Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 11:28

rasaNori ja hracek mela dost, ale zdaleka ne takovou prehrsel. Nasi take nerozhazovali, ale vlastne jsem mela moc hezke veci - i to lego a neco jako sylvanian families (akorat mnohem krasnejsi, od simba) jsem mela. Dostavala jsem to k narozeninam a Vanocum, behem roku jen tak ne, to max omalovanky nebo knizku. Na syna se toho hrne ze vsech stran celorocne. Tak spis proto mi ty veci, co jsem vcera balila, prisly presprilis. Kdyby to mel byt jediny prisun hracek na dlouhou dobu, bylo by to akorat. Jenze neni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 11:48

Já jsem ráda, že jsem letos syna do školky ještě nedala. Alespoň nemusím řešit to dilema, souhlasím, že správné řešení neexistuje. U nás teda byla výzva MČ, že kdo může, má si nechat dítě doma a co vím, tak maminky na mateřské to udělaly. Covid tu byl už snad na všech školkách.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:10

Evaeva u nas ta vyzva probehla take, ale vetsina znamych ji vyhovela presne jeden tyden;) Je to dilema, na jednu stranu rozumne, nechat doma, jenze na jak dlouho...ja skripu zubama a syn se doma uz dost nudi. A na navstevu k tem skolkovym  chlapeckum se mi zrovna nechce, kdyz uz se teda tak stranime, ale je to na prd. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:29

Já jsem syna stáhla ze školky hned koncem září a hodlám si ho nechat doma, dokud nebudu muset fyzicky do práce. Sice jsme oba na HO a je to náročný, ale mám fakt strach. I když se nevídáme s babičkama. Matky kolem zhusta dávají do školky děti, i když jsou s mladšími doma a tomu, přiznám se, moc nerozumím. Riziko, že se nakazí nebo že budem trčet v karanténě doma všichni je nemalé, v naší školce už byl covid od začátku října asi 3x. Dokud můžu, ráda se tomu vyhnu.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:34

žluťásek já trčím doma s mladším a do školky chodí. Důvody jsem psala, konzultovala jsem to i s učitelkou, řekla, že by zvážila zrušení docházky u dětí, které doteď ráno pláčou, ale u Ríši že by to byla škoda, že si to vyloženě užívá. Víš co, trčet doma s jedním nebo dvěma je tak velký rozdíl, že kdo to nezkusil, neměl by soudit ;)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:41

Pinot Noir tak pod tohle se podepisuju v plnem rozsahu:D samozrejme nic proti zlutaskovi:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:43

žluťásek já to naopak za riziko úplně nepovažuji, respektive za stejné jako třeba když jsou chřipky. Samozřejmě pokud se dítě nevídá s rizikovými osobami. Ale já bych si ho asi taky doma nechala, narozdíl od Pinot Noir mi to nepřijde jako tak velký rozdíl, jeden nebo dva, teda spíš ten rozdíl dělá ten menší. Co vím z okolí, doma ty děti s mladším sourozencem vesměs jsou, školky v okolí mají málo učitelek kvůli očr

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:45

Gatita žluťásek já příšerku nedávám do školičky už cca měsíc, ale asi už příští týden půjde, pokud to bude pořád klesat. Je to fakt těžký, vzhledem k tomu že se vídáme s mou babičkou a já nemám úplně OK imunitu, tak se mi ji tam nechce dávat, ale zas je to doma otravný pro všechny. Děti jí chybí a přes den jsou všechny ve školkách, takže se nemáme moc s kým vídat a říkám si, že když jich je v té skupině jen 6, že to snad nebude tak hrozné to riziko.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:46

Evaeva mně už začalo být mladšího líto, protože starší sebere veškerou pozornost, byla jsem s nimi s oběma 15 měsíců doma a myslím si, že mladší už si taky zaslouží nás mít aspoň chvilku jen pro sebe, protože za těch 15 měsíců takovou chvilku nezažil ani jedinou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:52

Pinot Noir já ti nic nevyčítám, jen jsem psala, že mě to nepřijde jako rozdíl. Navíc chápu, že si Ríša potřebuje zvyknout a ne to pořád měnit.U nás si mladší pozornost umí vyžádat, neřekla bych, že se mu věnuju výrazně míň než staršímu.

Edit: dokonce bych řekla, že v nevýhodě je spíš starší;)

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 12:58

Evaeva to záleží na dětech, no. Ríša je v lecčems dost specifický a docela komplikovaný a bohužel teda ovládne prostor tak, že mladší nemá vůbec šanci. Vlastně skoro nic a nikdo nemá šanci. Když jsem dopoledne s Viktorem, uvařím, uklidím, napíšu blog, prohraju si s ním, zacvičím si (nebo se o to aspoň pokusím ), ale když je tu Ríša, a to bez ohledu na to, jestli je tu i ten mladší nebo ne, tak z toho výčtu neudělám ani jedinou věc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:08

Pinot Noir to je jasné, že záleží na dětech. Z toho, co jsi napsala, já za dopoledne tak na půl uvařím a asi tak 15 minut věnuju úklidu. Může za to zejména mladší, ale skoro bych řekla, že si nemají co vyčítat;) Navíc ve věku mladšího byl starší stejný. Já ale větší ambice nemám, čas pro sebe mívám, až odpoledne, když muž nepracuje.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:10

Já mám staršího doma, protože jsem kvůli rýmičkám, které nosil ze školky, musela 3x rušit očkování pro mladší. Sestřička už na mě docela blbě koukala. Taky nevidím nic prospěšnýho na tom, když jsou obě děti 3 dny zdravé a tři týdny marodí a tak pořád dokola. Mají teď zdravotní pauzu. Covid se tak různě prohání okolím, ale tím, že jsme v izolaci, se vůbec nebojím vídat s babičkama a dědečkama. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:12

Pinot Noir u nás je starší taky náročnější, s mladším to bylo od začátku tak nějak všechno v pohodě. A ano, za ten první rok jsem několikrát plakala, že je malej chudáček, že ho tak nakojím a přebalím, jinak si ho nikdo nevšímá a on si přitom v klidu brouká sám v kolébce. Starší chodí do školky od začátku září, učitelky jsou naopak šťastné za každého "klienta", samy mi to říkaly, jsou tam 3 na 6 dětí, z toho dvě sourozenecké dvojice. To je tak malý kontakt, že jsme s mužem vyhodnotili, že přínos je výrazně větší. Syn je tam šťastný, chodí 3 dny v týdnu. Když ho tu nemám neustále za zadkem, mám pak mnohem víc sil na to se mu věnovat i na jeho nálady. A taky si užiji malého. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:18

dynda to ta vaše sestra je celkem zvláštní, není? To je snad jasné, že se to může stát. Jinak teda do statistiky bych ráda uvedla, že syn chodí do školky 3.školní rok a nemoc přinesl přesně 1x. A pak měli kluci oba letos v Rakousku ten "možná covid" a to nevím, odkud bylo. Pokud dítě neustále tahá nemoci a nakazí i sourozence, je to na nic a určitě i důvod být doma, ale u nás těch důvodu být doma nebylo tolik, abychom syna odhlásili. A jsem za to ráda.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:25

žluťásek ja som ho tiež nechávala doma, až po plosnom testovaní som to skúsila. No ako som písala, bol tam tri dni :D tiež mi to príde ako zbytočne riziko, už len to, že by sme ochoreli my so sambom a neboli sa o nich schopní postarať (a pomôcť by nám nikto prísť nemohol). Ale budúci týždeň ho tam asi skúsim zase dať, snáď sa to tým testovaním aspoň trošku spomalilo. Syn sa doma tiež nudí a chýbajú mu detí ale zdravie je na tých mojich váhach oveľa dôležitejšie.

Evaeva s tým úplne súhlasím, keď je starší v škôlke, mám doma vlastne menej času! Keď sú spolu, zahrajú sa, keď je mladší sám, stále mi visi za zadkom, ani navariť nemôžem. Ani k tej telke sa nedá na chvíľu odložiť :D. Plus starší v škôlke spí a potom mi tu buntosi do 11. Jediná výhoda, keď mám len mladšieho je, že si s ním poobede oddýchnem :

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:26

Malenge syn to měl loni taky tak, každá návštěva miniškolky znamenala rýmu. 2x za sebou tam byl asi tak 2x. Když už mělo být jaro, přišel kovid. Letos tam byl přesně 2x než zavřeli:( ne tedy kvůli nemoci. Ale mám pocit, že díky tomu mladší není tolik nemocný. Respektive to chytne taky, ale jen rýma. Starší poprvé chytnul rýmu až v 10m, ale měl horečky. Podle doktorky je to normální, ty časté virózy.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:29

Malenge 

Tak sestřička ví, že to syn tahá ze školky a že jsem s dcerou doma, tak když jsem tam naposled musela naklusat s ním místo na očkování, řekla, že by si ho teď nechala doma. Plus oni teď objednávají po půl hodinách každého fakt zvlášť, takže když neustále ruším schůzky, je to pro ně komplikace, ten čas jim pak chybí. Takže já to chápu i jsem se kvůli tomu očkování rozhoupala a zrušila školku.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:33

dynda ty nemoci, to je na prd. Hrozně jsem se toho bála, protože do těch jeslí kvůli nemocem spíš nechodil než chodil a donesl si všechno možné, včetně chuťovek jako pneumokok a mononukleóza. Ale musím zaklepat, jedna rýma v září, a jinak dobré.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:35

dynda aha, tak to už chápu, pochopila jsem to tak, že jí přišlo divné a ošklivě na tebe koukala, že nechceš nechat očkovat dítě nemocné/s rýmou/nemocí v domácnosti, že chceš přeobjednat.