Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:32

Karja vytáhni dvojkocar a dopřej jí dvacet, věřím, že to pomůže všem.

Syn teprve teď přestává spát po obědě, ale spíš kvůli nám. Dopoledne musíme oba pracovat, kdyby šel po obědě spát, dostaneme se ven až za tmy nebo taky vůbec. Vidím na něm, že by si klidně ještě párkrát týdně po obědě schrupnul. (je mu už přes 3,5 skoro 3 a 3/4). Vydrží to, ale k večeru už je hrozně unavenej, uprostřed ulice hodí odrazedlo na zem a začne brečet, že už nemůže, příjezd zvenku vždycky horor, bulí v chodbě na zemi než ho vysvleču a umyjem ruce. Pak zas dobrý, ale ty povinnosti a nějaký věci, na který nemá náladu, jsou hroznej problém. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:36

Hady a žebříky nikdy s dětma hrát nebudu, ať je to cokoliv! Hady nebrat!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:36

žluťásek toto toto! Starší spal dnes poobede po dlhšom čase a to bol uplne iný človek, sme si ten deň aj užili. Plus aj ja som ráno spala do pol 9, aj so mnou sa to dalo vydržať :) Únava je sviňa.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:36

Huš s těmi hrami

žluťásek dcera ráda hraje od djeca little cooperation a little circuit, ale ona je děsná, hraje to podle mně jen díky těm figurkám. Naprosto s ní nelze hrát Dobble - všechny kartičky s kočičkou si sebere a odejde s nimi někam do kouta.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:44

Malenge no vždyť proč ne, je to vtipná hra. Myslela jsem to tak, že nemáš podlehnout nějakým svodům edukativních her a koupit, co udělá radost synovi :)

Naše dítě dostane od Ježíška velkej vlak, v pořadí již čtvrtý velký plastový dopravní prostředek. K narozeninám jsem mu ho nekoupila, že předtím dostal k vánocům velkou tramvaj a má velkej autobus a letadlo a krámů dost. A bylo mi to pak líto, nechci kupovat dárky sobě.

On jak je chytrej a šikovnej, mám trochu tendenci podstrkovat mu samý rozvíjející hračky. Ale je to blbost, ať si hraje s čím chce.

Sleduju hodně montessori a waldorfskych blogů a když tam vidím ty krásný insta fotky, vždycky si říkám, jestli to tak aranžujou všechno jen kvůli tomu blogu nebo to v pokojíčku vypadá takhle pořád. U nás věčně šlapem na lego, po celém obýváku koleje, krásný waldorfský kostky, desky a oblouky jsou materiálem pro silnice a nádraží, pod duhou grimms projíždí plastový tramvaje, zvířata schleich nacpaný v autíčkách s otvíracíma dveřma :-))) 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:47

žluťásek No tohle spani je hrozne individualni, ona se potrebuje dospaz jednou za cas. Jinak prave ty pozdni vecerky jsou na prd. Mimino jeci, velkamala nespi, nic o co stat. Kdyz prestala spat po obede, docela se nam oddychlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:48

žluťásek syn přestal spát nedávno, tj. lehce před třetím rokem, doufala jsem teda, že mu spánek vydrží ještě přes tuhle zimu:) Ale po obědě chodí odpočívat do postele, poslouchá audio nebo písničky, bez toho je odpoledne nesnesitelný, úplně na něm vidím, jak je před obědem unavený. Usne u tohoto tak jednou za 14 dní.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:49

Mohučanka little circuit se synovi taky moc líbí. Mě trochu nudí, graficky krásná, ale herní mechanismus otrava. Ale kvůli těm zvířátkům jsem ochotna ji hrát a hraju si scénky s těma zviratama během tahu. 

Little cooperation jsem kdysi koupila synovci, to je hrozně roztomilá hra. Snad ji někdy hráli

Proč nehrajem dobble?? Máme dokonce dvoje.

Edit: navíc když je tam kočička!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:56

Jo a když jsme u kočiček, znáte dětský prší od Djeco? Čekám až ho naskladní, prej koncem listopadu snad. Chci ho k Mikuláši

A ne že mi ho vykoupíte!!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:01

žluťásek ale huš už! :)

Keď ťa tu mám, poraď mi prosím knižku pre mladšieho, 1,5 roka čochvíľa, miluje knižky, dokáže pri nich stráviť pol dňa. Príbehy samozrejme ešte nula bodov, len ukazovať a musím pomenovať. Najviac ho fascinujú zvieratá a hlavne hmyz. Je toho na nete veľa ale keď si to nemôžem otvoriť, tak sa občas seknem a kúpim niečo, čo vnútri nie je žiadna sláva. Nemusí byť vôbec okienkova. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:09

žluťásek a pozrela som sa na tie hry čo prišli z ihryska a je tam ešte joey's zoo a stack family. No uvidíme, snáď nebudeme sklamaní.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:30

Mrakoplas

A radši leporelo s jednotlivými obrázky, nebo by už šly i ty prohlížecí knihy?

Na první dobrou mě samozřejmě napadá Cvrček a mravenci, to je česká klasika s ilustracemi od Kubašty. 

Ale zamyslím se ještě, zítra, jo? Už je moc hodin.

Což mi připomíná, že při jarní vlně korony jsem tu slíbila tématické seznamy knížek pro mrňata a nedodala. Ten dokument má ovšem 84 stran

Můžu případně poslat zájemcům jednotlivá témata, třeba knížky o příchodu nového sourozence, nemoci, úrazy a lékaři, rozvod rodičů a různá uspořádání rodiny, adopce a dětské domovy, multikulti, počasí a přírodní jevy, vesmír, nočníkové knihy, hygiena, usínání, strachy a obavy, prohlížecí obrázkové bez textu, hledací typu valdík apod. Určitě máme i jiná témata ještě, případně lze vypracovat na přání další

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:36

Karja 

Vydrž! Obdivuju, že jsi odebrala velké malé dudlík, když to představuje takovou komplikaci.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:52

Mrakoplas 

Syna hodně baví kniha Hravouka, nevím, jestli vyšla i na Slovensku, ale zvířata a hmyz - to je přesně ono. Jsou to teda měkké listy, teď čtu, že 1,5 roku, tohle bude asi pro malinko starší.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:55

Večer jsme psali dopis Ježíškovi. 

Už je počtvrté vzhůru a pořád se ptá, jestli už přiletěl a vzal si ho. Je to sladký, ale už bych šla docela spát :) 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 07:58

Takže v souhrnu 6x za noc vzhůru a ráno první věta, už byl tady ten Ježíšek? Už přinesl ten vlak?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:22

žluťásek já jsem tento týden (druhý neštovice, muž 4 služby v práci, já dvě, žádný hlídání, izolace, venku inverze, byt vzhůru nohama) řekla dětem, že dopis ježíškovi napíšu já a to ať si radši ani nepřejou   

K vánocům kupuju domeček pro panenky, skládačku "akrobati", knížky a přívěsky na krk od Djeco. Jako taky bych si ráda koupila "hračky" pro sebe, ale nakonec stejně chci, aby měly takovou tu čistou a obrovskou radost, kterou mají jen děti...
PS: věk mezi 3.-4. rokem byl u velké asi nehorší, jak přestala spát ve školce a později odpoledne byla už vyřízená. Bylo to s ní pak velmi těžké, ale víc mi jí bylo líto, jak moc je unavená

PPS: Nila má 20% slevu na vše pro děti

PPPS: teď jsem vyměnila 15min navíc v posteli za hru na bazén- obě dvě plavky, brýle, rukávky a člun z houpacího prkna...

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:58

žluťásek Ty jo to dětský prší potřebuju! Díky za tip. Snad to nepropásnu, až ho naskladní.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 09:02

dynda žluťásek leporelo nemusí byť, zvládne otáčať strany,len mäkký papier ešte dosť ničí. Na cvrcka som uz myslela, vdaka. Hravouka vyzerá tiež pekne, ukladám. Čeština mi nevadi. A tou si mi pripomenula, že vlastne cakam na vydanie tejto knižky, ktorá je k téme! (Bože ja som hlava deravá) Brlozky

Inak mne bude tak ľúto keď už budú deti veľké a nebudem mať pre koho kupovať tieto krásne ilustrovaná knihy

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 09:07

žluťásek děkuju, dětský prší od djeca jsem ještě opravdu neznala, ale když vidím tu kočičku, asi ho taky potřebujeme stejně jako tu Červenou karkulku, ach jo.

Dcera teda nechce hrát ani pexeso...respektive ne podle pravidel. I tu little cooperation chce hrát tak, že "Vlk je můj! Ty máš zajíce!" a little circuit má pevná pravidla: ona má kočičku, tatínek pejska, maminka zajíčka, a kráva je pan doktor, a když někoho píchne včelka, tak je ošetřen. Ale docela se na těchto dvou hrách naučila, co to vlastně je hra, že je tam plán, figurky, a pravidla.