Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:27

žluťásek já bych šla a ráda. Časově bych řekla, že je to jedno. Pokud vezmu v potaz to, že mám víc dětí, tak záleží, jestli tam bude dostatek "organizátorů", aby to starší dítě mohlo hrát bez mojí pomoci, jinak je lepší víkend (dva rodiče k dispozici). Doufám, že rozumíš, píšu jak hotentot:).

Švagrová si pro děti přeje hru Příšerky ze skříně, koukala jsem na ně a vypadá hezky. Ale nehrála jsem.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:29

Mrakoplas Teda, obe dve deti a jeste matka ochorela, tak to je nocni mura! At jste brzo fit.  U nas to teda vypada, ze to namonec byla nakumulovana unava plus stesk po tatinkovi. My jsme ji totiz sebrali dudlika a ona bez nej v poledne neusne, driv se tak jednou za tri ctyri dny dospala. Ted uz to nejde, a tak mi tento tyden uz dvakrat usnula za kocarkem na skejtu a ja ji musela nest spici domu.

rasaNori Ja uz radsi s nicim nepocitam. Ted vikend velkemale dvakrat padnul, to je pak clovek akorat tak zklamanej. Ale chtela jsem objednat darky a spoustu dalsich veci, vecer se mi uz nechce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:30

Karja usnula na skatu, to je hustý, chudinka. Snad budeš mít víkend klidnější.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:30

žluťásek mě by to určitě zajímalo, mít to v dosahu chtěla jsem se s místníma kamarádkama domluvit, že by každá koupila jednu hru a třeba pp 2 týdnech to posouvala,ale není tu na to vhodný materiál

Jinak v létě bych preferovala všední dny odpo, v zimě asi i spíš vikendy. 

A šlo by pak prosim ten vytvořený seznam tady zveřejnit?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:32

Evaeva Rozumím, díky. Já si myslím radši na víkendy, ale nikde jsem to ještě nahlas neřekla :) Organizačně je to mnohem náročnější.

Příšerky znám, moc pěkná hra

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:35

Sairon ano, zveřejním klidně. Ale je třeba brát v úvahu, že třeba domů bych poradila jinak. Hry, co teď vybírám, budou prezenčně v knihovně, nebudou se půjčovat domů, mám na ně trochu jiné nároky než kdybych radila hry pod stromeček do rodiny se dvěma dětma.

(Ale samozřejmě tam budou moje srdcovky jako ovocnej sad a hmatej a najdi a krtek a karkulka a tak :D)

Mám na to cca týden a danej rozpočet, tak uvidím, co vykouzlím. Pak to sem hodím ráda.

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:37

žluťásek U naší čtyřleté je v oblibě klasika doporučovaná na FB ve Třech bratrech :). Čarodějky (Diamoniak), Spící královny, Děti z Carcassone, Labyrinth, občas pořád ještě i Můj první ovocný sad a Příšerky ze skříně. Ze smartek Tři prasátka, z her typu hoď a jdi má ráda Zvířátkové hry od Ernestové, líbí se jí i ty vysloveně edukativní, jako Muffinky, Navlékej a nečekej, Zajíc v pytli, dřív měla ráda i Povím ti, mami, ale už je to moc snadné. K Vánocům dostane Outfoxed a možná Moje zlato, už se těším na hraní! :-D 

edit: A ještě chtivě pokukuju po nějaké karetce od Djeca, optimálně s kočkami. Zaujal mě Pytel blech, ale je až od tří hráčů. A jak píše Pinot o Želvích závodech, tak ty taky máme, jsou fajn. A ještě máme mladší dvouletou, tam to ještě na hraní moc nevidím, ale za pár měsíců budeme potřebovat Malou spolupráci (také od Djeca).

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:38

žluťásek My bychom hrát šli, momentálně asi spíš víkend, abychom si mohli s mužem děti rozdělit. Ale i týden by šel, my teda neradi někam navečer, pozdní návraty nějak ještě nezvládáme.

Bráchovi kluci rádi hráli hru Želví závody, je od pěti let, ale oni jsou hráči odjakživa, šlo jim to i dřív. Ale to asi znáš.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:46

žluťásek poradiť neviem ja čerpám inšpirácie od teba :) ale šla by som na takú aktivitu hneď! Aj syn vyzerá, že ho hry bavia a ja by som bola šťastná za to, keby sme nemuseli zas na ihrisko alebo doma dokola jazdiť s autíčkami :) škoda, že v našom malomeste také nehrozí. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:48

Vy jste skvělý. S takovou se to plánuje úplně samo. Díky

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:52

Evaeva Co chudinka, ale tahni ji petsetmetru v jedny ruce kocarek a v druhy dite..... No ona je i doma hotova, jenze bez toho dudliku neee a neee zabrat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:57

Karja no tak som raz tiahla staršieho tiež, zaspal mi v aute a nechcel sa zobudiť. Kočík som tlačila bruchom, v jednej ruke ho už neunesiem. Musela som vyzerať dosť komicky.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:14

Mrakoplas a nemáte na maloměstě místní knihovnu? U nás jsou ty komunitní akce jedna z nejvíc preferovaných věcí, na co zřizovatelé slyší. Pořídit pár her není zas tak finančně náročné, i na to jde často využít nějaký grant a nemusí to jít přímo z rozpočtu instituce. Jen to pak začíná a končí s tou komunitou, jestli lidi o to mají zájem.

Co mám tak zkušenost z různých konferencí, seminářů, exkurzí..., tak ty vesnické a maloměstské knihovny mají lepší podmínky pro to, vytvořit si tam komunitu, navázat spolupráci a udržet to. Velká města to mají v tomto ohledu o dost náročnější, nabídka volnočasových aktivit je mnohem širší, podobné aktivity roztříštěné v mnoha institucích. Finančně je to zas nebe a dudy, to je bohužel fakt.

(Jednou jsme byli na exkurzi v malé vesnické knihovně na Liberecku a když nám vedoucí knihovny řekla, s jakým ročním rozpočtem pracuje, úplně jsem se zastyděla, že nám tam nachystali bohaté občerstvení.)

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:15

Mrakoplas Ja doufam, ze se to uz mockrat opako at nebude. 

Timto bych apelovala na vsechny ktere by mely nejake choutky mit deti brzo po sobe. Na to se hodi, aby deti usinaly samy. Ono se to hodi teda vzdycky, ale tohle je fakt opruz.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:18

žluťásek máme, hry moc nevedú. Je to tam trošku  zaspate v minulom storočí, ale už to trochu mladne a začína sa rozbiehať, tak keď sa tam dakedy dostanem, skúsim prezistit a navrhnúť známej, čo tam pracuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:19

Karja tebe samozřejmě taky lituju! Syn měl bez dudlíku taky problém, usnul, to jo, ale brečel u toho, chudák. Trvalo to asi týden, pak už to bylo o dost lepší. Já jsem jednou takhle táhla rok a půl starou řvoucí neteř a syna (tehdy mimino) v kočárku. Neteř jsem jakoby posadila na korbu, opřela o sebe a nějak to dotlačila k nim domů. I za těch pár stovek metrů jsem byla spocená až hrůza.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:23

Evaeva Jo, ja byla predevcirem tak spocena z toho, ze jsem si musela u segry svliknout spodni tilko, abychze venku neumrzla. A vecer jsem z toho byla namozena:-D. No ja snad vytahnu ten dvojkocar a necham ji tam tak pulhodky vyspat. Ono je to blby. Kdyz takhle usne, tak usina vecer po desate, dneska v 11. A to je prilis krute! Sambo uz si zvykl na svuj volny vecer po osme a tahnout to takhle vic dni, to ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:26

Karja ten dvojkočár je dobré řešení, jestli si za pár dní nezvykne. Stejně jeden kočár táhneš a nějaký malý výtahy (jako mě) tě netrápí.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:29
Reakce na Mrakoplas:

Tak dik, teraz tie opičky nutne potrebujeme

​promiň  ale jsem v tom nevinně, mám je taky odsud.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:31

žluťásek víš co, vy jste vyloženě hrací rodina, syn teď začal jevit zájem, konečně, hrajeme pexeso, domino, člověče a právě tebou oblíbené hady a žebříky , ty ho baví asi nejvíc... myslím, že opičky by mohly mít úspěch.