Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:02

continuity myslim, že kožíšek spasí. On spoustu času stráví na hřišti, válením v písku, tam právě vymrzne. Když jen běhá, tak v pohodě. Než mu upírat válení a bábovky, radši mu koupím boty s kožíškem už v listopadu.

Merino ponožky dětské kupuju surtex, jsou moc fajn a nejsou drahé

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:03
Reakce na continuity:

potřebuje buď rychleji chodit nebo tlustější podrážku. To žádný kožíšek nespasi, potřebuješ izolaci od země. 

​amen! Jediné boty, ve kterých nemrznu, jsou kozačky keen, které mají ze spodu cca 2cm gumu. Nějaké kožichy apod. okolo kotníku mě maximálně rozesmějí, potřeba je izolace od promrzlé země, ne chlupatina na noze.

jinak ty dvoje ponožky já třeba nosím bez problému a i klukům občas dávám, obvykle přes bambusové punčocháče ještě ponožky.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:05

žluťásek boty s kožíškem mu klidně kup, ale pokud to nebude mit pořádnou podrážku, tak mu bude zima dál, i kdyby měl v botě půlku ovce.  

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:11

Mladší má Tyto holčicí kozačky. Jsou skvělé. Starší kotníčkové keen, dnes jsme byli od 9 ráno venku 4 hodiny a nohy měli teplé. Při odchodu byl 1 stupeň. Na tuhou zimu má ještě keen sněhule, kupuju každou zimu - Tyhle

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:12

žluťásekon už je nosí, je to takový běžný umělý kožíšek, taky se trochu bojím zimy, uvažovala jsem nad teplými vložkami. Já bych klidně koupila nějaké ne bf, zvlášť když přes zimu hodně chodí po tvrdém, ale nenašla jsem žádné dostatečně široké přes prsty, které bych z toho obrázku v počítači neodhadla jako kopyta. Nějak mi chybí nějaká širší nabídka kompromisní obuvi.

continuity já dvoje ponožky nosím celou zimu, jedny tenké na tělo, jedny silnější volnější. I v teplých botách s pořádnou podrážkou je mi u stání na hřišti zima.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:25

Mrakoplas tieto

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:27

žluťásek mě se líbila značka bundgaard. Měly by to být kompromisní boty s beránkem, ale na syna by byly moc úzké, podle toho, co jsem naměřila.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:32

Evaeva Mně se nejvíc líbí filii, ale jsou uzoučký, bundgaard taky.

Škoda, že nedělají zimní froddo ten novej bf model, ty jsou super. Syn teda první zimu nosil i ty froddo flexible, co vůbec nejsou bf a byly fajn. Měkký, ohebný, podrážky trošku silnější než bf boty.

Souhlasím, že na zimu bych taky klidně volila kompromis. Ale je jich strašně málo a když už, tak jen pro úzké nohy.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:32

continuity já ponožky dvoje celou zimu, někdy i punčocháče na na to dvoje fusky, chce to nekupovat malé boty, no.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:38

žluťásek

A já už se pár dní chystám, že se tě musím zeptat,jak řešíš ve boty na zimu,  protože co má příšerka bf kožené, zevnitř s berankem, tak jednak bez vlnenych ponožek má už teď studený nohy a navíc jak je všude bláto a mokrá tráva, tak ji ty boty provlhnou durch a ponožky má celé úplně mokré takze asi řešení bf ale zároveň vodě a mrazu odolné není

@evaeva  tak zrovna bungaard kotnikove s kožíškem máme a nic moc, místo nich chodí v richter snehulich,  ty bungaardy ji dám možná tak až bude nějaký suchý mráz. 

A štve mě to, ten palec má výrazný a ne bf ji prostě nesedí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:41

žluťásek mě právě vyšly akorát ty baby bare, mají i nějaký okop místo přetažené podrážky, což potřebujeme na kolo. Když mu v nich bude zima, koupím asi ještě jedny klasické a bude to nějak střídat. Mě ten výběr ještě komplikovala potřeba toho opatku, tyhle byly fakt asi jediné, co ho měly aspoň nějaký.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:41

žluťásek mě právě vyšly akorát ty baby bare, mají i nějaký okop místo přetažené podrážky, což potřebujeme na kolo. Když mu v nich bude zima, koupím asi ještě jedny klasické a bude to nějak střídat. Mě ten výběr ještě komplikovala potřeba toho opatku, tyhle byly fakt asi jediné, co ho měly aspoň nějaký.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:41

Ja dnes perlila.... vyjeli jsme do prirody, cesta pul hodiny autem z Prahy. Na miste zjistuji, ze jsem nechala doma kombinezu pro mimino. Chudak se musel otuzovat, v mraze v pyzamu  Tak hlavne ze ho vozim v perovce, kdyz je 12 stupnu...Kdoze to tu psal, ze se maj deti vozit v autosedackach co nejmin oblecene?

No a ted jsem dokoncila svuj prvni sici projekt a zjistuju, ze jsem jeden naplet nasila naruby. Ale uz na to peču, tu vec na parani jsem si totiz taky zapomnela koupit.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:43

Sairon já teď koukám na baby bare febo winter, ty mají membránu i kožíšek. S membránou a s tenkým kožíškem jsou fare bare (vysoké finky a pak takové nižší kotníčkové), membránu má i jonap B5, ty mají taky kožíšek.

Na úzký nohy jsou s membránou filii himalaya myslím, ale v těch úzkých nemám vůbec přehled. Někdo je tu kupuje dceři, myslím Mohučanka 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:52

A jeste jeden blby dotaz - kdo kupujete zimni obleceni v lindexu, jak jsou na tom s velikostmi? Mam na bazaru rozjednany  "lyzarsky" outfit pro syna, ma zrovna hranicni velikost (103 cm), tak jsem trochu na vazkach, jestli mu bude 104. Nepotrebuji nic s rezervou, musi mu to byt ted na Vanoce. To by mohlo klapnout, ne? Stodesitka (jinych znacek) mu je velka a nesnese to.

Nenavidim tyhle nakupy. Potrebuju asi 10 veci na deti, vetsinou drobnosti jako puncochace a rukavice.Oteplovaky,co jsem nakoupila loni ve slevach do zasoby, jsou porad velke....uz me to neba, to lustrovani eshopu a bazaru:(

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:53

Pinot Noir ale mě ty prsty tlačí, ještě než se obuju. Musím s tím hodně cvičit, aby mi ta vrchní ponožka nepotahla tu, co uz mam nandanou, představa, že si na to natahuji ještě treti. No obecně to neznasim, dělám to jenom na lyže, když je (hodně) pod nulou. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 19:57

continuity klíč je v tom, že ta druhá ponožka musí být dost volná

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 20:00

žluťásek ano, jsem to já, kdo kupuje filii. Bohužel ne zimní, i když bych děsně ráda. Ale moje dítě je hubené a dlouhé, a má úplně placatou a úzkou nohu, a ty zimní filii jsou dělané na jaksi tlustší nohu, takže když jsem dceru do tech Himalaya obula, měla šněrování úplně u sebe a stejně jí v tom noha kloktala. Teď jsem objednala zimní Bobuxy, pevně doufám, že jí budou. Ty jsou na hodně úzkou nohu. Na úzkou jsou pak ještě bundgaard a affenzahn, které jsou skvělý, pokud se nebojíš investovat. Já sehnala loni zimní v  nějaké výprodeji a letos na teplý podzim tenisky taky ve výprodeji. 

Jinak já membranu nepotřebuju, stačí mi kůže. Ačkoli teď mi došlo, že dcera celou loňskou zimu odchodila ve fleecových filii s membránou, které jsem koupila, protože jiné neměli a cajk...

Sairon 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 20:01

continuity Evaeva přesně, mám na to vyhrazené ponožky, které jinak nenosím, protože jsou moc volné.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 20:04

Jinak teda dětské ponožky má vyzkoušené surtex, super, smartwool, taky dobrý, a little angel, ale ty jsou hodně úzké.