žluťásek ty jo, 15 her, to bychom neužili ani my dospělí. Ríša dostane hru Králík Kuk, takže díky za tip ;)
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Jo, no takhle je zrava. Jenze proste neposedi. Lehatko jsem.uz vzdala, z toho po druhym soustu se vysmekne. Na kline ji levou rukou drzim, pravou laduju,hazi s sebou, petkrat vyleze na stul a prebehne na druhou stranu. Tak cekam az bude pevne sedet a modlim se, at jidelni zidlicku uz akceptuje. Fakt ta leva ruka dostava zabrat:-D
Karja ta kniha je rozdelena na kapitoly po mesicich, v kazde je denni rezim a pozdeji i jidelnicek. Mam den s mesicnim miminem a jidelnicek devitimesicniho

Evaeva haha zrovna o tom psovi som si pomyslela dnes, keď som dala mladšiemu susienku na zem :D ale na moju obranu, on sám chodí a vyjeda napadane omrvinky zo zeme. Dokonca si ich tam naschvál hádže keď sedí v stoličke za stolom ![]()
Zuzuli moje máma tu knížku schovávala, muselo to být vydané někdy kolem r. 1955. Mně pak koupila zmodernizovanou verzi ze začátku 80. let. Občas jsem do toho nakoukla, ale většinou tam nebylo to, co jsem potřebovala. Spíš byla dobrá taková malá modrá knížka otázek a odpovědí, nevím už od koho, nějaký doktor to sepsal.
Jo a hejčadlům se dneska říká "hojdavak" a stojí to nekřesťanský prachy.
Zuzuli uf tá knižka
. A "omyjte děcko" som prečítala správne? ![]()
Karja na klíně bys toho našeho krmit nemohla, on jí dobře, ale fakt strašně prasí. Já to zkoušela jednou v plavkách, to šlo;) On s lehátkem neměl problém, ale jen po dobu jeho jídla. A jak teď jíme všichni i se starším, tak potom nastala situace, kdy rodiče ještě dojídají/pomáhají staršímu a mladší nám řve u nohou, pak jsme házeli ty křupky:) Teď v židličce je to lepší, přecejen může i trochu od nás, tak se zabaví tak.
Mladší pořád nesedí? Náš už sedí krásně, takhle starší nikdy neseděl. Ale pořád neleze, jen pár kroků. Začínám si myslet, že ani nezačne, i fyzio říkala, že už to vypadá na chůzi.
Mrakoplas no omyjte, jako opláchněte. to je špatně?
Mrakoplas kdyby jen mladší
starší s takovou chutí a radostí vždycky slupne nějakou zapadlou oslintanou křupku.
Kokoska spíš to děcko
Kokoska nie, mňa skôr zaskočilo to "decko", u nás je to skoro až nadávka.
Mrakoplas pro mě to není nadávka, ale hrozný archaismus a navíc nespisovný.
Tady je jeste par perlicek, snad to pujde precist

Kokoska me fascinovalo, jakym stylem byla ta knizka napsana. V zivote jsem asi nevidela knihu s tolika vykricniky. Je takova hodne direktivni. Ale nepopiram jeji funkci zdroje informaci. I kdyz pokyny nechat dite v noci kricet a vydrzet i hodinu place, aby si zvyklo, bych asi nezvladla psychicky. ![]()
Edit. Ta z padesateho pateho by me zajimala, zkusim si ji nekde vyhledat.
Pinot Noir rádo se stalo. Já koupila červenou karkulku, tak jsem si další smart games zakázala. Ale Kuk je skvělý, taky jsem měla cukání. Nedávno jsem ho nechala na bazaru úplně za pár korun, že je na něj syn už velkej. No ani náhodou, teď si rvu vlasy
ale těsně před zavřením knihovny se nám splnila rezervace, tak si ho teď můžeme dosyta užít.
Kokoska v mém širém okolí to říká akorát manželova babička. Ale tak je to z roku raz dva, že jo. Já měla takovou starší těhotenskou průkazku a bylo tam v nějakém desateru něco o omývání rodidel, můj muž z toho slova do teď umírá smíchy:)
Zuzuli ono moc jiných informací nebylo, nějaké předporodní kurzy mi nikdy nikdo nenabídl. Já šla rodit s vědomím, že to asi nebude moc zábava, ale že jinak to nejde. A nějaký porodní plán nebo přání nebo dokonce právo si něco diktovat, to ani na mysl nepřišlo.
Zuzuli ale když si přečteš tu pasáž o úloze otce nebo o porodní bolesti, tak to mi přijde docela pokrokové, relativně to odpovídá dnešní představě.
Ten direktivní styl je děsný, ale řekla bych, že tehdejším matkám to až tak neobvyklé nepřišlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí