Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:38

Mrakoplas tvoji už jsou starší, na to až si budou hrát spolu se těším. U nás je problém, že mladší na mě celkem visí, takže když projdu okolo, tak hned chce pochovat. Když vejdu do kuchyně, očekává jídlo, vysavače se bojí, když meju koupelnu, chce se koupat, vypíná pračku a podobné klasické radosti. Starší v jeho věku na mě nevisel, ale zase dělal větší bordel. Pro mě je tenhle věk 12 až 16 m nejhorší.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:39

Pinot Noir 

To máte štěstí, syn nastoupil, odchodil 5 dní, nemoc, odchodil 4 dny, nemoc, naposledy vydržel jen do středy, po vyzvednutí z něj teklo jak z kohoutku. V šatně samozřejmě prskající děti. A od něj to v různých konstelacích chytneme my ostatní. Zase naštěstí to byly vždycky jen rýmy, i když i to je s těma prckama horor, přidá se teplota, sleze to do krku. Malá ještěneumí smrkat, všemu se brání...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:40

Inak si myslím, že každy nech si urobí ako chce. Ale uvidovali má matky, čo sú doma nezamestnane a dieťa dajú (teraz) do škôlky. Vidina novej práce v tejto situácii je v našom meste mizivá a aj tak sa našli také, čo sa rozčuľovali na FB stránke mesta, že im jeden týždeň nezobrali deti do škôlky (mali choré učiteľky tak brali len deti zamestnaných rodičov). Že ako si majú s dieťaťom hľadať prácu a čo si to mesto dovoľuje takto diskriminovať

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:42

Evaeva z hľadiska visenia na matke je veru dosť narocny ale pre mňa úplne najlepší, je s nimi strašná sranda a od rána do večera sa rehocu na každej blbosti a to zvatlanie . A hlavne ešte neprišlo obdobie "nieee nechcem"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:43

dynda to je jak u nás. Přitom u nich v té miniškolce to dost hlídají, viditelně nemocné děti vrací domů. Neteř byla letos ve školce týden, nejdřív se jí vlekla rýma a teď je doma kvůli kovidu, švagrová je na mateřské.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:45

dynda u nás nevie (resp skôr nechce) smrkat starší, mladší to dáva skoro od roka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:45

Mrakoplas jak to neznám od staršího, tak mě to dost vadí, hlavně s postupujícím dnem. Ale to je otázka pár měsíců, potom už vidím samé světlé zítřky:)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:48

Pinot Noir ja ti tady nechci nejak zrcadlit, ale ti nasi starsi si asi jsou fakt moc podobni. U nas to je mega rozdil, jestli tu je jeden, nebo oba. Hladina hluku a bordelu je nekde uplne jinde. Toho starsiho je vsude plno, doslova o nej zakopavam, porad se ozyvaji nejake rany, bouchani dverma, sypou se hracky, hrozne dupe (vazi jako mravenecek, nevim, jak to dela) a predevsim porad krici. Bud breci, nebo se vzteka, ale spis vetsinu casu jakoby hučí. Treba si hezky hraje s auticky a k tomu dela zvuky jako kdyz turujes motor. Ma to tak asi 100 decibelu a dela to porad. Kdyz mu reknu, at ubere volume, tak naopak prida, nebo vriskne mne nebo malemu rovnou do ucha, to dela taky casto. U nej uz je to tak trochu smutne volani po pozornosti, bych rekla, ale je dost tezke nevypenit. Snazim se mu venovat, taham ho ven na kolo/prochazku, neodmitnu, kdyz prijde s krabici clovece nezlob se...ale ty dny jsou jak seda smouha vyplnena revem. Ted je starsi u babicky (kde je desne hodny a nechtej nam ho ani vratit!) a ja si pripadam jako v laznich, kdyz tu mam jen toho jednoho, ktereho muzu pro zmenu jednou v klidu pomazlit a ukazovat zviratka nebo co se tak s temi mrnaty delava.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 13:50

Já jsem neskutečně vděčná, že synovi ta školka sedla, snad i zdravotně. Musím zaklepat, že od února, co chodí, měl jen asi dvakrát rýmu, jinak nic. Těší se tam, rád o to vypráví, prostě značka ideál.  Od ledna se vracím do práce, půjde na 4-5 dní, bude mu tou dobou 2 a čtvrt, modlím se, ať tenhle nastolený trend u něj vydrží

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:03
Reakce na Gatita:

Toho starsiho je vsude plno, doslova o nej zakopavam, porad se ozyvaji nejake rany, bouchani dverma, sypou se hracky, hrozne dupe (vazi jako mravenecek, nevim, jak to dela) a predevsim porad krici. Bud breci, nebo se vzteka, ale spis vetsinu casu jakoby hučí. Treba si hezky hraje s auticky a k tomu dela zvuky jako kdyz turujes motor. Ma to tak asi 100 decibelu a dela to porad. Kdyz mu reknu, at ubere volume, tak naopak prida, nebo vriskne mne nebo malemu rovnou do ucha, to dela taky casto. U nej uz je to tak trochu smutne volani po pozornosti, bych rekla, ale je dost tezke nevypenit. 

​To píšeš o našom? . Ta hlučnosť je fakt neskutočná a ten sloni dupot (ešte v kombinácii s našimi susedmi), tie pazvuky ktoré vydava.a.cim.hlasnejsie.tym.lepsie,že.

Inak je to strašne zlatý chlapec keď má dostatok pozornosti, len kde ten čas zobrať, že..mám hrozne rada chvilky keď sme sami a on mi rozprava, vymýšľa, aj tie zaseky sa mi lepšie zvládajú keď pri tom nie je mladší. Tiež ho tak beriem samého von, teraz keď už je skoro zdravý, tak večer vyjdeme za tmy, to ho baví a zoberiem mu nejaké to hlučné auto, s ktorým nechcem aby doma jazdil. 

Ale som na druhú stranu rada, že má súrodenca, fakt sú spolu zlatí a vidieť, že sa majú radi (aj napriek bojom o hračky)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:09

Já si samozřejmě uvědomuju, že s jedním nebo víc dětma je to velkej rozdíl. A rozumím i tomu, že se starší nudí, otravují, nedá se nikam moc jít.

Pro mě je tohle ale mimořádná situace. Covid nepovažuju za chřipečku, fakt se ho bojim. Bojim se o svý dítě i o nás, jak bychom se o něj nebo o sebe dokázali postarat. Není to lecjaká viróza, vidíme, že dokáže pokosit i zdravý mladý lidi, sportovce. Stavíme polní nemocnice, rušej se celý oddělení nemocnic. Nevíme, jaký bude mít následky do budoucna, je to nová nemoc, mám z ní respekt. Nesvírá mě nějaká úzkostná panika, normálně fungujeme. Ale když mám možnost nechat si dítě doma, přijde mi super ji využít a udělám všechno pro to, abychom to nelapli.

Vím, že bych si to strašně vyčítala, kdyby se syn nakazil. Za ty obavy mi to nestojí. I když to znamená, že mu pustím během dne víc pohádek než obvykle, že musím navařit večer dopředu, že budu ve stresu, až budou nějaký online schůzky a dítě bude vedle hrabat v legu.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:18

Gatita to je přesně náš . Plus teda "mami, dívej" s kadencí nejmíň pětkrát za minutu!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:19

MP Meri no tak u nas byla starsi do tech cca 2 naprosto zlate decko, zato obdobi vzdoru je mirne receno ficak:D Tak abys nebyla prekvapena:D

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:26
Reakce na Pinot Noir:

Gatita to je přesně náš . Plus teda "mami, dívej" s kadencí nejmíň pětkrát za minutu!

​jo, na to jsem zapomnela

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:28

Rosťa si změnil režim, už nechodí spát po třech hodinách po vstávání, ale jako většina dětí až po obědě. Což tedy dneska bylo v půl druhé, protože celé dopoledne jsme strávili venku, bylo krásně a on odmítal jít domů dřív, než měl fakt hlad na oběd. Takže je pak tak unavený, že prostě spí a nevzbudí ho ani bušení, řezání a vrtání od sousedů, kteří rekonstruují

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 14:34

dzizisketa Ježiš ja som za jeden deň, čo susedia nevrtaju aj zabudla na to, aky je to des. Hlavne teraz s chorými deťmi, keď nikam nemôžeš. Jedno sa vŕtania boji a druhé preto nemôže spať. V lete, keď prerábali susedia oproti som sa s majstrom dohodla, nech mi dá vedieť kedy bude robiť hlučné práce, aby som vtedy odišla. A on bol taký zlatý, že sa snažil vŕtaniu vyhýbať v poobedných hodinách v čase spánku.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:17

Pinot Noir Gatita Mami dívej máme pořád. Dcera má 11.. . Ale už se to většinou týká nějakých zajímavostí na tiktoku a jiných sítích... A tak říkám si, že je dobrý, že to se mnou ještě chce sdílet.. A taky jsem za ty roky jaksi otupěla.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:24

Pavlena Gatita

Ještě je stokrát za den "dívej, co udělám". A někdy je to třeba kotrmelec, ale většinou je to úplně neidentifikovatelná akce typu pohladí si patro jazykem v zavřené puse nebo scvakne půlky v teplákách. Samozřejmě očekává obdiv a pochvalu

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:26

Ja jsem si teda dneska nejak uvedomila, ze asi nedam velkoumalou do skoljy ani za rok. Protoze byt doma s 3letym a skoro dvouletym ditetem mi prijde snad lepsi nez sama s dvouletym a jeste se rano honit a po obede znova. Ale to je az za rok.

Jinak obdivuji vas vsechny, ja na ty karanteny prdim, bych se doma zblaznila, vidam sirsi rodinu - sestry a jejich rodiny a rodinu od samba. S kamarady se sejdu venku na prochazce, ale to tak jednou tydne. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 16:29

MP Meri Husty, tak ty to mas uz za sebou:-D:-DJa tady asi umru, dneska se na me dival sambo a rika:,, mam o maminku trochu strach,,. Ale ty nase buchty byly vcera vzhuru do 11. To je hrozne dlouhej den bez nejake ,,obedove pauzy pro matku,,.