marieu ad plavky a bazén - zrovna včera jsem dostala fotku, jak náš dvouletej obědvá ve slunečních brýlích.
Vše o těhotenství a dětech
dynda No ona.uz s nim byla hrozne otravna, vyzadovala ho behem dne i venku po nem rvala. A jako to posunuti usinani nam hodne pomohlo;-). Nektery den je teda krize, ale co se da delat.
Mohučanka ehm a Kloboucku, hop! mate?
To je ted u nas uplna topka. Jinak ja mam taky sklony mu furt podstrkovat nejake rozvijeci hry, vetsinou je ochotny si je i zahrat, ale nejvic se chytne vzdycky nejaka blbost
.
žluťásek dekuju za tip na kocicku - drzatko na karty. Take bude pod stromeckem....uz sem musim prestat chodit. Vcera jsem balila darky (no jo, sezerte me, ale jsem na materske a je lockdown, tak mam nadelano dopredu...) a je toho az nemravna hromada.ani mi nestacil papir.
Kokoska v rámci zachování aspoň trochu příčetnýho rozumu, už dovoluju (skoro) všechno. V týdnu rybařily čajové lžičky z vody ve vaně na rybářské pruty s magnetkou z nějaké hry...
Gatita už mám taky něco zabaleno ![]()
Ale musím, jestli zavřou školku, už to nebudu mít kdy udělat, ta děcka jsou v domě všudypřítomná!
marieu ale je hezký, že si dokážou najít zábavu.
My nehráme zatiaľ žiadne hry, pred rokom som skúšala pexeso a nepochopil to, nejaké puzzle, v lete ako 4-rocny prvýkrát poskladal také obrovské, čo sú určené od 1,5 roka, v tomto smere mu to ide pomalšie. A žiadne Vami spomínané hry nepoznám, len tie z môjho detstva.
Pinot Noir myslela jsem, že Ríša nechodí do školky?
Kokoska chodí celou dobu.
Ja mam ted oba doma. Skolka funguje, ale cca pred mesicem jsem zpanikarila, pac na mistni zs a ve vedlejsi ms covid byl. Mi prislo, ze uz si dost nabihame, protoze ty "komunity' jsou tu dost propojene skrz sourozence, nejsme zadna velka anonymni obec... ale je to dost na budku, doma je akorat tak krik a dusno a nejsem ani presvedcena, ze to je nejake reseni, nikam ho neposilat. Syn si nema s kym hrat a ja ho tu akorat tak dokola za neco peskuju, protoze je ho vsude plno a ja mam dost prace s mladsim. Jenze chodime k nasim a starsiho si obcas berou na hlidani druzi rodice, tak je to spis pro klid naseho svedomi. Ale je to uplne neudrzitelne.
Pinot Noir aha, tak to jsem si spletla. A dobrý?
Kokoska to je moje spása, naštěstí.
Gatita náš chodí občas ze školky rovnou k babičce. Několikrát jsem jim říkala, že pokud nechtějí, nebude k nim chodit. Ale oni ho chtějí. Všichni jsme se tak nějak domluvili, že budeme věřit tomu, že děti to roznášejí minimálně. Je to možná blbost, ale podle něčeho se člověk rozhodnout musí, no. Zvažovali jsme to dlouho, pár nocí jsem nespala, ale chodí. On tam fakt chce, úplně rozkvetl, co tam chodí, udělal pokroky... Viděla jsem tento týden fotky, a zatímco na fotkách z jeslí stál vždycky stranou a nebo na fotce vůbec nebyl, tady je vždycky v první řadě a nejen, že dělá hlava, ramena, kolena, palce s ostatními, ale je u toho úplně nadšený.
Jednou týdně ho většinou nechám doma, ve středu nebo čtvrtek, učitelky říkaly, že jim to pomůže, když tam některé dny může být jen jedna a na něj obvykle po pár dnech přijde krize, že se mu ráno nechce, ta pauza mu prospěje. Tento týden jsem středu nezrušila, zdálo se mi, že už ty pauzy možná nepotřebuje, a zůstal doma dnes, fňukal... Takže příště rovnou zase nahlásím ve středu omluvenku.
Gatita klobouku hop mně jako malou vůbec nebavilo, takže nemáme
ale máme milion puzzlů, mašinku s kolejemi, 5 kg dupla, magnetické panenky, magnetická zvířátka, stan, archu Noemovu a tunu knih
![]()
žluťásek tak ti teda opet dekuju, dnes jsem v tescu sla kolem tech kraliku, a meli je ve sleve...mam dodavat jak to bylo dal?:D
Gatita jo jak ja jako dite nikdy nic nemela, protoze nasi otaceli kazdou korunu, tak mam ted dost problem...
Syn do škôlky nastupuje v pondelok, lákam ho na autodráhu, čo im do škôlky Ježiško priniesol,tak dufam, že tam tá autodráha od januára, keď tam bol naposledy, ostala ![]()
Pinot Noir tak to je fajn, že si zvykl. Náš chodí denně, je předškolák, ale jde domů po o. Taky to bylo, jak píšeš, ten první rok od tří let byl vždycky někde v pozadí, další rok už zpíval na besídce a hrnul se k dětem s pokřikem, prostě razantní obrat. Asi k tomu ty děti potřebujou trošku dospět. Je mi líto, že letos asi žádná vánoční besídka nebude, vloni jsem tam i uronila slzu, jak to bylo hezký :)
Kokoska po o taky chodí, nikdy tam ještě nebyl déle. Jo, teď zpětně vidím, že na ty jesle-školku nebyl vůbec zralý. Teď je to úplně jiné.
Pinot Noir je bezva, ze si Risa na skolku zvykl. Ona ta otazka, zda ted davat nebo nedavat do skolky, je hodne o pocitu, spravne reseni asi neexistuje. Ja si obcas pripadam jako magor, kdyz se vlacim po obci s kocarem a otravenym starsim synem v zavesu, a potkavam matky skolkovych spoluzaku, ktere uvolnene korzuji "jen" s miminy. Navic nejsem nijak talentovana supermatka a synovi zadnou extra zabavu neposkytuju, vpodstate se jen motame cele dny kolem sporaku a na nic dalsiho uz nemam energii. Syn asi do skolky bude muset jit, tohle mu v predskolnim veku nic nedava. Ale budu pak mit stazenou rit kvuli tem prarodicum, takhle si alibisticky rikam, ze kdyby neco, udelali jsme dost...ach jo, uz me tohle taaaak nebavi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí