ze z toho celyho cyklu nic nebude, protoze jsem uz tyden mela horecky skoro ctyricitky. 
(Taky proto, kdyz jsem letos byla ve stejnym procesu a zacal radit covid, jsme se s muzem zavreli doma a do konce prvniho trimestru nesli nikam, mela jsem hruzu z jakekoli nemoci s horeckou.)

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:34

Gatita já to myslela tak, že kolem uděláme radost tehdy, kdy ho potřebuje, a jako dárky dáváme věci zbytné. Ale samozřejmě když po něčem touží, tak to je jiné. Náš je s odrážedlem snad srostlý, a myslím, že s kolem to bude totéž, takže mi to připadá jako naprostá nutnost a životní podmínka, nikoli dárek . Ale nechci, aby to vyznělo tak, že to odsuzuju, zas jsem se blbě vyjádřila

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:36
Reakce na Zuzuli:

​Ježiš

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:37

Myrtila ja se pak zacetla do poradny na porodnice.cz, kde se gynekolog strasne rozciloval nad nevedomosti praktiku a lekarniku. Ze tyhle nelecene stavy jsou mnohem horsi, nez jsou pastilky a sirup. A ze nekdy po roce 2010 byla provedena studie, podle ktere treba ten mucosolvan je bezpecny, ale nekteri zustali v dobach pred tim. (jestli si to dobre pamatuju) a seznam povolenych leku nebyl kratky a ja se z toho nastesi dostala. Ale byla jsem vytocena, ze si to musim sama hledat na internetu a prakticka me posle domu pit teply caj.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:43

Zuzuli hele zrovna ta postylka ale, já z toho byla fakt před porodem úplně na nervy, co mám pořídit, někde strasili SIDSem, pokud nebude holá matrace a v postýlce ani nit včetně mantinelu, dite leda ve spacaku, jinde zas nutnost polovysypany perovy perinky, zavinovacky...

ja se většinou prave zaseknu na takový hovadine, abych nemusela řešit ty ostatní věci (strach, aby se při porodu něco nepodelalo apod.)

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:48

Potrefenáhusa

Jak dlouho já vybírala matrace do dvou postýlek . Tolik promarněného času!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:50

Zuzuli To je bozi ten uryvek! Zajimaly by me i ten denni rezim s jidelnickem. Dneska moje mama nemohla z toho, ze jsem te mensi dala na zemi jist kolac:-D. Ze prej my jsme na zemi teda nikdy nejedli, vzdy jen na kline, v urcenou dobu pro hlavni jidla a svaciny. To nevedela, ze hodinu predtim prolezla s karbanatkem v ruce celej barak:-D.

Jo, ale ja nejsem cune, ale ona proste v sedatku na krmeni neposedi a na kline to je o namozeny zapesti, jak s sebou sije, clovek to vydrzi jen na polevku!

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:53

Tady je ten kviz. Je to vysvedceni v pul roce ditete. Maximum je 36 bodu, prumerny peclivy a svedomity rpdic by mel mit okolo 30 bodu a pokud ma nekdo 20,mel by se nad sebou velmi zamyslet a pridat. 

Omlouvam se za kvalitu, ja to jen narychlo fotila holkam mobilem.

Offline Myrtila
5356 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:53

Zuzuli To je uplne presny, mne ted v tehotenstvi chodil pro vsechno, i pro leky na alergii, manzel - to me doktorka rovnou upozornila, ze s brichem mi je nejspis nikde neprodaji, i kdyz je pro dite mnohem horsi, kdyz se budu pri alergii dusit, nez kdyz si splichnu sprej. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 22:55

Karja haha, občas když jsme mladšímu házeli křupky pod stůl, aby nás nechal najíst, napadalo mě něco o psu:) Teď už teda obvykle posedlí, ale bordelu nadělá, že by tu ta uklízečka mohla bydlet. A když starší dostane jabko, tak on musí mít samozřejmě taky a samozřejmě jím vymete každý kout;) Ale jídelní rozvrh dodržuju, to zas jo:) Mamka je v tomhle dobrá, vůbec moje postupy neřeší, ale kdyby to viděla babička

Offline Myrtila
5356 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 23:01
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa Nase dite z roku 1971 jsem o vikendu cetla u rodicu, mamka ho odnekud vylovila. Bozi kniha, uryvky o zhyckanych detech a denni rozvrh s jidelnickem jsem preposilala kamaradkam. jen jsem podle ni mizerny rodic, delala jsem si tam ten jejich kviz a pohorela

Smarja, co znamena "zavadny pobyt ditete v posteli dospeleho z hlediska pohlavni hygieny"?

edit: Pardon, ta citace nejde na mobilu upravit...

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 23:02

Potrefenáhusa tady se primo pise "Nelitujme dite, ze spi na tvrdem slamniku nebo matraci. Sami jsme take nemeli v detstvi nic pohodlnejsiho, byli-li nasi rodice rozumni! Dite neciti totez co my, kteri vyzadujeme jiz trochu pohodli."